Medgeneracijski projekt »MED« 2011

Tokrat smo prostovoljci gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer svoje uspešno sodelovanje z Domom starejših občanov v Ljutomeru nadgradili še z medgeneracijskim projektom »MED«.

torek, 21. junij 2011 ob 09:261

Pija Šumer - tekmovalka na vodnem skuterju

Mariborčanka Pija Šumer je po srcu športnica že od rosnih otroških let. Bodočo zdravnico je nad športnim udejstvovanjem in preživljanjem časa na prostem navdušil oče, za kar mu je še danes hvaležna. Smučati se je naučila pri treh letih, pri šestih je v tej disciplini že tekmovala, pri sedmih pa je prvič sedla na motor – prav to pa jo je posredno pripeljalo v »sedlo« vodnega skuterja, katerega ponosna lastnica je postala leta 2006.

ponedeljek, 20. junij 2011 ob 12:122

Moška sta se sprla, mlajši s sekiro nad starejšega

V soboto, 18. junija popoldne, sta 45-letni in 55-letni moška popivala v gostinskem lokalu v okolici Ptuja. Okoli 21. ure sta se zapeljala domov, v naselje v okolici Ptuja. Med potjo sta se sprla, pred hišo v kateri stanujeta, pa je mlajši prijel starejšega za vrat. Nato je stopil v hišo, iz nje prinesel sekiro in z njo udaril starejšega moškega po glavi. Nato je odšel k prednjemu delu vozila, kjer je s sekiro udaril po pokrovu motorja, pri tem je sekira predrla pokrov.

ponedeljek, 20. junij 2011 ob 11:274

V društvu Sever obeležili 20. obletnico osamosvojitve Slovenije

V teh dneh ob 20-letnici osamosvojitve Slovenije po celotni državi potekajo številne slovesnosti. Tudi člani Policijskega veteranskega društva SEVER za Pomurje so ob tej priložnosti v petek, 18. junija 2011 ob 10. uri, organizirali že 20. tradicionalni pohod po poteh bojev pomurskih policistov.

ponedeljek, 20. junij 2011 ob 11:08

Gasilci prikazali, kako pravilno pogasiti požar

Gasilci PGD Ljutomer, ki letos slavi 140-letnico obstoja, so na Glavnem trgu v Ljutomeru prikazali uporabe različnih gasilnih sredstev in metod gašenja. Navzočim so prikazali, kako se pravilno ravna ob požaru in s čim se požar gasi, odvisno od tega, kaj gori ter napake, ki jih pri tem najpogosteje naredijo ljudje, ko požar gasijo z neprimernimi sredstvi za gašenje. Pri tem so uporabili tudi novo pridobitev v društvu - termokamero.

sobota, 18. junij 2011 ob 19:411

Otroci s posebnimi potrebami obiskali knjižnico

V četrtek, 16. 6. 2011, so knjižnico v Ljutomeru obiskali učenci z OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Podružnica Cvetka Golarja. Pridružili so se jim otroci z oddelka posebnega programa vzgoje in izobraževanja. Skupno 25 otrok in 7 spremljevalcev je prisluhnilo pravljicam na mladinskem oddelku knjižnice, nato so si ogledali še oddelek za odrasle, posedeli v čitalnici, v muzeju pa so se zabavali ob zanimivem filmu.

sobota, 18. junij 2011 ob 11:141

Deset samskih moških s podeželja išče svojo sorodno dušo v mestu

Danes je na sporedu uvodna oddaja novega resničnostnega šova Ljubezen na seniku, ki se bo odvijala na sporedu televizije TV3. Po besedah ustvarjalcev oddaje "bo oddaja, katere slogan je 'pravljično, a resnično', prav takšna, pravljična, a resnična. Nič manj pravljična ni niti Saša Lendero, voditeljica novega resničnostnega šova, ki zase pravi, da je zaljubljena v ljubezen."

petek, 17. junij 2011 ob 21:332

V dveh prometnih nesrečah umrla dva motorista

17. 6. 2011, ob 14.45 uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti štev. 5, na relaciji od Lenarta proti Murski Soboti. Policisti so ugotovili, da je bil vzrok nesreče vožnja z neprilagojeno hitrostjo glede na trenutne vozne razmere, je sporočil vodja Službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel.

petek, 17. junij 2011 ob 19:201

Znate prepoznati melanom?

Dermatološka klinika UKC Ljubljana v tem času pripravlja kar nekaj akcij ozaveščanja o nevarnostih pretiranega sončenja in pomenu pravočasnega odkrivanja nevarnih sprememb na koži. Širša javnost se žal še vedno premalo zaveda nevarnosti sončnih žarkov, pomenu ustrezne zaščite pred njimi in o pomenu samopregledovanja kože. Pravočasno odkrivanje sprememb na koži je ključnega pomena pri preprečevanju kožnega raka. Tema je zelo aktualna, saj je pred vrati poletje, poleg tega pa ...

petek, 17. junij 2011 ob 09:371

Slovesen in športen zaključek šolskega leta na OŠ Mala Nedelja

Sredo, 15. junija, so delavci in učenci OŠ Mala Nedelja izbrali kot dan, v katerem bodo svoje delo in uspehe v iztekajočem šolskem letu predstavili širši javnosti in se poslovili od devetošolcev, za katere je bil to dan slovesa od osnovne šole.V dopoldanskih urah so se zbrali v kulturnem domu na podelitvi bralnih značk.

petek, 17. junij 2011 ob 09:341