Tamara Vogrin ter portreti oseb iz sveta filma in glasbe

V razstavišču na sejmišču (nekdaj igralni salon) v Gornji Radgoni od minule sobote, 14. maja, razstavlja svoja likovna dela pod naslovom »0brazi - portreti oseb iz sveta filma in glasbe« članica Likovnega društva Gornja Radgona Tamara Vogrin. Zatorej jo je ob otvoritvi razstave pozdravila tudi predsednica Likovnega društva v Gornji Radgoni, Tatjana Mijatović iz Radenec.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:303

Društveno šahiranje

V Društvu upokojencev Radenci so pripravili tradicionalno društveno tekmovanje v igranju šaha, ki se ga je udeležilo šest posameznikov. Društveni šahisti so se zbrali v okrepčevalnici Maja na Titovi cesti v Radencih ter odigrali pet krogov tekmovanja. Zmagal je Anton Gorenčič (6,5 točk) pred Franjom Zverom  (6,5 točk) in Dragom Seifriedom  (6 točk). Imenovani trije so prejeli društvena priznanja ter praktična darila donatorjev društva.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:22

»Prvorojenec« pomurske glasbene skupine Dismissed

Pomurska rock skupina Dismissed, ki izvaja avtorski novodobni rock, je izdala prvi singel, balado Tukaj sem, ki napoveduje izid prvega albuma. Po nekaj letih premora od koncertiranja se na slovensko glasbeno sceno tako vrača z novo avtorsko glasbo, katere širok spekter prikazuje raznolikost skupine in hkrati nakazuje sodobnejše smernice, ki jih v svoji glasbi odkrivajo čani skupine: Nina Rajh - vokal, Danilo Casar - kitara, Jure Jerebic - klaviature, Robert Marič- bas ter Jože Horvat - bobni ...

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 19:50

Petarda v mreži Hotize

V Ljutomeru je v soboto odjeknila "petarda", saj je ljutomerska članska nogometna ekipa NK Ljutomer v 22. krogu Pomurske lige doma premagala drugo ekipo lige NK Hotiza z rezultatom 5:0. Po vodilnem Rakičanu, ki so ga doma pred 14 dnevi premagali s 3:0, je tako padla še druga ekipa lige. Prejšnji vikend so sicer ljutomerčani izgubili na gostovanju pri ekipi NK Virs Bistrica s 3:1. Naslednji teden ljutomerčani gostujejo pri ekipi NK Hodoš.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 18:16

Predstavitev Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici

Twirling je v naših krajih dokaj neznana športna zvrst, ki nekoliko spominja na ritmično gimnastiko, združuje pa elemente plesa, akrobatike in gimnastike, ob obvezni uporabi športnega rekvizita - twirling palice. S tem športom se ukvarjajo fantje in dekleta, tekmovanja pa potekajo v kategorijah C, B in A. Za doseganje vrhunskih rezultatov je poleg talenta potrebno ogromno volje, vztrajnosti in trdega dela.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 17:301

Pogrešanega Kustec Mateja našli mrtvega

V današnjem jutranjem komunikeju so iz OKC PU Murska Sobota javnost obvestili o pogrešanju 26-letnega KUSTEC Mateja iz Dolnje Bistrice, UE Lendava, ki je bil pogrešan od sobote. Danes, dne 16. maja 2011 ob 10.15 uri, so soboški policisti v naselju Noršinci (UE Murska Sobota) našli truplo pogrešanega. Na truplu niso bili najdeni znaki, ki bi kazali na nasilno smrt pogrešanega.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 12:392

132 fičkov na enem mestu

V nedeljo, 15. maja, na god Zofije, je potekalo največje srečanje fičkov do sedaj. Zbralo se je 132 voznikov, kateri so pripeljali svoje lepotce iz cele Slovenije, Hrvaške in Srbije. Močno deževno jutro je odvrnilo mnogo tistih, kateri bi prišli na Ptuj s fičkom, organizatorji so hoteli postaviti Ginesov rekord z eno vrsto vozil. Teh 132 je tudi največ, kar se jih je do sedaj kdaj zbralo na enem mestu. Ptujske terme so tokrat gostile raznobarvne lepotce. Tudi fičko z dvoje vrat je bil ...

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 11:461

2. zabavni Weekend v Rogašovcih

21.5. in 22.5.2011 Glasbeno umetniško društvo Weekend pripravlja veliki projekt z imenom 2. zabavni Weekend – 2 dni zabave z glasbo za vse generacije. Prireditev je namenjena vsem prebivalcem Pomurja, še posebej občanom občine Rogašovci in okoliških občin. Organizatorji pričakujejo, da se bo v dveh dneh na prizorišču družilo od 2.500 do 3.000 obiskovalcev!

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 11:16

Dan gibanja in druženja vseh generacij

Čudovito jutranje sonce in krasen ambient je že ob prihodu prvih pohodnikov kazalo, da bomo preživeli prijeten dan. Pred domom starejših, kjer je bil start in cilj pohoda in v Parku 1. slovenskega tabora, so se družile tudi po 4 generacije. Medicinske sestre Zdravstvenega doma pa so udeležencem merile krvni tlak. Drug drugemu smo namenili veliko, mislim da, prijaznih besed.

nedelja, 15. maj 2011 ob 18:541

Razstavi Pavle Krajnc in Kristine Rožman

V Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru si lahko do konca maja ogledamo kar dve razstavi naenkrat oziroma dela slikarke Pavle Krajnc ter mlade kiparke Kristine Rožman.

nedelja, 15. maj 2011 ob 18:51