V soboto 1. vaške igre v Drakovcih

Zanimivo sobotno doživetje z obilo smeha in veselja za staro in mlado, se v soboto, 28. maja,obeta v Drakovcih pri Mali Nedelji. Pri Muzeju kmečkega orodja pri Voršičevih se bodo ob 9. uripričele 1. vaške igre. Šestčlanske ekipe se bodo pomerile v šaljivih igrah, ki bodo od tekmovalcev zahtevale nekaj moči, spretnosti in iznajdljivosti. Organizatorji, TD Mala Nedelja - Radoslavci, vabijo vse, ki želijo tekmovati, da sestavijo ekipe in se prijavijo za tekmovanje neposredno pred pričetkom ...

sreda, 25. maj 2011 ob 21:073

Podelili smo dve vstopnici za koncert Oliverja Dragojevića

Zaključila se je nagradna igra, kjer smo podelili dve vstopnici za koncert Oliverja Dragojevića, ki bo skupaj z Dupini prepeval v petek, 27. maja 2011 ob 20 uri v osnovni šoli 1 v Murski Soboti. Vstopnici za koncert so podarili pri ADP Events, ki je organizator koncerta.

torek, 24. maj 2011 ob 21:43

V Sloveniji ne pridelamo dovolj špargljev

Pred dnevi so Slovensko združenje za integrirano in ekološko pridelavo zelenjave, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti v Celju in KGZS-Zavod CE organizirali 11. dan špargljev na Šoli za horikulturo in vizualne umetnosti Celje. Namen dogodka je bil predvsem navdušiti pridelovalce zelenjave iz integrirane pridelave za pridelavo špargljev, saj v Sloveniji ne uspemo pridelati dovolj špargljev in zadovoljiti povpraševanja slovenskih kupcev.

torek, 24. maj 2011 ob 19:301

Janša ovadil ormoškega sodnika

Nekdanji predsednik vlade in predsednik opozicijske Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša je kazensko ovadil ormoškega okrajnega sodnika. Sodnik naj bi z nevestnim in malomarnim delom onemogočil sojenje policistu Zlatku Gomilšku, ki naj bi leta 2006 na spletnem forumu grozil Janši, ki je takrat vodil vlado. Gomilšek je navedbe nekdanjega premiera zanikal, toda tožilci so ga zaradi ogrožanja Janševega življenja in varnosti že avgusta 2006 obtožili, leta 2009 pa je primer zastaral ...

torek, 24. maj 2011 ob 11:332

Ljutomerske kadetinje 8. v državi

Pretekli vikend se je zaključilo državno prvenstvo v odbojki za kadetinje. Igralke ŽOK ZM Ljutomer so dosegle zgodovinski uspeh, saj so osvojle 8. mesto, kar je najboljša uvrstitev v tej kategoriji doslej.

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 22:33

Helios v 60. občinah pomagal obnoviti 70. krajevnih vodnjakov

V središču cankovskega parka so včeraj popoldan z odprtjem novega vodnjaka začeli praznovanje 7. občinskega praznika Občine Cankova. V občini so se na podlagi strokovnih priporočil odločili za postavitev nekdanjega vodnjaka na vzvod, saj je to prava posebnost Panonske nižine in ga imajo le še redki. V 13-letih delovanja Heliosovega sklada za ohranjanje čistih slovenskih voda, je to že 70. obnovljeni vodnjak v 60. slovenski občini, v Prekmurju pa že 10. obnovljeni vodni vir v 9. ob ...

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 20:451

Prireditev za babice in dedke v vrtcu Stročja vas

V petek, 20. maja, smo povabili na obisk v vrtec babice in dedke. Naše srečanje se je odvijalo v dopoldanskem času. Ob nastopu folklore in predstavitvi otrok vrtca, so babice in dedki obujali spomine na svojo otroštvo. Druženje smo nadaljevali v jedilnici šole, kjer smo pripravili obdaritev in pogostitev za naše povabljence.Več utrinkov s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 20:00

Najblog natečaj »Poslušajte nas!«

V natečaju lahko sodelujejo vsi mladi v starosti od 14 do 19 let  s pisnimi prispevki v slovenskem ali angleškem jeziku. Prispevek ima lahko obliko  debate, pesmi,  nevezanega razmišljanja, eseja, študije, pisma, črtice, članka ...

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 19:14

Tokrat ukradenega BMW X5 zasegli madžarskemu državljanu

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota so 21. maja 2011 ob 22.20 uri na pomurski avtocesti (izvoz Lipovci) zaustavili osebni avtomobil, znamke BMW X5, letnik izdelave 2008. Na terenskem avtomobilu, ki ga je vozil madžarski državljan, so bile nameščene italijanske registrske tablice.

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 09:511

Prleki slavili na šestem Miranovem memorialu

V soboto, 21. maja, se je ekipa ŠD Stročja vas, udeležila 6. Miranovega memoriala - turnirja v malem nogometu v Logu pod Mangartom. Ekipa se je odlično odrezala saj so osvojili turnir in tako v Ljutomer prinesli prehodni pokal, ki bo v njihovi lasti eno leto. Turnirja se vsako leto udeležijo tradicionalno, letos pa jim je tako uspelo še zmagati.

nedelja, 22. maj 2011 ob 18:021