Murska Sobota Storks prikazali dobro igro

Od leta 2004 pa do danes je v Sloveniji ameriški nogomet zrasel od neorganizirane igre na ulici v uraden šport s svojim državnim prvenstvom in reprezentanco. (Ameriško) nogometni družini se sedaj pridružuje nov klub, Velenje Black Miners, ki združuje ljubitelje tega športa v Šaleški dolini. Ob skorajšnji ustanovitvi kluba so v Šoštanju 2. maja pripravili mednarodni turnir ameriškega nogometa »Coal Bowl«, ki so se ga poleg domače ekipe udeležili tudi slovenski in hrvaš ...

torek, 10. maj 2011 ob 20:33

V ljutomerskem parku padel hrast

V Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru je danes padel eden izmed hrastov. Hrast je padel čez pot na južni strani parka pri reki Ščavnici. Okolico so gasilci PGD Ljutomer zaščitili, jutri pa bodo ostanke, nekdaj mogočnega drevesa, delavci odstranili. Nekateri hrasti v parku, kjer se je leta 1868 odvijal 1. slovenski tabor, so stari tudi 400 let.

torek, 10. maj 2011 ob 18:477

Predlog spremembe Zakona o vinu vložen brez strokovnih podlag in ekonomskih študij?

Franc Jurša in Vili Trofenik, poslanca DZ RS, bosta jutri na novinarski konferenci predstavila predlog spremembe Zakona o vinu, ki je bil vložen 18. marca 2011. Po mnenju županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba je predlagatelj zakona, prvopodpisani poslanec Franc Jurša, svoj predlog vložil brez predhodnega obvestila lokalnim skupnostim, brez javne razprave in tudi brez strokovnih podlag ali ekonomskih študij.

torek, 10. maj 2011 ob 00:3723

Primopredaja gostinskega obrata v Moravcih v Slovenskih goricah

Priznana Turistična kmetija Žinko v Moravcih ima od sobote, 7. maja, novo ime in novega gospodarja. Oče Anton in mama Irena sta gostišče predala sinu Boštjanu in snahi Janji. Bilo je slovesno, predvsem pa veselo. Številne goste je najprej pozdravila malonedeljska pihalnagodba, nato so se do jutranjih ur vrteli ob zvokih ansambla Presenečenje.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 21:152

Lepote Prlekije - na ogled vse fotografije

Portal Prlekija-on.net je v sodelovanju z Občino Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer od 18. 04. do 09. 05. 2011 pripravil nagradni foto natečaj Lepote Prlekije. Tema natečaja so bile fotografije, ki prikazujejo kakršenkoli motiv iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene v Parku I. slovenskega tabora v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi. Svoje fotografije nam je poslalo 29 avtorjev, ki so skupno poslali 191 fotografij.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 19:465

Fosilni morski ježki s Štajerske

Damjan Zupančič, je po poklicu strojnik, v prostem času pa je predan svojemu priljubljenemu hobiju - paleontologiji. Z zbiranjem fosilov se ukvarja že preko 20 let in je do danes zbral mnogo prvovrstnih primerkov in oblikoval lepo muzejsko zbirko, ki šteje okoli 15.000 evidentiranih primerkov. Med njemu najljubše fosile uvršča morske ježke, polže, školjke in korale, zanima ga tudi fosilni les, slovenski glavonožci in miocenski fosili s Štajerske, kjer zadnja leta preživi veliko časa ...

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 18:031

Ljutomerski šahisti kljub igralcu manj osvojili super pokal

V soboto, 7. maja, je bil v OŠ Stari trg ob Kolpi odigran Super pokal osnovnih šol v šahu za šolsko leto 2010/2011 . Dogodek je sovpadal s 190. letnico šolstva v kraju in 50 letnico šahovskega kluba. V super pokalu so sodelovale OŠ Ig, OŠ Nove Jarše in OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Igralo se je po dvokrožnem Bergerjevem sistemu na štirih deskah. Na prvi in drugi sta nastopala fant in dekle v starosti do 15 let na tretji in četrti pa fant in dekle do 12 let.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 17:58

Odlični rezultati Kluba borilnih veščin Ormož na Državnem prvenstvu

V nedeljo 8.5.2011 je v dvorani Srednješolskega centra Ptuj na Ptuju potekal tretji, zaključni turnir za Državno prvenstvo v Kikboksu discipline semi contact, full contact in glasbene forme, katerega se je udeležilo devet tekmovalcev in tekmovalk Kluba borilnih veščin Ormož, ki so tekmovali v disciplini semi contact in sodnica Tončka Kaluža.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 14:44

Künštni Prleki snemali v Apačah

V nedeljo 8. maja je zjutraj poklical Sebastjan in povedal, da je potrebno hitro v akcijo in na snemanje. Naložili smo kolesa in se odpravili do središča občine Apače. Pričakal nas je župan g. Franc Pižmoh ter nam predstavil občino, znamenitosti in turistično ponudbo. Zanimiva je cerkev, saj je poznana po rozeti na severni strani cerkve, ki je narejena iz enega kosa kana. V prelepem sončnem vremenu smo se odpravili s kolesi do gostišča Vrtnica, kjer smo posneli jedi iz čemaža.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 13:302

7. traktorsko srečanje na Stari Gori

Društvo za ohranjanje tehnične, kulturne in premične dediščine Oldteimer, je v nedeljo, 8. maja na Stari Gori pripravilo 7. traktorsko srečanje in sejem rabljene opreme. Prostor pred cerkvijo je komaj zadostoval kot parkririšče številnih vozil, predvsem traktorjev, nekaj pa je bilo tudi drugih, kot bi rekli danes, gospodarskih vozil, kakršna so in nekateri tudi smo, gledali predvsem na zadružnih dvoriščih in poljih, redkeje pa na kmečkih dvoriščih, v preteklem stoletju.

nedelja, 8. maj 2011 ob 20:471