Vodilni Rakičan poražen v Ljutomeru

Ljutomerska članska nogometna ekipa NK Ljutomer je v 20. krogu Pomurske lige doma premagala vodilno ekipo NK Rakičan z rezultatom 3:0. Gole so dosegli Denis in Tadej Vogrinec ter Žiga Smodiš. S to zmago so se ljutomerčani povzpeli na sedmo mesto lestvice, naslednji vikend pa gostujejo pri ekipi Virs Bistrica.

nedelja, 1. maj 2011 ob 20:551

Kresovanje ob elektronskih ritmih

V soboto, 30. aprila, je Društvo KAEMDE v sodelovaju s Panonija.net pripravilo kresovanje na gradu Dveri Pax Železne Dveri, kot ga še v Prlekiji ni bilo.  V enem večeru je namreč glasbo na DJ maratonu vrtelo 13 DJ-jev, tako da so na svoj račun prišli vsi ljubitelji elektronske glasbe. Na dogodku so podelili tudi 2 gratis karti za Party Boat 2011.

nedelja, 1. maj 2011 ob 18:234

Praznična doživetja v Biotermah

Vodstvo Bioterm pri Mali Nedelji je ob sodelovanju domačega turističnega in kulturnega društva v soboto, 30. aprila, za svoje goste in ostale obiskovalce pripravilo pestro predpraznično popoldne.Najprej se je pet moških in ena ženska ekipa pomerilo v kuhanju prleške kisle žüpe. Kuharji in kuharice so sestavinam, ki so jih dobili od organizatorja, dodali svoje znanje in majhne kuharske skrivnosti. Rezultat njihovega truda so bile prijetne vonjave, ki so se kmalu razširile po moravski grabi ...

nedelja, 1. maj 2011 ob 10:37

Lastnika oškodovali za 117 tisoč evrov

V noči iz sobote na nedeljo so neznani storilci prišli do ograjenega prostora v Ljutomeru in izvršili tatvino tovornega vozila znamke Volvo, kovinsko sive barve, reg. št. MS FN-808, letnik 2010 skupaj s priklopnim vozilom znamke Krone, bele barve, reg. št. MS DZ-360. Lastnika so s tem oškodovali za 117 tisoč evrov.

nedelja, 1. maj 2011 ob 09:421

Osmič velikonočna kolonija

Vodja likovne sekcije pri Kulturno umetniškem društvu Gabrijel Kolbič na Zgornji Velki Jože Horvat je 30. aprila letos pripravil že osmič velikonočno slikarsko kolonijo. Tradicionalno je potekala na domačiji Danice in Bogomirja Dreier v Spodnji Velki 42, ki sta bila vsekakor odlična gostitelja.

nedelja, 1. maj 2011 ob 02:01

Lani zastave visele napačno, letos jih ni

V skladu z Zakonom o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (Uradni list RS, št. 67/94), se zastava RS izobesi na poslopjih, v katerih so uradni prostori državnih organov, organov lokalnih skupnosti, lahko pa tudi na drugih javnih objektih, na stanovanjskih hišah ter na drugih primernih krajih.

sobota, 30. april 2011 ob 19:233

Koledar prireditev v občini Ljutomer maj 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v maju.

sobota, 30. april 2011 ob 17:25

Praznično slikanje in razstavljanje

Pri slikarju Danijelu Ferlincu Danny-ju v Zgornji Ščavnici se je na praznično sredo (27. aprila) zbralo ducat slikarjev iz Podravja in Pomurja k druženju ob slikarskih platnih. Zabeležili so tako praznične trenutke v barvah, slike pa bodo razstavili 1. maja v Methansovi hiši v Zgornjem Dražen Vrhu. Priložnostno razstavo si bodo lahko ogledali vsi pohodniki, ki bodo na praznični dan sodelovali na tradicionalnem Aninem pohodu v Zgornji Ščavnici.

sobota, 30. april 2011 ob 12:10

Trije mrtvi v prometni nesreči med Ptujem in Dornavo

V petek, 29. aprila se je nekaj po 20. uri zgodila huda prometna nesreča na lokalni cesti med Dornavsko cesto in naseljem Podvinci na Ptuju. V nesreči so življenje izgubile tri osebe.

petek, 29. april 2011 ob 23:587

Na ogled fotografije natečaja Lepote Prlekije

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Občino Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer prireja nagradni foto natečaj Lepote Prlekije. Tema natečaja so fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene v Parku I. slovenskega tabora v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi. Doslej nam je 12 avtorjev poslalo skupno 85 fotografij, v galeriji pa objavljamo nekatere od teh.

petek, 29. april 2011 ob 23:372