Blagoslov nove fasade gasilskega doma na Sp. Kamenščaku

Minulo nedeljo je pri »Fričovi kapeli« na Spodnjem Kamenščaku potekala maša, kjer so se kot že dobrih 25 let na tradicionalnem blagoslovu zbrali vaščani Spodnjega Kamenščaka. Lani so obeležili 115. obletnico kapele, letos pa so ob tej priložnosti blagoslovili tudi novo fasado na gasilskem domu.

sreda, 13. julij 2011 ob 18:01

Poletni utrip v Vrtcu Ljutomer

Tudi poletni čas je zanimiv za otroke Vrtca Ljutomer. Več dejavnosti se izvaja na prostem, predvsem takoj po malici, saj je kasneje vroče. Zanimive so predvsem igre z vodo, igre v peskovniku, na trampolinu, otroci pa se preizkušajo tudi v vlečenju vrvi. Posebej teknejo tudi palačinke, ki se spečejo zunaj, v naravi. Užitek je tudi bivanje v šotoru, tudi sprehod na Jurševko ni bil le običajna hoja do določenega cilja, ampak jahanje konjev in zabava ob ruskem kegljanju.

sreda, 13. julij 2011 ob 16:47

Podelili smo vstopnice za Prleško poletno noč

Zaključila se je nagradna igra, kjer smo podelili tri vstopnice za sobotni koncert skupin Big Foot Mama, Zmelkoow in Broken Hearts, ki bodo nastopili na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Prleška poletna noč 2011. Koncert bo 16. julija od 20. ure dalje. Vstopnice za koncert je podarilo Kulturno mladinsko društvo KAEMDE, ki je organizator koncerta.

torek, 12. julij 2011 ob 17:531

17. žetev zlatega pšeničnega klasa na Stari Gori

Sedemnajst let zapored na Stari Gori pripravljajo turistično - etnološko prireditev Žetev zlatega pšeničnega klasa. Morda bi kdo pomislil, da so pokazali že vse in nimajo s čim več privabiti obiskovalcev, vendar prizadevni organizatorji pod vodstvom Gasilskega društva vsako leto presenetijo z novostmi številne obiskovalce od blizu in daleč.

ponedeljek, 11. julij 2011 ob 18:524

Avgusta v Ormožu OFAK-ŠTUNF festival

Klub ormoških študentov in Mladinski center Ormož ponosno predstavljata 8 dni zabave, koncertov, mladinskih delavnic, kulturnih večerov, športa, ... Od 5-13. avgusta bo v Ormožu potekal OFAK-ŠTUNF; festival, ki ga ne gre zamuditi!

ponedeljek, 11. julij 2011 ob 09:37

Sobotni rokenrol in vroči striptiz na srečanju MK Jezerski duhovi

V soboto so na 9. mednarodnem srečanju MK Jezerski duhovi na Gajševskem jezeru nastopile skupine The Trio s preigravanjem uspešnic skupin ZZ Top in AC/DC ter skupini Oposum in Trifrtalenadesejt. Tudi tokrat ni manjkal vroč ženski striptiz. V petek so nastopili The Ensemble, Motörhead tribute band Ace of Spades in Noctiferia.

nedelja, 10. julij 2011 ob 20:11

10. hidroraid v Prlekiji

V nedeljo, 10. julija dopoldne so se razšli udeleženci letošnjega, že desetega srečanja, posvečenega Citroenovim vozilom, ki so vzmeteni hidropnevmatsko.10. Hidroraida, ki je od četrtka do nedelje potekal v idiličnem okolju Slanove kmetije v Bodislavcih v neposredni bližini Bioterm, se je udeležilo 123 lastnikov vozil, mnogi so prišli s svojimi družinami, tako da je število udeležencev preseglo številko tristo. S svojimi Citroeni so se pripeljali iz šestih držav, poleg Slovenije ...

nedelja, 10. julij 2011 ob 19:481

Po prvi tretjini poletne lige v vodstvu Precetinci/Radoslavci

Športno društvo Mala Nedelja že vrsto let v času poletnih počitnic organizira tekmovanje v nogometu med ekipami iz vasi KS Mala Nedelja in Radoslavci. V letošnji Poletni ligi, kakršen jenaziv tekmovanja, sodeluejo: sestavljena ekipa vasi Precetinci in Radoslavci, Drakovci, Kuršinci, Bodislavci, Mala Nedelja in Moravci ter kot gostje nogometaši iz bližnjih Trnovec.

nedelja, 10. julij 2011 ob 15:42

Žitni krogi letos pri Sveti Trojici

Zadnjih pet let so se v naši okolici skoraj vsako leto pojavili skrivnostni žitni krogi. Leta 2006 in 2007 na Krapju, 2009 v Murski Soboti, lani v Rakičanu, letos pa pri Sv. Trojici. Domačini so ob Trojiškem jezeru letos opazili prve tri kroge 24. junija, 29. junija pa še preostale tri.

sobota, 9. julij 2011 ob 19:082

Petkov večer z Noctiferio in vročim striptizom

Ta vikend na Gajševskem jezeru poteka 9. mednarodno srečanje MK Jezerski duhovi. V petek so na večernem koncertu nastopile skupine The Ensemble, Motörhead tribute band Ace of Spades in Noctiferia. Prvi so segreli publiko s preigravanjem različnih priredb, drugi so odigrali set Motörhead klasik, Noctiferia pa so publiko razgibali s svojim repertoarjem v katerem ni manjkal komad Fond of Lies ter Samael priredba Baphomet's Throne.

sobota, 9. julij 2011 ob 11:203