Poljak vozil ukradeno vozilo; obravnavali štiri pijane voznike

V soboto, 4. junija, ob 14.35 so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor v Šentilju ustavili kombinirano vozilo Volkswagen transporter, poljskega registrskega območja, ki ga je vozil 57-letni državljan Poljske. Ugotovili so, da je bilo vozilo leta 2004 odtujeno v Nemčiji. Vozilo so zasegli in moškega pridržali. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj prikrivanja in ponarejanja listin bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

ponedeljek, 6. junij 2011 ob 19:42

Keter Air - nov ponudnik telekomunikacijskih storitev

V ponedeljek 6.6.2011 je v Šavel centru v Murski Soboti prvo poslovno enoto odprl nov slovenski ponudnik telekomunikacijskih storitev Keter Air, ki na trg vstopa prav na severovzhodnem delu Slovenije. Komunikacija je za človeka ena najbolj osnovnih potreb, zato si danes le težko predstavljamo življenje brez sodobnih komunikacij.

ponedeljek, 6. junij 2011 ob 19:264

Podelili smo vstopnice za Pozdrav poletju

Zaključila se je nagradna igra, kjer smo podelili tri vstopnice za vsak dan koncerta ob prireditvi Pozdrav poletju, kjer bodo v soboto, 11. junija nastopili Prljavo kazalište, D'kwaschen retashy in Broken Hearts, v nedeljo, 12. junija pa Werner s spremljevalno skupino Nova Legija. Vstopnice za koncert je podarilo podjetje Vaščanka TP d.o.o., ki je organizator koncerta.

ponedeljek, 6. junij 2011 ob 09:111

Tokrat petarda v mreži Bogojine

Članska nogometna ekipa NK Ljutomer je v 25. krogu Pomurske lige tokrat v gosteh premagala NK GMT Bogojina z rezultatom 5:0. V 22. krogu so s "petardo" doma odpravili ekipo Hotize. Naslednji teden ljutomerčani v zadnjem krogu doma gostijo ekipo NK Dobrovnik. Z zmago lahko ligo končajo na petem mestu. NK Rakičan je sicer že v prejšnjem krogu postal prvak lige, saj ima neulovljivo prednost.

nedelja, 5. junij 2011 ob 20:42

Padli vsi trije zakoni, največ nasprotnikov v volilni enoti Ptuj

Po skoraj 686 tisoč preštetih glasovih je proti Zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno je glasovalo okrog 76 odstotkov volilnih upravičencev, proti Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju okrog 72 odstotkov in proti Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih pa okrog 71 odstotkov volilnih upravičencev.

nedelja, 5. junij 2011 ob 19:093

Dan slovenskih planincev na Jeruzalemu

Planinci in ljubitelji planinstva so letos Dan slovenskih planincev obeležili s srečanjem na Jeruzalemu. Zbralo se jih je okrog 2.000, prišli pa so iz vse Slovenije, tudi iz sosednje Hrvaške in Madžarske. Ob tem so člani Planinskega društva Ljutomer pripravilii slovesnost s kulturnim programom ob 60. obletnici ustanovitve društva ter razvili društveni prapor.

nedelja, 5. junij 2011 ob 14:281

Prometni nesreči in požara

V četrtek, 2. junija, se je na avtocestnem odseku med Vučjo Vasjo in Mursko Soboto zgodila prometna nesreča. Nekaj po deveti uri trčila kombinirano in osebno vozilo. V nesreči so se poškodovale tri osebe za katere so poskrbeli reševalci NMP Murska Sobota. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Murska Sobota in PGD Ljutomer, ki so odklopili akumulatorja vozil, pomagali reševalcem in sanirali cestišče.

nedelja, 5. junij 2011 ob 09:09

Proslava ob 140-letnici PGD Ljutomer

V petek, 3. junija, je v Domu kulture Ljutomer potekala proslava ob 140-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer. Slavnostna govornika sta bila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren.

sobota, 4. junij 2011 ob 20:272

Voda iz Ščavnice na poti v Španijo

V petek, 3. junija, so pohodniki Evropohoda šli tudi skozi Ljutomer, kjer so v reki Ščavnici zajeli vodo, ki bo oktobra pomešana skupaj z drugimi vodami Slovenije potovala v Španijo. V Španiji jo bodo nato zlili skupaj še z ostalimi evropskimi vodami, iz več kot dvajsetih evropskih držav, ki tudi sodelujejo pri tem projektu, ki traja od 1. oktobra 2010 do 15. oktobra 2011.

petek, 3. junij 2011 ob 23:111

Odprtje bioplinske elektrarne Organica Jurša 1

Podjetje Keter Organica, vodilni ponudnik bioplinskih elektrarn v Sloveniji, je v petek 3. junija ob 12. uri, v Središču ob Dravi odprlo vrata svoje 5. bioplinske elektrarne Organica Jurša 1.

petek, 3. junij 2011 ob 21:256