Počitniške dogodivščine v vrtcu Stročja vas

V času poletnih počitnic se trudimo, da ponudimo otrokom, ki obiskujejo vrtec, čim bolj pestre, zabavne in zanimive dejavnosti.Tako smo se odločili, da naredimo indijansko vas na igrišču vrtca.

sreda, 20. julij 2011 ob 21:21

Dopolnila 99 let

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je 18. julija letos dopolnila 99 let starosti Marija Menhart, rojena Rožman v Šratovcih, ki je pravzaprav najstarejša občanka Občine Radenci, najstarejša stanovalka DOSOR-ja in tamkajšnje medgeneracijske skupine Zarja ter najstarejša članica Društva upokojencev Radenci.

sreda, 20. julij 2011 ob 14:202

Franc Jurša predstavil revizijsko poročilo na osnovi njegovih pojasnil

Z novinarsko konferenco 19. julija, je poslanec DZ in nekdanji župan Občine Ljutomer Franc Jurša izpolnil obljubo, dano 15. 3. 2011 ob predstavitvi Poročila o opravljeni notranji reviziji v Občini Ljutomer. Po njegovem mnenju je županja mag. Olga Karba medijem takrat predstavila rezultate revizije le delno, kar je nedopustno, saj je poročilo celota, zato bi ga bilo treba predstaviti v celoti.

sreda, 20. julij 2011 ob 12:157

Množično obiskan Praznik žetve na Polenšaku

Medtem, ko na poljih rohnijo ogromni kombajni, se nekateri v Prlekiji trudijo mlajši generaciji v poduk, starejšim pa za obujanje spominov, prikazati način žetve v časih, ko so bili glavno orodje za spravilo pridelka srpi in kose, glavno pogonsko sredstvo pa delovne roke kmetov in kmetic.

torek, 19. julij 2011 ob 02:34

Rokerska Prleška poletna noč

V soboto je v sklopu prireditve Prleška poletna noč 2011 na Glavnem trgu v Ljutomeru potekal rock koncert skupin Broken Hearts, Zmelkoow in Big Foot Mama. Že v petek je na trgu preko 10 DJ-jev vrtelo glasbo na DJ Marathonu house glasbe.

nedelja, 17. julij 2011 ob 14:36

Maraton house glasbe na Glavnem trgu

V sklopu Prleške poletne noči 2011 je v petek na Glavnem trgu v Ljutomeru potekal The DJ Marathon of house music, kjer je glasbo vrtelo preko deset DJ-jev, obiskovalci pa so se lahko ohladili s mojito koktejli ter raznimi pijačami, ki so jih ponujale mične hostese.

petek, 15. julij 2011 ob 23:16

Ponekod toča ter nalivi, ki so zalivali kleti

Po popoldanskih nevihtah, so naše kraje zajele še večerne nevihte. V Križevcih pri Ljutomeru je padala toča, po podatkih Uprave za zaščito in reševanje pa ob močnem nalivu zalilo kletne prostore v naselju Černelavci, Pušča in Murska Sobota, kjer je zalilo tudi nekaj cest.

četrtek, 14. julij 2011 ob 22:311

Letos na Grossmannu The Meteors

Objavljen je glasbeni program, ki bo spremljal 7. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo v Ljutomeru potekal od 25. do 30. julija. Med številnimi ušesa božajočimi dogodki poleg že tradicionalnega Monsters of Lotmerk večera je posebej izpostavljen veliki sobotni koncert, ki bo okronal veselo dogajanje v sklopu Plesa vampirjev.

četrtek, 14. julij 2011 ob 15:43

V Prekmurju padala toča

Danes okrog poldne je toča velikosti oreha padala v Murski Soboti in okolici, za popoldne in zvečer pa so še napovedane nevihte, tudi s točo na Koroškem, Štajerskem in Prekmurju. V soboto bo še nekaj ploh, v nedeljo pa bo po napovedih bolj suho in bolj sveže.

četrtek, 14. julij 2011 ob 12:27

Pürgaške sekire zmagovalci Šaljivih iger na Stari Gori

Prizadevni mladi člani PGD Stara Gora so v soboto, 9. julija, organizirali Šaljive igre, ki se jih je poleg ekip iz okoliških vasi udeležila ekipa Radomerja, katere tekmovalci so tekmovali pod imenom Radomerska banda. Tu so bile tudi Pürgaške sekire, vendar so igre, kljub "hudim"imenom ekip potekale sicer v borbenem, vendar miroljubnem ozračju, k čemur so pripomogli tudi sodniki, ki so uspeli nekatere nedoslednosti v pravilih rešiti na inovativan način.

četrtek, 14. julij 2011 ob 12:251