Osumljenec poskusa ropa v priporu

Operativno-komunikacijski center je 19. maja 2011 kmalu po polnoči sprejel klic oškodovanca, ki je naznanil, da ga je neznanec, ki ga je oškodovanec prevažal v svojem avtomobilu, poskušal oropati. Oškodovancu je uspelo pobegniti iz vozila, neznanec pa se je z avtomobilom odpeljal.

torek, 31. maj 2011 ob 12:18

Sprehod s stanovalci DOSOR-ja, ki so na vozičkih

V okviru projekta Z ROKO V ROKI, ki je skupni projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurskega društva za krepitev socialnega dela in DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, smo študentje prostovoljci v nedeljo, 29. maja izvedli spomladanski sprehod s stanovalci DOSOR-ja. V sončnem nedeljskem dopoldnevu smo se skupaj sprehodili študentje in stanovalci DOSOR-ja, ki so na vozičkih, nato pa smo se v prijetni senci podružili in osvežili s sokom.

torek, 31. maj 2011 ob 12:12

Podelitev bralnih značk na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Bralna značka je gibanje, ki otroke in mlade spodbuja k branju. Trudimo se, da bi otrokom in mladim olajšali in polepšali stik s knjigo in jim pomagali, da bi se spoprijateljili z njo. Želimo si še več: da bi postali redni bralci in to ostali tudi kasneje v življenju.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 23:091

Koncert učencev glasbene šole in učencev OŠ Mala Nedelja

Glasbena šola Slavka Osterca iz Ljutomera in OŠ Mala Nedelja vabita na koncert svojih učencev. Koncert z naslovom Pozdrav pomladi bo v sredo, 1. junija ob 18. uri v kulturnem domu pri Mali Nedelji. V programu se bo predstavil harmonikarski orkester, solisti na raznih instrumentih in komorne skupine.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 22:50

Lutkovna skupina Zarja iz Ormoža na državnem srečanju lutkovnih skupin Slovenije

24. maja, je v Centru kulture v Mostah – Španski borci Ljubljana v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Območni izpostavi JSKD Ljubljana, potekalo državno srečanje lutkovnih skupin Slovenije, dan ljubkih in iskrenih predstav naših lutkovnih skupin. Na lutkovna srečanja je bilo prijavljenih 96 skupin, tako da biti eden izmed trinajstih izbranih ni mala stvar.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 22:10

Romuna utemeljeno osumljena vloma v bencinski servis

Soboški kriminalisti in policisti so 15. maja 2011 v ranih jutranjih urah obravnavali vlom v prodajalno bencinskega servisa Gederovci (UE Murska Sobota), od koder so neznani strorilci odtujili cigarete različnih znamk. Škoda je bila ocenjena na 950 evrov. O vlomu so policisti obvestili tudi ostale policijske enote po državi.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 19:43

Ljutomerčani premagali Črenšovce; prvak Rakičan

Članska nogometna ekipa NK Ljutomer je v 24. krogu Pomurske lige doma premagala tretjo ekipo lige NK Črenšovci z rezultatom 2:1. Prejšnji vikend so ljutomerčani izgubili na gostovanju pri ekipi NK Hodoš z 2:0. Naslednji teden ljutomerčani gostujejo pri ekipi NK Bogojina, v zadnjem krogu pa v Ljutomer prihaja NK Dobrovnik. NK Rakičan je dva kroga pred koncem že postal prvak lige, saj ima neulovljivo prednost.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 18:37

40-letnik zaradi droge v pripor

Lendavski policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so sredi meseca maja 2011 zaradi suma, da prideluje prepovedano drogo konopljo, na podlagi odredbe opravili hišno preiskavo pri 40-letnem državljanu Slovenije, ki stalno biva na območju UE Lendava. Pri hišni preiskavi so na domu osumljenca našli 103 sadike prepovedane droge konoplje, velikosti od 15 do 55 cm, katere je gojil v rastlinjaku. Zasegli so tudi manjšo količino posušenih delov prepovedane droge ...

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 13:45

23-letniku iz UE Ljutomer zasegli 800 gramov vršičkov konoplje

Policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so pred dnevi zaradi suma storitve kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog obravnavali 23-letnika, ki stalno biva na območju UE Ljutomer. V postopku so ugotovili, da je nabavil in prevažal z namenom nadaljnje prodaje okrog 800g prepovedane droge konoplje (vršički konoplje).

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 13:252

Mladi ljutomerski lokostrelci postali državni prvaki

V soboto, 28. maja, je v Gornjem Gradu potekalo lokostrelsko Državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol. Državnega prvenstva so se udeležili tudi učenci Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera pod vodstvom trenerja Uroša Vrbančiča. V kategoriji 7. do 9. razred je naslov državnega prvaka osvojil Teo Makoter, v kategoriji 4. do 6. razred pa Matija Režonja. Dejan Perčič je v kategoriji 7. do 9. razred osvojil četrto mesto.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 11:021