Nova legija izdala zgoščenko

Luč sveta je ugledal novi album skupine Nova legija, ki je nastajal že dolgo časa. Imenovali so ga Dotik srca, kot je tudi naslov njihovega zadnjega singla, ki so ga predstavili v začetku leta tudi na našem portalu. Na zgoščenki je 10 skladb, v večini avtorsko delo Janeza Zorjana. K nastanku pesmi so pripomogli tudi Zvonko Zorjan, Mili, B.J. Vunjak, Werner Brozovič, Dušan Zore, Tomi Valenko, Mitja Krapša, Bor Zuljan in Dejan Borovič.

torek, 3. maj 2011 ob 23:531

Prvomajski pohod na Jeruzalem in Svetinje

Udeležili smo se tradicionalnega prvomajskega pohoda na Jeruzalem in Svetinje, kjer se vsako leto zbere veliko število pohodnikov, kolesarjev in rekreativcev, ki se podajo na pohod in mednarodni praznik dela in delavske solidarnosti preživijo v naravi. Letos se jih je sicer zbralo nekaj manj kot prejšnja leta.

torek, 3. maj 2011 ob 17:494

Praznični športni ribolov

Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci, ki ga kot predsednik vodi Jože Zemljič, je v čast praznika, 27. aprila, organiziralo tradicionalno ribiško tekmovanje v lovu rib s plovcem za člane društev invalidov in za člane društva paraplegikov. Tekmovanje je potekalo v soboto, 24. aprila, ob ribnikih v Zgornjem Konjišču, udeležilo pa se ga je 70 članov (2 članici) društev invalidov ter osem članov društva paraplegikov.

torek, 3. maj 2011 ob 09:20

Jurjevo in Neda Ukraden

Sveti Jurij ob Ščavnici ni ravno velik kraj, je pa občina in ima veliko cerkev, katere zavetnik je Sveti Jurij.God Svetega Jurija so izbrali za krajevni in občinski praznik. V okviru praznovanja, ki je trajalo kar nekaj dni, je v soboto nastopila tudi pevka Neda Ukraden. To je bil velik dogodek za ta kraj. Vse se je odvijalo v velikem šotoru. Pijače in jedače ni manjkalo le ozvočenje ni in ni hotelo dati od sebe to, kar poslušalec pričakuje. Pa nič za to, razpoloženje je bilo odlič ...

torek, 3. maj 2011 ob 00:15

TONDACH pridobil ekskluzivno naročilo za strehe olimpijskega mesta Soči

Tondach Gleinstätten AG, vodilni proizvajalec opečnih strešnikov v srednji in vzhodni Evropi, je pridobil s strani ruskega glavnega izvajalca ekskluzivno pogodbo za dobavo strešne kritine za celotno gradbeno območje Soči. Mesto ob Črnem morju bo leta 2014 prizorišče zimskih olimpijskih iiger.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 20:484

Enajstič po Anini poti

Turistično društvo Sveta Ana v Slovenskih goricah je 1. maja pripravilo že 11. pohod po Anini poti, ki se ga je udeležilo veliko število pohodnikov iz Podravja in Pomurja. Start je bil ob 10. uri pri »stari preši« v središču naselja Sveta Ana, ko je vse pohodnike pred odhodom pozdravil tajnik Občine Sveta Ana Viktor Kapl. Istočasno je v prostorih občinske avle odprl razstavo likovnih del Nika Ribiča iz Maribora.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 20:351

Trčil v pešca, ki je na kraju nesreče umrl

2. maja, nekaj po polnoči, se je na regionalni cesti Videm pri Ptuju - Ptuj v Pobrežju zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 22-letni voznik osebnega avtomobila iz Dražencev je trčil v 84-letnega pešca iz Pobrežja, ki je hodil po voznem pasu brez odsevnih teles. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 09:57

15. srečanje ljubiteljev starodobnih vozil v Ljutomeru

Jutro, dokaj hladno, je privabilo tiste, ki vozijo in tiste, ki samo gledajo. Ljutomerski hipodrom je mesto, kjer že 15 let pričnejo praznik Lotmerški PUHOVCI. Prvi maj je priložnost, da pokažejo kakšno novo vozilo ali pa je priložnost, da se cela družina popelje po prleških krajih in spoznava lepote in ponudbo.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 09:29

Prvomajska budnica v Ljutomeru

Tradicija, katera v Ljutomeru traja že od leta 1922 se imenuje budnica za katero stoji Pihalni orkester Ljutomer, letos smo del tradicije doživeli tudi mi. Samo zbiranje na Glavnem trgu zjutraj ob 6. uri, ko je trg čisto prazen, je posebno doživetje in prvi takti glasbe se razležejo po mestu, katero še spi. Najbolj zgodnji prebivalci odpirajo okna in pozdravljajo godbenike, tudi mi jih z velikim zanimanjem opazujemo in ugotovimo, da je sestava godbe zelo mlada in zato z velikim ponosom in ...

nedelja, 1. maj 2011 ob 22:544

17. praznik občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Občani in občanke Občine Sv. Jurij ob Ščavnici so letošnje praznovanje 1. maja združili s praznovanjem občinskega praznika. V okviru praznovanja so pripravili številne prireditve, osrednja proslava 17. občinskega praznika pa je bila v petek, 28. aprila, v telovadnici OŠ.

nedelja, 1. maj 2011 ob 21:101