Franc Jurša odprl poslansko pisarno v Ljutomeru

Prejšnji župan Občine Ljutomer in sedanji poslanec Državnega zbora Franc Jurša je v prvem nadstropju Hotela Jeruzalem v Ljutomeru odprl poslansko pisarno. Pisarna bo odprta vsak ponedeljek med 9.00 in 11.30 uro. Za dogovor je dosegljiv na telefonski številki 031 646 534 vsak torek med 9.00 in 11.00 uro.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 18:2213

Avstrijci proti registraciji štajersko-prekmurskega bučnega olja

Oljarji iz avstrijske Štajerske bi prepovedali štajersko-prekmursko bučno olje, saj so prepričani, da se hoče slovenska konkurenca okoristiti na račun njihove prepoznavne blagovne znamke. Avstrija ima namreč že 15 let zaščiteno geografsko poreklo svojega štajerskega bučnega olja, njeni pridelovalci pa se bojijo škodljivih posledic "nelojalne" konkurence iz Slovenije.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 13:079

Pustovanje v Domu starejših občanov Radenci

V okviru projekta Z roko v roki, ki je skupni projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurskega društva  za krepitev socialnega dela in DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, smo študentje prostovoljci izvedli dogodek Pustovanje v DOSOR-ju, ki je potekal v nedeljo, 6. marca 2011, ob 15. uri v DOSOR-jevi jedilnici. Po koncu pustnega rajanja smo v sobah obiskali tudi tiste, ki se pustnega rajanja niso mogli udeležiti.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 11:14

Nik Škrjanec prvi, Ana Šterman tretja na državnem prvenstvu v badmintonu

V petek je v Kungoti potekalo državno prvenstvo v badmintonu, kjer je učenec OŠ Veržej, Nik Škrjanec v kategoriji devetih razredov med nekategoriziranimi učenci postal državni prvak. V isti kategoriji med dekleti je tretje mesto osvojila Ana Šterman, v osmini finala pa sta s tekmovanjem končala Žanin Heric in Rene Heric.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 08:482

Otvoritveni koncert v prenovljenem ormoškem klubu Unterhund

V soboto so na otvoritvenem koncertu prenovljenega kluba Unterhund v Ormožu in ob 21. letnici delovanja kluba godli ljutomerski Cypher Louis, domačini Sarcofuck in Pridigarji ter Motus iz Zagreba in Scuffy Dogs iz Nove Gorice. Ker je koncert potekal na pustno soboto, seveda ni manjkalo takšnih in drugačnih mask.

nedelja, 6. marec 2011 ob 23:412

Zapornik iz Gvantanama že v Ljutomeru

Danes je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekal Fašenk v Lotmerki 2011, ki ga tradicionalno vsako leto prireja Turistično društvo Ljutomer. Na prireditvi so najprej najmlajši plesali in rajali na otroški maškaradi in se zabavali ob glasbi. V nadaljevanju je sledila povorka, kjer so se turistična in kulturna društva predstavila v maskah na aktualno tematiko. Letos se je na povorki predstavilo deset organiziranih skupin.

nedelja, 6. marec 2011 ob 15:275

Pri Sv. Tomažu Borut mobil, mariborska nadškofija, delavci Vegrada, ...

Sekcija Koranti, ki deluje v okviru TD Sv. Tomaž, je tudi na letošnjo pustno soboto pripravila tradicionalno pustno povorko. Za Pihalno godbo iz Dornave so se v povorki predstavili otrocivseh skupin domačega vrtca Ježek, učenci vseh razredov osnovne šole Sv. Tomaž, nato pa še skupine iz okoliških vasi in TD Mala Nedelja - Radoslavci.

nedelja, 6. marec 2011 ob 11:343

Osebno vozilo zapeljalo s ceste

Danes ob 4:31, so gasilci PGD Ljutomer z ReCO Murska Sobota dobili obvestilo, da je na relaciji Vidanovci - Koračice, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Ljutomerski gasilci so izvozili z vozili PV-1, HTV in GVM ter reševalcem nudili pomoč pri prenosu poškodovanca, odklopili akumulator ter požarno zavarovali kraj nesreče.

nedelja, 6. marec 2011 ob 09:371

Zbrali 1.713 evrov za Cvetko Kšela

Dvorana kulturnega doma pri Mali Nedelji je bila v petek zvečer skoraj premala za vse, ki so se odzvali vabilu na dobrodelni koncert "Darujem zate", na katerem smo zbirali denarna sredstva za zdravljenje naše rojakinje Cvetke Kšela, obolelo z boleznijo motoričnega nevrona. Cvetka je bila rojena v Kuršincih, v tem kraju je preživela otroška in najstniška leta,sedaj že vrsto let z družino živi v Radencih.

nedelja, 6. marec 2011 ob 09:15

»Državni funkcionarji naj se testirajo na droge«

Tako menijo pri poslanski skupini SDS, saj so vložili predlog zakona, po katerem bi se morali vsi državni funkcionarji enkrat letno po naključnem vzorcu obvezno testirati na prepovedane droge. V zadnjem letu je bilo namreč v slovenski javnosti in medijih objavljenih mnogo informacij, ki kažejo na uporabo prepovedanih drog med slovenskimi politiki.

sobota, 5. marec 2011 ob 22:553