V Ljutomeru in okolici padala toča

Danes popoldne je v severovzhodni Sloveniji zapihal okrepljen severozahodni veter, sonce pa so zakrili nevihtni oblaki. Naše kraje je prešla hladna fronta, za njo pa bo v višinah od severa pritekal hladnejši zrak, napovedujejo na agenciji za okolje. V Ljutomeru in okolici je padala toča v velikosti koruznih zrn, v Križevcih pa je neurje odkrilo tudi več streh gradbenih objektov poročajo iz Uprave za zaščito in reševanje.

četrtek, 30. junij 2011 ob 14:294

Praznični dnevi na snemanju v Veržeju, Ljutomeru in Razkrižju

Künštni Prleki so bili v teh prazničnih dneh zelo delovni. Lepe sončne dneve so izkoristili za snemanje zadnejga dela drugega filma o Prlekiji. Pot jih je vodila po Veržeju, kjer so posneli posebnosti kraja, kot je center DUO, kateri je nosilec ohranjanja in razvoja domače obrti, kjer se nahaja tudi TIC. Janez Ferenc je predstavil zanimivosti Veržeja in prebivalcev ter vodil ogled Osterčeve sobe.

četrtek, 30. junij 2011 ob 09:341

»Zašvicajte« v soboto v Turnišču

To soboto, 2. julija 2011, bo od 13. ure naprej na igrišču pri OŠ Turnišče potekala športno-rekreativna prireditev Švicanje 2011, ki vse bolj postaja pravi festival športa, ustvarjalnosti in mladinske kulture. Ob športnih igrah v odbojki na mivki, ulični košarki in premiernem teku za pokal Turnnišča, bodo potekale tudi zanimive ustvarjalne delavnice in predstavitev modelarstva. V večernem koncertu v programskem sklopu Hip hop na Varaši nastopajo mladi prekmurski raperji, nato pa š ...

sreda, 29. junij 2011 ob 19:31

V soboto tekmovanje v kuhanju bograča

Mlada liberalna demokracija – Pokrajinski odbor Prlekija  vas vabi na tekmovanje v kuhanju bograča - PRLEŠKI PISKER, ki se bo dogajalo v soboto, 2. julija 2011 ob 11h na Glavnem trgu v Ljutomeru. V kuhanju bograča se bodo pomerile mladinske organizacije iz Prlekije in ostali zainteresirani. Tekmovalno skupino sestavljajo trije člani in sicer kuhar, pomočnik kuharja in kurjač.

sreda, 29. junij 2011 ob 14:314

Stand up večer z Martino Ipša

LTO Prlekija Ljutomer, Hotel Jeruzalem Ljutomer, Prlekija-on.net, Vinoreja Kaučič in Mediaart pripravljajo novo sezono stand up večerov Vstani gor Lotmerk. Prvi večer nove sezone bo v petek, 1. julija ob 21. uri, na terasi hotela Jeruzalem v Ljutomeru, ko bo nastopila Martina Ipša.

sreda, 29. junij 2011 ob 13:182

Od 1. julija dalje obvezno ločeno zbiranje biološko razgradljivih odpadkov

Po vsej Sloveniji bo od petka, 1. julija dalje, obvezno ločeno zbiranje in prevzemanje biološko razgradljivih odpadkov. Začela bo namreč veljati uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom.

sreda, 29. junij 2011 ob 12:061

NK Tehnostroj Veržej tudi v naslednji sezoni v 3. SNL

Izvršni odbor NZS je na seji prejšnji teden sklepal o sestavi lig za sezono 2011/12. Na podlagi težav s sestavo in popolnitev 1. in 2. lige so iz vodstva NK Tehnostroj Veržej prejšnji teden licenčnemu oddelku poslali izjavo, da želijo v sezoni 2011/12 igrati v 3. SNL vzhod. Ker je do popolnitve tudi 3. lige "zmanjkalo" klubov, bo članska ekipa tako še vnaprej tretjeligaš. Po rezultatih bi klub sicer izpadel iz tretje lige. Prve tekme v 3. ligi bodo v soboto, 20. avgusta.

torek, 28. junij 2011 ob 21:521

Orfej spet potuje, tokrat v Francijo

Ljutomerski Komorni zbor Orfej že vrsto let uresničuje številne zahtevne projekte. V zadnjem času je s premišljenimi koraki stopil tudi na tekmovalne zborovske odre. Z uspehi, priznanji in nagradami, ki jih je prejel v zadnjih letih, se Orfej uvršča med vidnejše zborovske zasedbe v Sloveniji in Evropi.

torek, 28. junij 2011 ob 18:32

Športno poletje v Ljutomeru

Športna zveza Ljutomer bo tako tako kot v prejšnjih letih, tudi letos poskrbela za poletne aktivnosti v sklopu programa Športno poletje v Ljutomeru. Letošnjo ponudbo so razširili z nogometnim taborom v organizaciji nogometnega kluba Ljutomer, badmintonom in tečajem športnega plezanja na umetni steni v športni dvorani ŠIC. Sekretar Športne zveze Ljutomer Branko Žnidarič na skupno 18. prireditvah pričakuje okrog 1.000 udeležencev.

torek, 28. junij 2011 ob 09:41

V Ljutomer prihaja Menahem Golan

Na portalu smo kot prvoaprilsko šalo letos objavili, da v sklopu Grossmannovega festivala v Ljutomer prihaja Chuck Norris. Sedaj je uradno potrjeno, da bo Ljutomer obiskal izraelski producent, režiser in scenarist, ki je ustoličil Norrisa, Menahem Golan. Golan bo na Grossmannu prejel nagrado za življenjsko delo.

ponedeljek, 27. junij 2011 ob 19:091