Ena poškodovana oseba pri trčenju dveh vozil

Danes okoli 11. ure sta v Litmerku trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ormož so na vozilih odklopili akumulatorja, počistili cestišče ter pomagali reševalcem NMP Ormož pri oskrbi ene poškodovane osebe, ki so jo reševalci NMP prepeljali v splošno bolnišnico Ptuj.

petek, 8. julij 2011 ob 19:11

Prekmurski taborniki spoznavajo Prlekijo

Z začetkom šolskih počitnic je oživel Center za usposabljanje za zaščito in reševanje občineLjutomer v Bodislavcih pri Mali Nedelji. Letošnji prvi prebivalci tabora so mladi taborniki rodaVeseli veter iz Murske Sobote in Vidra iz Lendave. Trideset tabornikov in tabornic starosti od šest do osemnajst let je pod vodstvom starejših mentorjev pod šotori preživelo en teden.

četrtek, 7. julij 2011 ob 21:041

Ta vikend nočno kopanje v Ljutomeru

Ta konec tedna, v petek, 8. in v soboto, 9. julija 2011 bo na Letnem kopališču v Ljutomeru potekalo nočno kopanje, kjer se boste lahko osvežili v bazenu od 20. do 23. ure pod reflektorji in bazensko razsvetljavo. Cena vstopnine je nespremenjena, veljajo pa popoldanske tarife, kar je 1,50 evra za dijake in študente ter 1,80 evra za odrasle.

sreda, 6. julij 2011 ob 22:052

Prenovljena mariborska restavracija z novo slastno ponudbo

McDonald's Slovenija je včeraj premierno predstavil prenovljeno in stilsko dovršeno restavracijo na Ptujski cesti 106 v Mariboru. Gostje bodo lahko v razširjenem in vizualno atraktivnem prostoru uživali v slastni McCafe ponudbi, praznovali rojstne dneve v rojstnodnevnem kotičku in uporabljali brezplačen wi-dostop do interneta.

sreda, 6. julij 2011 ob 18:122

V Zaresu razočarani nad nedavnim dogajanjem

23. junija 2011 je potekala 5. redna seja Občinskega sveta Občine Gornja Radgona. Člani svetniške skupine ZARES – nova politika, so se glede na dogajanje na omenjeni seji odločili, da podajo izjavo za javnost, saj so se po njihovem mnenju dogajale številne nepravilnosti.

sreda, 6. julij 2011 ob 17:44

Izšla knjiga Zgodbe izbrisanih prebivalcev

Pri založbi Sanje je v teh dneh izšla knjiga Zgodbe izbrisanih prebivalcev.  Knjigo, ki je sestavljena iz 27 zgodb izbrisanih posameznikov in posameznic, sta uredili Uršula Lipovec Čebron in Jelka Zorn. Svoje zgodbe so izbrisani napisali skupaj s študentkami in študenti Fakultete za socialno delo in Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani.

sreda, 6. julij 2011 ob 09:344

Voznik začetnik dirjal skozi naselje s hitrostjo 122 km/h

S 1. julijem so pri nas začele veljati ostrejše kazni za prometne prekrške, ki so neposredno povezani s hujšimi posledicami prometnih nesreč. Tako vam sledi odvzem vozniškega dovoljenja ter 1.200 evrov kazni, če boste v naselju hitrost prekoračili za več kot 50 km/h dovoljene hitrosti.

torek, 5. julij 2011 ob 14:054

150 delavcev ormoške Carrere Optyl ostalo brez dela

V ormoškem podjetju Carrera Optyl je gospodarska kriza pustila svoj pečat, povpraševanje po očalih je padlo, zato so sedaj v podjetju odpustili 150 delavcev, kot je bilo rečeno že v začetku maja. Glavna razloga za odpuščanja so v podjetju navedli upad povpraševanja in nekonkurenčno okolje.

torek, 5. julij 2011 ob 13:413

V Križevcih dobili Skate park

Občina Križevci pri Ljutomeru je lansko leto na razpisu Evropskega kmetijskega sklada za regionalni razvoj podeželja pridobila okoli 400 tisoč evrov za obnovo vaškega jedra v Križevcih, katerega projekt je bil ocenjen na okoli 600 tisoč evrov. Tako so na območju poslovno-stanovanjskega objekta zgradili dve avtobusni postajališči, uredili kolesarsko pot, postavili otroška igrala in skate park ter obnovili cesto, ki vodi do tega objekta.

torek, 5. julij 2011 ob 13:058

Z nakradenim alkoholom, brez vozniškega dovoljenja, pijan za volanom ukradenega vozila

V Mariboru so v nedeljo zjutraj ustavili tri mladeniče, ki so se peljali v ukradenem osebnem vozilu z nameščenimi tablicami drugega vozila, z nakradenimi alkoholnimi pijačami in tobačnimi izdelki, povrh vsega pa je šofer še bil pijan in brez vozniškega dovoljenja. Mladeniči so tako kršili kup predpisov in zakonov, skorajda težko, da bi kršili še kakšnega več.

ponedeljek, 4. julij 2011 ob 13:281