Srečanje starejših in bolnih župljanov

Drugo leto zapored so se v soboto, 11. junija, v farni cerkvi Sv. Trojice pri Mali Nedelji zbrali ostareli in bolni župljani, med njimi tudi nekateri, ki so oskrbovanci Doma starejših občanov v Ljutomeru. Sveto mašo je daroval domači župnik g. Tomislav Roškarič, ki je podelil vsem, kateri so to želeli, bolniško maziljenje. Po maši so srečanje nadaljevali s prijetnim druženjem v senci stare lipe pred cerkvijo ob bogato obloženih mizah, za kar so poskrbele prizadevne prostovoljke Ž ...

nedelja, 12. junij 2011 ob 23:10

Pohodniki prehodili Grossmannovo pot

Pohodniki TD Mala Nedelja-Radoslavci s svojimi gosti so v soboto. 11. junija, opravili drugi letošnji pohod. Tokrat so prehodili pot, ki vključuje ogled rojstne hiše prvega slovenskega filmarja dr. Karola Grossmana, zato ga menujejo Grossmannov pohod. Izpred hotela Bioterme so se pohodniki, med katerimi so bili tudi učenci in učitelji OŠ Mala Nedelja, podali skozi Bodislavce in Kuršince do Pekarne Hojs.

nedelja, 12. junij 2011 ob 18:061

Pozdrav poletju z »Retaši« in »Prljavci«

V Ljutomeru na letnem kopališču je v soboto potekal prvi dan prireditve Pozdrav poletju, ko so nastopile skupine Broken Hearts, ki so poskrbeli za ogrevanje številne publike, nato so s svojimi vragolijami oder zavzeli D'kwaschen retashy, za konec pa še hrvaške legende Prljavo kazalište. Danes bo na kopališču nastopil še Werner s spremljevalno skupino Nova Legija.

nedelja, 12. junij 2011 ob 12:40

Na Jeruzalemu devetič vrhunska vina in kulinarika

Danes se je na Dvorcu Jeruzalem devetič odvijal Salon Jeruzalem, kjer je 15 prleških vinarjev ter predavanja kulinaričnih in vinskih mojstrov poskrbelo za bogat program in zanimivo obsalonsko dogajanje. Že tradicionalno se drugo soboto v juniju ljubitelji dobrega od blizu in daleč podajo na vinsko kulinarično uživanje v osrčje ene najlepših vinorodnih krajin Evrope. Vinarji so jih tudi tokrat pričakali s ponudbo najboljšega iz njihovih kleti.

sobota, 11. junij 2011 ob 14:153

Koncert skupine Demolition Group v Unterhundu

V ormoškem Unterhundu je včeraj nastopila skupina Demolition Group, ki je na slovenski glasbeni sceni aktivna že več kot 25 let. Po daljšem času so ponovno obiskali Ormož z namenom predstavitve njihove najnovejše plošče - "Planet starcev", kakor tudi obujanja spominov z igranjem hitov iz njihovih predhodnih albumov.

sobota, 11. junij 2011 ob 09:27

Glasbeni uvod v Salon Jeruzalem z Alenko Godec

Za letošnji glasbeni uvod v 9. Salon Jeruzalem, je na predvečer osrednjega dogajanja, poskrbela Alenka Godec s spremljevalnim bandom. Alenka je v naravnem ambientu pred Dvorcem Jeruzalem ljubiteljem dobre glasbe in vina pričarala kakovosten glasbeno umetniški nastop. Obiskovalci so lahko uživali v odlični vokalni in glasbeni izvedbi ob kozarčku penine, ki je bila vključeno v ceno vstopnice.

sobota, 11. junij 2011 ob 00:45

Na 6. Otroški varnostni olimpijadi slavili učenci OŠ Ormož

Policijska uprava Maribor že šesto leto izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. V ospredju ni tekmovanje otrok, temveč z igro in zabavo pridobiti potrebno znanje o varnosti in samozaščiti. Skozi predtekmovanja so prekrižali meče tekmovalci 4. razredov iz 101 osnovne šole.

petek, 10. junij 2011 ob 09:49

Razstavlja Franci Jaušovec Fric

V galerijskih prostorih Kulturnega doma v Gornji Radgoni je v četrtek, 9. junija, ob 19. uri potekala slovesnost ob odprtju razstave slikarskih del Francija Jaušovca Frica iz Stanetinec. V uvodnem kulturnem programu sta nastopila kot kitarista in pevca, učenca 6. razreda Osnovne šole Apače, Sven Gruber in Mario Jaušovec. Kot predstavnica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona je spregovorila Nada Golob, a v imenu organizatorja razstave, Likovnega društva Gornja Radgona, njegova ...

petek, 10. junij 2011 ob 09:43

Je sredstev za realizacijo projekta pomurskega vodovoda sploh dovolj?

Franc Jurša, poslanec Državnega zbora RS je na 28. redni seji Državnega zbora RS ministru za lokalno samoupravo in regionalno politiko dr. Boštjanu Žekšu postavil poslansko vprašanje na temo pomurskega vodovoda. Objavljamo zapis magnetograma vprašanja poslanca in odgovor ministra, iz katerega je razvidna aktivnost, povezana s pridobitvijo gradbenega dovoljenja, projekta za izvedbo in vlogo za pridobitev sredstev iz kohezijskega sklada za sistem A, B in C za Pomurski vodovod.

četrtek, 9. junij 2011 ob 14:173

74-letniku zasegli orožje in strelivo

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so 8. junija 2011 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 74-letnem moškem, ki stalno biva na območju UE Murska Sobota.

četrtek, 9. junij 2011 ob 12:233