S 1. julijem višje kazni

S 1. julijem bodo pri nas začele veljati ostrejše kazni za večino prometnih prekrškov. Policisti že dva tedna izvajajo akcijo 0,0 šofer - trezna odločitev, v kateri preverjajo prisotnost alkohola v krvi pri udeležencih v prometu in z julijem bo voznike, ki nespoštujejo te omejitve, kazen še bolj udarila po žepu. Poslanci so namreč konec prejšnjega leta sprejeli spremenjen zakon o pravilih cestnega prometa, ki je v veljavo stopil aprila, izvajati pa ga bodo pričeli julija.

četrtek, 23. junij 2011 ob 13:413

Mlade fante nagovarjal, naj se razgalijo zanj

Na ptujskem sodišču se je začelo sojenje 34-letnemu Sašu Kresniku iz Ormoža, ki naj bi mladoletne fante nagovarjal, da se razgalijo in mu pošljejo gole fotografije. To naj bi počel med letoma 2006 in 2010. Pred kratkim je že bil obsojen na štiri leta in dva meseca zapora zaradi spolne zlorabe mladoletnega fanta, vendar še sodba ni pravnomočna. Tokrat pa se je zagovarjal zaradi kaznivih dejanj, povezanih z izdelovanjem otroške pornografije, je poročal POP TV.

četrtek, 23. junij 2011 ob 11:055

Gasilci prikazali svoje delo in opremo na veliki regijski vaji

V sredo, 22. junija, je na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditev ob 140-letnici PGD Ljutomer, potekala velika gasilska regijska vaja. Na vaji so sodelovali regijski centri PGD Murska Sobota, PGD Gornja Radgona, PIGE Lendava, PGD Ljutomer, PGD Ormož in PGD Hardek ter Zdravstveni dom Ljutomer in Policijska postaja Ljutomer.

četrtek, 23. junij 2011 ob 00:083

Na portal odslej lahko dostopate s svojim Facebook računom

Odslej lahko na naš portal Prlekija-on.net dostopate tudi s svojim Facebook računom. Storitev Facebook, ki je najbolj priljubljeno socialno omrežje, v Sloveniji uporablja skoraj 700.000 uporabnikov. Sedaj se na portal lahko enostavno prijavite s svojim Facebook računom ter se vam ni potrebno posebej registrirati na našem portalu. S tem lahko uporabljate nekatere storitve, ki so bile do sedaj na voljo le registriranim uporabnikom.

sreda, 22. junij 2011 ob 21:115

Nagradna igra Prleška poletna noč 2011

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju s Kulturno mladinskim društvom KAEMDE prireja nagradno igro, kjer si lahko zagotovite vstopnico za sobotni koncert na Prleški poletni noči 2011, ko bodo nastopili Big Foot Mama, Zmelkoow in Broken Hearts. Koncert bo 16. julija na Glavnem trgu v Ljutomeru.  Že dan prej bo na trgu the DJ MARATHON z več kot deset dj-i. Odgovorite na nagradno vprašanje ter sodelujte v žrebanju, kjer bomo podelili tri vstopnice za koncert.

sreda, 22. junij 2011 ob 15:125

Policisti zasegli pet koles z motorjem, ki presegajo z zakonom določeno hitrost

V torek, 21. junija so policisti Postaje prometne policije Maribor (Delovna skupina za poostreno nadziranje cestnega prometa na območju PU Maribor) opravili poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil na območju Upravne enote Ptuj. Pri tem so zasegli pet koles z motorjem, za katere je bilo na tehničnem pregledu ugotovljeno, da presegajo z zakonom določeno hitrost, ki je za to vrsto vozil omejena na 45 km/h.

sreda, 22. junij 2011 ob 10:223

Domačinom prehodni pokal

Na 3. spominskem malo nogometnem turnirju Franca Škrinjarja se je na igrišču pri OŠ Stročja vas zbralo 12 ekip iz Podravja in Prlekije. Po predtekmovalnih bojih so se v končnico uvrstile domači ekipi Gostilna na gmajni iz Razkrižja in Vulkanizerstvo Ščavničar iz Nunske grabe ter Torpedo iz Lenarta in ŠD Rim iz Ptuja. Zanimivo, da so o zmagovalcu v finalnih obračunih (za 3. in 1. mesto) odločali kazenski streli.

torek, 21. junij 2011 ob 21:35

Podelili naziva Naj prostovoljcem in projektom

Iz občine Ljutomer so prejeli priznanja kot nominiranci za NAJ PROSTOVOLJCA 2010: Jaruška Črnjavič (predlog Mladinskega sveta Ljutomer), Janko Žabota (predlog Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra NVO), Daniel Lihtenvalner (predlog Društva šoferjev in avtomehanikov Ljutomer), Klavdija Zadravec (predlog Osnovne šole Mala Nedelja) ter posebno priznanje na predlog župnijske Karitas Mala Nedelja Sara Munda iz Svetega Tomaža.

torek, 21. junij 2011 ob 21:345

V poletnih mesecih DJ šola in šola Osnove produkcije pri nas

V juliju in avgustu se bo v Ljutomeru odvijala DJ šola ter šola Osnove produkcije. Tovrstni delavnici bosta sploh prvič organizirani v upravni enoti Ljutomer, vodila pa jih bosta Dante Benami, pionir hrvaške elektronike, član tandema Future Lovers, prekaljen studijski mojster in audio inženir ter  Trick-C., "prva dama slovenske elektronike".

torek, 21. junij 2011 ob 21:171

Znani so zmagovalci razpisa za vinski program Grossmannovega festivala

V torek, 14.6. so v Ljutomeru izbrali prve tri udeležence vinskega programa festivala, ki so se prijavili na prvi razpis za vinskega Hudega mačka. Petčlanska strokovna komisija v sestavi: Cvetka Sakelšek, mag. Anton Vodovnik, Barbika Žunič, dr. Mojmir Wondra in Milivoj Trstenjak je ocenila 21 prispelih vzorcev, ki so bili razvrščeni v tri kategorije.

torek, 21. junij 2011 ob 11:51