Zmagovalci prvih vaških iger so mladi tekmovalci iz Radoslavec

Zaradi dežja so se organizatorji prvih vaških iger v Drakovcih pri Mali Nedelji odločili igre s sobote prestaviti na nedeljo. S svojo odločitvijo so zadeli v polno, saj so se v nedeljo dopoldne ob Muzeju kmečkega orodja Cirila Voršiča v prelepem, toplem vremenu zbrali številni gledalci, ki so z bučnim navijanjem spodbujali tekmovalce devetih ekip.

nedelja, 29. maj 2011 ob 20:58

Zaključna prireditev vrtca Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V soboto, 28. Maja se je v telovadnici OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici odvila zaključna prireditev vrtca Sonček. Letos je prireditev potekala malo drugače kot do sedaj. Krajši program za otroke in starše so pripravile strokovne delavke, ki v vrtcu izvajajo različne krožke. Na začetku je pevski zbor pod vodstvom vzgojiteljice Mateje Maguša zapel tri pesmi. Pevski zbor obiskuje 35 otrok, starih od 4 do 6 let.

nedelja, 29. maj 2011 ob 09:301

Jurka šmarnica klinton odslej tudi kot spletna igra

Na našem portalu lahko odslej igrate prvo prleško spletno flash igro Jurka šmarnica klinton, kjer morate v eni minuti nabrati čim več grozdja, izbirate pa lahko med šestimi različnimi lokacijami. Za bolj poskočno lovljenja grozdja, vam v ozadju igre igra istoimenska skladba, ki jo izvaja ansambel Štrk in po kateri je igra tudi dobila ime. Svoj rezultat lahko nato tudi shranite.

sobota, 28. maj 2011 ob 19:304

V Unterhundu žgali Eightbomb & Nero Burns

V petek, 27. maja, je v ormoškem Unterhundu v organizaciji Mladinskega centra Ormož (MCO) potekal Rockabilly večer s skupinama Eightbomb & Nero Burns. Skupina Nero Burns je publiki poznana že iz Grossmanovega festivala, kjer so igrali na dobro obiskanem Zombie walk-u. Skupina Eightbomb pa se je Sloveniji predstavila v letošnji sezoni "Slovenija ima talent". V Unterhundu so potrdili da v njihovem primeru to definitivno drži.

sobota, 28. maj 2011 ob 12:36

Romuni zaloteni pri tatvini goriva

Patrulja Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota je 26. maja 2011 okoli 01. ure opravljala nadzor na avtocestnem počivališču Dolinsko v bližini Turnišča. Pri tem sta policista opazila, da neznanci s črpalkami, ki so nameščene na tovornem avtomobilu,  prečrpavajo dizelsko gorivo iz dveh tovornih avtomobilov, na katerih sta bili nameščeni poljska in slovaška registrska tablica, v rezervoarje dveh drugih tovornih avtomobilov z romunsko registrsko tablico. Tovornjaki ...

petek, 27. maj 2011 ob 14:226

19-letniku zasegli 55 zavojčkov marihuane

Dne 26. maja 2011 v popoldanskem času so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije 19-letnemu osumljencu iz območja Lendave zasegli približno 50 gramov prepovedane droge marihuane, ki je bila pakirana v aluminijasto folijo v obliki zavojčkov (55 zavojčkov). Droga je bila namenjena za preprodajo.

petek, 27. maj 2011 ob 12:51

Vabljeni na Salon Jeruzalem

Drugo soboto v juniju že deveto leto zapored prleški vinarji pripravljajo svoj praznik, na katerem ponudijo obiskovalcem najboljše, kar premorejo njihove kleti. V goste povabijo stroko, prijatelje, novinarje, sommelierje, gostince, umetnike in mednarodno priznane eksperte ter najboljše kuharske mojstre. Cilj je preprost. Svoja vina želijo družiti z najboljšim in najboljšimi.

petek, 27. maj 2011 ob 09:271

Otroci skozi ples pokazali, kaj pomeni vrednota imeti dom, domovino...

V četrtek, 26. maja, so otroci vrtca Ljutomer v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru pokazali, kako so igrivi, veseli, ustvarjalni, radoživi… ter svojim družinam in drugim gostom prikazali del tega, kar počnejo v njihovem vrtcu. Na prireditvi Tam, kjer smo doma... so skozi besedo, ples, pesem in glasbo pokazali, kaj pomeni vrednota imeti dom, domovino...

četrtek, 26. maj 2011 ob 19:34

Vstopnice za koncert Tabu prejmejo...

Zaključila se je nagradna igra, kjer smo podelili tri vstopnice za koncert skupine Tabu, ki bo v soboto, 28. maja 2011 zvečer na sejmišču v Gornji Radgoni v sklopu prireditve 3. obletnice spletnega portala Panonija.net, ki je podarilo vstopnice.

četrtek, 26. maj 2011 ob 09:22

Dan mladosti v Radencih in Gornji Radgoni

Lepo sončno jutro je prebujalo prebivalce Radenec, zgodnje sprehajalce pa so presenetili Künštni Prleki s svojim prihodom. Oblečeni v svoja oblačila na starih kolesih so privabili veliko pogledov. Pozdrav dobro jutro pa je razveselil vsakega katerega so srečali.

četrtek, 26. maj 2011 ob 09:162