Hudi maček vabi v svoje kremplje

V Ljutomeru v atriju Mestne hiše je v petek, 3. junija, odprla svoja vrata gostilna Pri hudem mačku. Za dobro počutje gostov so poskrbeli s prigrizki in domačo vinsko kapljico. Za glasbeno podlago je s svojimi disco ritmi iz 70-ih in 80-ih let skrbel "human juke-box" GT OBLIVIOUS. V soboto bo v gostilni koncert skupine Noreia Band, 4 članske skupine, ki se poigrava s tradicionalnimi melodijami z Irske, Bretonije in drugih koncev sveta. Vstopnine ni.

petek, 3. junij 2011 ob 18:2311

Vlomilec med vlomom pretepel oškodovanca

Policisti PP Gornji Petrovci so 30. aprila 2011 obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da se je tisti večer okrog 23. ure do hiše oškodovanca v naselju Gornji Slaveči s kolesom z motorjem pripeljal takrat še neznani storilec. Na glavi je imel motoristično čelado, ki je ni snel tudi med izvrševanjem kaznivega dejanja.

petek, 3. junij 2011 ob 12:032

Otroško veselje v HappyHiši Maribor

Mariborsko HappyHišo so v sredo in četrtek obiskali prav posebni gostje. V okviru šolskega izleta ogleda mesta Maribor so se otroci iz vrtca in osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj ustavili tudi v mariborski HappyHiši, kjer so se seznanili s postopkom peke piškotov in se nato s pomočjo Happy seta za otroke še sami pozabavali z izdelavo lastnih piškotnih umetnin.

petek, 3. junij 2011 ob 11:23

Glasbeni Pozdrav pomladi

Vodstvo Glasbene šole Slavka Osterca iz Ljutomera je v sodelovanju z OŠ Mala Nedelja že drugo leto zapored v kulturnem domu pri Mali Nedelji pripravilo koncert svojih učencev in hkrati učencev OŠ, kateri obiskujejo glasbeno šolo. V sredo, 1. junija zvečer, so se na odru predstavili številni mladi glasbeniki, ki ob šolskih in drugih obveznostih premorejo dovolj volje in energije za obiskovanje glasbene šole. Seveda je samo obiskovanje šole daleč premalo, saj je za dosežke, kakršne ...

petek, 3. junij 2011 ob 11:121

Nudenje prevoza, delo na črno?

Na spletni strani prevoz.org so si predvsem študentje lahko pomagali in si za relativno nizko ceno priskrbeli vožnjo od doma do kraja študija ali kam drugam. Stvar deluje vzajemno. Zadovoljni so tako tisti, ki prevoze omogočijo, kot tisti, ki jih uporabljajo, je v svojem čllanku včeraj poročal ljubljanski Radio Študent. A kot se je izkazalo, naj bi bil tovrstni način organiziranja prevozov nezakonit.

petek, 3. junij 2011 ob 06:424

Otroci prenočili v vrtcu

Danes ob 18. uri, smo se zbrali, z željo, da bi skupaj prenočili v vrtcu. Najprej smo se po kotičkih poigrali, nato pa sta Mateja in Sonja na našo željo naredile tople sendviče. Obiskala nas je tudi g. ravnateljica Marija Pušenjak in nam zaželela prijetno spanje in zabavo.

četrtek, 2. junij 2011 ob 23:142

V Ljutomeru podprli Nemca za direktorja ZD Ljutomer

Na 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer je bila na dnevni red uvrščena tudi točka o imenovanju direktorja Zdravstvenega doma Ljutomer. Svetniki so najprej zavrnili predlog za preložitev točke in so glasovanje uvrstili na dnevni red. Mag. Tomislav Nemec se je nato na seji predstavil, nato pa je sledilo glasovanje, v katerem so svetniki s 17 glasovi za in dvema proti potrdili kandidaturo Nemca.

četrtek, 2. junij 2011 ob 20:101

Janez Vencelj podžupan Občine Ljutomer

Na včerajšnji 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, je županja mag. Olga Karba sporočila, da se je po temeljitem premisleku odločila za enega podžupana, kateremu lahko najbolj zaupa in na katerega lahko prenese nekatera pooblastila. Podžupan je tako postal Janez Vencelj, ki prihaja iz vrst Stranke mladih - zeleni Evrope.

četrtek, 2. junij 2011 ob 17:2210

Goljufali pri finančnih najemih vozil

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije so kazensko ovadili sedem osumljencev, ki so pri finančnem najemu avtomobilov v treh primerih ogoljufali dve lizing hiši za 80.000 evrov. Preiskovalni sodnik je zoper dva osumljenca odredil pripor.

četrtek, 2. junij 2011 ob 14:19

Ekipa OŠ Veržej osvojila naslov državnih prvakov v badmintonu

V sredo, 1. junija, je v Mariboru potekalo ekipno državno prvenstvo v badmintonu. V kategoriji nekategoriziranih ekip je tekmovala tudi ekipa OŠ Veržej. Za ekipo iz OŠ Veržej so igrali: Žanin Heric, Ana Šterman, Nik Škrjanec in Rene Heric. Že po prvi zmagi proti OŠ Sava Kladnika je bilo jasno, da sodijo v ožji krog favoritov.

četrtek, 2. junij 2011 ob 10:39