V Pristavi preživeli družaben vikend

V petek, 1. julija, je PGD Pristava priredilo prvo tovrstno tekmovanje v Prlekiji, ki se je imenovalo Mladi prleški talent. Nastopili so lahko mladi do 18 leta starosti in pokazali svoje talente, ki jih premorejo. V petju, plesu in igranju na instrumente je tekmovalo 16 mladih talentov.

ponedeljek, 4. julij 2011 ob 10:14

Novih trideset platen

Po uspelem slikarskem dnevu v Gornji Radgoni (27. maja), ko je šesterica članic in članov Likovnega društva Gornja Radgona na platna »prenašala« podobo Apolonije (zadnje obsojenke čarovništva v tem kraju), je po dogovoru na drugi seji Upravnega odbora tega društva (22. junija), ki ga od konca aprila kot predsednica vodi Tatjana Mijatović iz Radenec, bilo v soboto, 2. julija, organizirano enodnevno skupno ustvarjalno srečanje članic in članov društva na Kapeli.

nedelja, 3. julij 2011 ob 23:34

Najboljši bograč je skuhala ekipa Prlek Forever

V soboto je MLD - Mlada liberalna demokracija, lokalnega odbora Ljutomer, Gornja Radgona in Radenci pripravila prireditev Prleški pisker - tekmovanje v kuhanju bograča. Pred prireditvijo so se vsi trije lokalni odbori MLDja povezali v MLD - Pokrajinski odbor Prlekija, katerega predsednica je postala Sara Karba, podpredsednik Mitja Bračič, sekretar pa Aleš Kaučič.

nedelja, 3. julij 2011 ob 21:3822

Petkov stand up večer

Minuli petek smo v Ljutomeru lahko prisluhnili trem stand up komedijantom. V Hotelu Jeruzalem je v sklopu stand up večerov Vstani gor Lotmerk nastopila Martina Ipša, v gostilni Pri hudem mačku pa v sklopu stand up večerov Petkov krohot, najbolj vroči mlad tandem srbske stand up komične scene Nikola Silić in Srđan Dinčić.

nedelja, 3. julij 2011 ob 19:40

Na Ptujskem jezeru padla svetovni in Guinnessov rekord

Na Ptujskem jezeru na prvem slovenskem vejkparku, je včeraj ekstremni športnik Borij Levski postavil nov svetovni in Guinnessov rekord v deskanju na vodi. V wakeboardanju, kot se disciplina imenuje, je Levskemu uspelo po plavajoči rampi drseti 45 metrov. Neuradni svetovni rekord drsenja po plavajoči rampi je doslej znašal 37 metrov, uradni Guinnessov rekord pa 30 metrov.

nedelja, 3. julij 2011 ob 09:19

V parku podrli hrast

V Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru so včeraj podrli enega izmed mogočnih hrastov. Hrast je bil nevaren za okolico saj je bil bolj ali manj posušen. In da se ne bi ponovila zgodba izpred dveh mesecev, ko je eden izmed hrastov padel sam od sebe, so ga odstranili. Hrast je tudi stal neposredno nad klopjo. Nekateri hrasti v parku, kjer se je leta 1868 odvijal 1. slovenski tabor, so stari tudi 400 let.

sobota, 2. julij 2011 ob 19:495

Gasilci pomagali prekriti strehe, poškodovane v neurju

Kot smo že poročali, je v četrtkovem neurju ponekod v okolici Ljutomera klestila toča, v Branoslavcih pa je bila v neurju delno poškodovana tudi strešna kritina večine gradbenih objektov. Gasilci PGD Branoslavci so ob tem vse strehe domačinom pomagali popraviti in prekriti. Vse skupaj je bilo odkritih 8 streh hiš in 4 strehe gospodarskih poslopij. Večinoma je bila poškodovana strešna kritina, poškodovani so bili tudi trije dimniki na hišah.

sobota, 2. julij 2011 ob 16:191

Koledar prireditev v občini Ljutomer julij 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v juliju.

petek, 1. julij 2011 ob 19:06

Rop gostinskega lokala v okolici Ljutomera

S policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je s področja kriminalitete bilo na območju Policijske postaje Ljutomer sinoči obravnavano kaznivo dejanje ropa. Do sedaj neznani storilec je ob zapiranju gostinskega lokala prisilil oškodovanko, da mu je izročila denar in različne predmete, zatem pa je odšel neznano kam.

petek, 1. julij 2011 ob 08:385

S pisano paleto barv dali svojevrsten pečat Bioplinarni v Središču ob Dravi

V juniju so se v Centru starejših občanov Ormož in Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo Dornava odzvali povabilu lastnika Bioplinarne g. Domna Jurša in tudi sami pustili sled na tehnologiji 21. stoletja. S čopičem v roki ter s prijatelji ob strani so se podali na zid velikih razsežnosti, ob katerem so dobili občutek majhnosti.

četrtek, 30. junij 2011 ob 21:30