Na Turizmu Tompa pripravili kuharske delavnice

V četrtek, 5. maja, so na Turizmu na podeželju Tompa na Stari Cesti, pripravili kuharske delavnice, ki jih je vodila ga. Zdenka Tompa. Gostje so lahko zaužili spomladansko vitaminske jedi s sezonsko zelenjavo in zelišči, ki so jih pripravili kuharski mojstri.

četrtek, 12. maj 2011 ob 12:46

»Novi zakon bo vinogradnike izjemno oškodoval!«

V sredo je predlagatelj predloga o spremembi Zakona o vinu, prvopodpisani poslanec Franc Jurša, javnosti predstavil ta predlog, ki uvaja samostojni vinorodni okoliš Jeruzalem Slovenija. Pri tem so tudi podporniki podali svoja stališča do uvajanja novega okoliša. Sedaj so se oglasili tudi nasprotniki tega predloga, ki so mnenja, da je ta predlog "na moč škodljiv za večino vinarjev iz vinorodnega okoliša »Štajerska Slovenija«".

četrtek, 12. maj 2011 ob 08:541

Včosih je lüšno blo

Vrtec in osnovna šola Križevci vas vabita na drugo dobrodelno folklorno prireditev »Včosih je lüšno blo«, ki bo v petek, 13.5.2011, ob 19.00 uri v kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru. V programu vam bomo predstavili naše nove folklorne obleke ter ljudsko izročilo, katero prenašamo iz roda v rod.

četrtek, 12. maj 2011 ob 07:511

Vodstvo LDS obiskalo Ljutomer

Vodstvo Liberalne demokracije Slovenije (LDS), ki je na delovnem sestanku obiskalo Pomurje, se je ustavilo tudi v Ljutomeru. Katarina Kresal, predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve ter Aleš Zalar, minister za pravosodje sta se v Ljutomeru sestala z županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, kjer so govorili o aktualnih temah.

sreda, 11. maj 2011 ob 21:452

Fiktivna spletna prodajalca zaradi goljufij v pripor

Soboški policisti so zaradi več goljufij in groženj podali kazensko ovadbo zoper dva osumljenca. Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor. Na podlagi prijav oškodovanih oseb so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta 21-letni in 33-letni osumljenec, oba iz območja Murske Sobote, na spletnih straneh fiktivno oglaševala prodajo osebnih avtomobilov Mercedes, ki bi naj bili uvoženi v Slovenijo iz tujine, katerih pa dejansko nista posedovala.  Oškodovancem sta se lažno predstavljala ...

sreda, 11. maj 2011 ob 20:121

Podporniki vinorodnega okoliša Jeruzalem Slovenija predstavili svoja stališča

Danes je v Dvorcu Jeruzalem Franc Jurša, poslanec DZ RS, na novinarski konferenci predstavil predlog spremembe Zakona o vinu, ki je bil vložen 18. marca 2011 in o katerem bo Državni zbor RS 16. maja 2011 odločal o sprejemu le-tega, ki uvaja samostojni vinorodni okoliš Jeruzalem Slovenija.

sreda, 11. maj 2011 ob 19:403

20. srečanje pevcev in godcev ljudkih pesmi SV Slovenije in Porabja

Ljudski pevci Fantje od Male Nedeljevabijo na tradicionalno20. srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih vižseverovzhodne Slovenije in Porabja.Srečanje bo v petek, 13. maja 2011 ob 20. uriV Kulturnem domu pri Mali Nedelji.V programu se bodo predstavili poustvarjalciljudskega glasbenega izročila iz Prlekije,Pohorja, Prekmurja in madžarskega Porabja.Vstopnine ne bo, dobrodošli so prostovoljni prispevki.Prisrčno vabljeni!

sreda, 11. maj 2011 ob 10:12

Koncert pevke Petre Habjanič in pevca Matjaža Zanjkoviča

Kulturno in mladinsko društvo sv. Janez Krstnik Ljutomer vabi na koncert pevke Petre Habjanič in pevca Matjaža Zanjkoviča, ki bo to soboto, 14. maja 2011 ob 20. uri v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru.

sreda, 11. maj 2011 ob 09:25

Lotmerk v cvetoči pomladi

V petek, 13. in soboto, 14. maja 2011, bo v Ljutomeru (Glavni trg, Stari trg, Miklošičev trg, Park I. Slovenskega tabora) potekala prireditev Lotmerk v cvetoči pomladi. Vabijo vas Občina Ljutomer, LTO Prlekija Ljutomer, JSKD - Območna izpostava Ljutomer, Prlekija-on.net, Prleške cejtnge, Hotel Jeruzalem, Vinoreja Kaučič, Mediaart in Klub prleških babic.

sreda, 11. maj 2011 ob 09:101

Prikolesarite si počitnice v Sredozemlju!

Po lanskem odzivu in navdušenju udeležencev nad prvo prireditvijo AJM team time ride, bomo letos doživeli atraktivno nadaljevanje. Zabavna kolesarska prireditev je res nekaj posebnega, saj se 2, 3 ali 4-članske ekipe kolesarjev »trudijo« najbolj približati povprečnemu času vseh ekip. Kolesarska prireditev nima značaja kolesarske dirke, čeprav se vsaki ekipi meri čas kolesarjenja. Ekipa, ki se bo najbolj približala povprečnemu času vseh ekip, bo velika zmagovalka. Vse do ...

sreda, 11. maj 2011 ob 00:00