Prleški tornado še vedno buri duhove

Verjetno poznate zgodbo o tornadu v Prlekiji (prvič in drugič), ko smo na našem portalu leta 2008 objavili fotomontažo tornada nad prleškimi bregovi. Takrat se je fotografija pojavila tudi na prodajnih mestih foto studijev ter na spletnem portalu in tiskanem časopisu iz Međimurja kot dokaz za tornado v naših krajih. Sedaj se je ta fotografija ponovno pojavila v članku na spletnem portalu Slovenskih novic in v tiskani izdaji časopisa.

četrtek, 19. maj 2011 ob 21:064

Razstava Veliki nemarni škornji

V torek, 17.5.2011, ob 9.00, je bila v Vrtcu Ljutomer na Ormoški 21, otvoritev razstave ob zaključku projekta Veliki nemarni škornji in tednu vseživljenjskega učenja. Skupina Mavric je razstavila izdelke, priročnike, fotografije..., ki so nastali v celoletnem projektu. Otvoritve razstave se je udeležil tudi g. Zdravko Lebarič vodja komunalnega programa, kot predstavnik KSP Ljutomer. d.o.o., ki je bil tudi donator priročnikov Veliki nemarni škornji, g. ravnateljica Marija Pušenjak, nekaj ...

četrtek, 19. maj 2011 ob 18:44

Nove folklorne obleke za potrebe folklorne dejavnosti vrtca in OŠ Križevci pri Ljutomeru

V petek, 13. maja, je v dvorani kulturnega doma Križevci potekala dobrodelna folklorna prireditev vrtca in šole Križevci pri Ljutomeru, Včosih je lüšno blo. Ob tej priložnosti so se otroci vrtca in prve triade osnovne šole ponosno predstavili z novimi folklornimi oblekami. Zbrane prispevke  bomo  namenili nabavi raznih dodatkov kot so; naramnice, brezrokavniki, obešalniki in zaščitne vreče za obleko, čevlje ipd.

sreda, 18. maj 2011 ob 19:03

Stara šola - splošna nevarnost sredi kraja

O stari osnovni šoli pri Mali Nedelji je bilo v preteklih sedemnajstih letih veliko povedanega in napisanega. Ko smo krajani pred leti izvedeli, da je lastnica šole Občina Ljutomer, uspela najti kupca, smo upali, da je propadanja konec in naivno verjeli, da bo iz objekta nastalo nekaj, kar bo prispevalo k razvoju in tudi k lepšemu videzu kraja.

sreda, 18. maj 2011 ob 18:174

Pogrešana Poredoš Biserka najdena mrtva

Danes ob 11.30 uri je bila v bližini naselja Ropoča (UE Murska Sobota) najdena mrtva Biserka Poredoš, ki je bila pogrešana od 11. maja 2011. Na truplu pokojne niso bili najdeni znaki nasilne smrti. Odrejena je bila obdukcija, ki bo pokazala vzrok smrti.

sreda, 18. maj 2011 ob 14:211

Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh

Na našem portalu smo že poročali o največjem projektu, katerega izvaja Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci že nekaj let in bo v letu 2011 zaključen. Predvidoma v jesenskih mesecih bo namreč izšla monografija Male Nedelje in njene okolice. Pod sicer skromnim naslovom Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh, bo izšla okrog 800 strani obsegajoča knjiga, v kateri bo poleg 500 strani besedila tudi okrog 300 črnobelih in barvnih fotografij ter prepisi številnih originalnih zgodovinskih ...

torek, 17. maj 2011 ob 18:532

Nagradna igra Tabu

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju s portalom Panonija.net prireja nagradno igro, kjer si lahko zagotovite vstopnico za koncert skupine Tabu, ki bo 28. maja v Gornji Radgoni v sklopu prireditve 3. obletnice spletnega portala Panonija.net. Odgovorite na nagradno vprašanje ter sodelujte v žrebanju, kjer bomo podelili 3 krat po 1 vstopnico.

torek, 17. maj 2011 ob 17:47

Pomursko kegljanje

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev, s sedežem v Murski Soboti, je organizacijo letošnjega regijskega prvenstva Pomurja v kegljanju za upokojence zaupala Društvu upokojencev Radenci. Le-to je tekmovanje izvedlo 11. maja na kegljišču Kegljaškega kluba Radenska v Radencih. Sodelovala je ena ženska ter štiri moške ekipe iz treh društev upokojencev: Društvo upokojencev Lendava, Društvo upokojencev Gornja Radgona ter Društvo upokojencev Radenci, skupno 25 tekmovalk in tekmovalcev ...

torek, 17. maj 2011 ob 17:19

Španec vozil ukraden BMW X5

Policisti PPIU PU Murska Sobota so dne 16. maja 2011 ob 0.17 uri na avtocestnem počivališču »Murska Sobota – sever« zaustavili in kontrolirali 27-letnega državljana Španije, ki je vozil terenski avtomobil, znamke BMW X5. Na terencu so bile nameščene nemške registrske tablice.

torek, 17. maj 2011 ob 14:441

Za direktorja zdravstvenega doma največ glasov dobil Tomislav Nemec

Nekdanji načelnik ljutomerske upravne enote in prvi mož Darsa mag. Tomislav Nemec je postal direktor ljutomerskega zdravstvenega doma. Na razpis se je prijavilo pet kandidatov, pogoje pa so izpolnjevali štirje. Čeprav so zaposleni želeli, da to mesto prevzame zdravnik, ki bi štiri ure delal kot direktor, štiri pa kot zdravnik, je največ glasov Sveta javnega zdravstvenega zavoda Zdravstveni dom Ljutomer dobil Nemec. Prejel je pet od devetih glasov.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:3929