Tomislav Nemec dobil podporo tudi na Razkrižju

Potem, ko so podporo mag. Tomislavu Nemcu dali v Občinskih svetih Križevcev, Veržeja in Ljutomera, so ga podprli tudi na Razkrižju. S tem Nemec lahko postane direktor javnega zdravstvenega zavoda Zdravstveni dom (ZD) Ljutomer. V razkriškem Občinskem svetu so ga podprli štirje svetniki, dva sta se glasovanja vzdržala.

četrtek, 9. junij 2011 ob 11:435

Letno kopališče v Ljutomeru se odpre 25. junija

Letošnja kopalna sezona na kopališču v Ljutomeru se prične v soboto 25. junija. Kopališče se odpre ob 10 uri. Prvi dan bo za vse kopalce tudi prost vstop. Začetek kopalne sezone bo odvisen predvsem od vremenskih razmer. Pogoji za odprtje bodo izpolnjeni v primeru temperature zraka nad 20 stopinj in temperature vode vsaj 22 stopinj celzija. Če ta pogoj ne bo izpolnjen, se otvoritev kopalne sezone ustrezno zamakne.

četrtek, 9. junij 2011 ob 10:202

Mura spet v prvo ligo?

Na podlagi dopisa Nogometne zveze Slovenije (NZS) se je včeraj sestal upravni odbor nogometnega kluba Mura, kjer so se člani pogovorili o nadaljnjih korakih murskosoboškega kluba. Upravni odbor je sklenil, da so danes na NZS poslali vlogo za pridobitev prvoligaške licence, ki so jo opremili z vso potrebno dokumentacijo.

sreda, 8. junij 2011 ob 19:58

Število gasilcev se povečuje

8. junij velja za enega izmed datumov, ki velja za svetovni dan gasilcev. V preteklosti se je namreč omenjalo več datumov, ko naj bi obeleževali dan gasilcev. V Sloveniji je 13 poklicnih enot, v katerih deluje okrog 600 poklicnih gasilcev, še 500 jih je v industrijskih enotah ter okrog 133.000 prostovoljnih gasilcev. Pomoč gasilcev je dragocena predvsem ob požarih, pa tudi ob številnih drugih nesrečah, kjer le-ti vedno priskočijo na pomoč, ob prometnih nesrečah, delovnih nezgodah, na ...

sreda, 8. junij 2011 ob 18:291

Pogrešan Vladimir Kacijan

V nedeljo, 5. junija 2011, je neznano kam odšel Vladimir Kacjan iz Hočkega Pohorja, star 78 let. Pogrešani je visok okoli 175 cm in nekoliko sključene drže, osivelih, redkih las (skoraj plešast), ozkih osivelih brk, vitke postave, rjavih oči,  brez posebnih znakov . Oblečen  je bil v  sivo zelene, lovske oz. gozdarske hlače, zeleno rjavo vetrovko, pod katero nosi sivo polo majico. Obute je imel rjave nizke čevlje.

sreda, 8. junij 2011 ob 15:37

Dejan Vajs zmagal na tekmi svetovnega pokala

O Dejanu Vajsu, kickboxerju iz Ivanjševec ob Ščavnici pri Gornji Radgoni smo že poročali, ko se je boril za mesto v državni reprezentanci. Po uspehu na državnih tleh in osvojitvi naslova državnega prvaka se je v preteklem vikendu skupaj s slovensko kikboks reprezentanco mudil v  Riminiju v Italiji kjer je potekal tradicionalni svetovni pokal WAKO že 16. po vrsti.

sreda, 8. junij 2011 ob 10:52

Preiskave zaradi sumov kaznivih dejanj gospodarskega kriminala in korupcije

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s kriminalisti in policisti policijskih uprav Maribor, Celje, Murska Sobota in Kranj danes izvajajo preiskovalne ukrepe v okviru dveh obsežnih kriminalističnih preiskav resnih oblik gospodarske kriminalitete in korupcije, ki ju usmerja mariborsko okrožno državno tožilstvo.

sreda, 8. junij 2011 ob 10:351

Zaradi udarov strel zagorelo nekaj objektov

Sinoči je celotno Slovenijo zajelo neurje, ponekod je zalivalo kleti, zaradi udarov strel je zagorelo na več lokacijah, v nekaterih krajih so ostali brez elektrike. Vremenoslovci napovedujejo še naprej oblačno vreme z občasnimi nevihtami, temperature bodo nižje. Danes zjutraj in dopoldne bo večinoma oblačno, občasno še bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. V naših krajih bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 26 stopinj C.

sreda, 8. junij 2011 ob 09:20

Alenka Godec - koncert na predvečer Salona Jeruzalem

Alenka Godec bo v okviru dogajanja Salona Jeruzalem 2011 nastopila in izvedla svoj koncert. Dogodek bo potekal v petek, 10. junija od 20. ure naprej pred Dvorcem Jeruzalem. Ljubiteljem dobrega se obeta kakovosten umetniški nastop v izjemnem ambientu obkroženem z naravo jeruzalemskih vinogradov. Dobra glasba, nasmejani Prleki in izbrana prleška vina so zagotovo dober razlog za obisk prirediteve, ki bo potekala na predvečer osrednjega dogajanja Salona Jeruzalem 2011.

torek, 7. junij 2011 ob 13:14

Občinskega glasila ne bo?

Na 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer so svetniki obravnavali tudi odlok o izdajanju občinskega glasila Prleški utrip v 2. obravnavi. Na prvi obravnavi, na 4. seji, so odlok sprejeli, v drugi obravnavi pa ga sedaj niso. Že v prvi obravnavi so se pojavili pomisleki, da glasilo ne bo za vse enakovredno in da bo preveč enostransko politično usmerjeno. Očitno je sedaj to mnenje prevladalo.

torek, 7. junij 2011 ob 13:0414