V Veržeju slavili domačini

ŠD NK Veržej je pripravil tradicionalni že 46. članski prvomajski nogometni turnir za pokal občine Veržej, ki se je odvijal v sredo 27. aprila. Na turnirju so nastopile ekipe NK Dokležovje (član 1. lige MNZ M. Sobota), NK Kema Puconci (član Pomurske lige), NK Polana (član MNZ Lendava) ter domačini NK Veržej, ki so na koncu tudi slavili, ko so v finalu z 1:0 premagali ekipo NK Kema Puconci.

petek, 29. april 2011 ob 19:50

Otroci iz vrtca Stara Cesta postavili majsko drevo

Kot se za praznik dela spodobi, smo tudi v vrtcu Stara Cesta postavili majsko drevo. Začelo se je tako, da so nam očetje pripeljali drevo, mi pa smo naredili venec in ga okrasili. Andreja smo prosili za pomoč, da nam je zvrtal luknjo. Na drevo smo dali venec in zastavo ter ga nato družno postavili na igrišču vrtca.

petek, 29. april 2011 ob 14:331

Na mednarodnem turnirju ameriškega nogometa tudi ekipa Murska Sobota Storks

Ameriški nogomet na slovenskem je v samo sedmih letih zrasel iz neorganizirane igre na ulici, v uraden šport s svojim državnim prvenstvom in reprezentanco, ki Slovenijo zastopa na mednarodnih tekmovanjih. Tudi Pomurje ima svojo ekipo, Murska Sobota Storks, ki bodo nastopili na turnirju v Šoštanju.

petek, 29. april 2011 ob 11:34

Izžrebali smo tri nagrajence v nagradni igri Ogrevanje s solarnimi sistemi

V sodelovanju s podjetjem Solarni sistemi Solarix, smo v prejšnjem mesecu pripravili nagradno igro, kjer ste lahko dobili darilni bon v vrednosti 100€ pri nakupu solarnega sistema. Izžrebali smo tri nagrajence, ki bodo prejeli bon, praznih rok pa ne bo ostal nihče, saj vsi ostali sodelujoči prejmejo tolažilne nagrade: promocijski artikli Solarix (majica, kapa, denarnice, ...).

četrtek, 28. april 2011 ob 18:123

Künštni cug iz Prlekije na Primorsko

Spoštovani Prleki in vsi ljudje dobre volje, pred vami je velik dogodek, kateri je že tretji po vrsti in ste ga sprejeli za svojega. S Künštnim cugom se bomo 21. maja peljali v Koper, kjer bomo predstavili velik del naše ponudbe, potniki pa boste imeli lepo priložnost, da se družite in doživite nepozaben dan. Vse kar vas zanima najdete na naši strani www.kunstni-prleki.si, na strani www.jeruzalem.si - prireditve  in www.prlekija-on.net.

četrtek, 28. april 2011 ob 17:022

Mijatovićeva razstavlja šestič

V Galeriji Boni v Radencih je domačinka Tatjana Mijatović pripravila že svojo šesto samostojno razstavo. Za otvoritev razstave, ki je bila dan pred praznikom, 26. aprila popoldne, je Danijel Ferlinc Danny med drugim zapisal: »Tatjano in njeno slikarstvo sem poimenoval  »od pike do slike.« Abstraktno slikarstvo, nedoumljivo, neopisljivo, za mnoge nerazumljivo. Abstraktno slikarstvo jo je popolnoma prevzelo, zasvojilo in jo potegnilo s svojo nenatančnostjo in navideznim ...

četrtek, 28. april 2011 ob 16:20

Novi pomori čebel, prepovedali uporabo semen koruze

Minister za kmetijstvo Dejan Židan, je začasno prepovedal uporabo semen koruze, saj je med najverjetnejšimi vzroki za številne pomore čebel v Pomurju kemična substanca klotianidin z neonikotinoidi na le-teh. Napovedal je tudi omejitev insekticida biscay in povečanje vzorčenja v panjih. Pričakujejo tudi rezultate analiz semen koruze iz nemških laboratorijev, ali so bila semena pravilno obdelana ali ne.

četrtek, 28. april 2011 ob 15:442

Ročna izdelava opeke (cigla)

27. april, Dan upora proti okupatorju, so pri Mali Nedelji praznovali delovno. Praznovanje so namreč popestrili s prikazom izdelave opeke na način, kot so to delali pred drugo svetovno vojno in še po njej, torej ročno, vsako opeko posebej. Pri Žnidaričevih v Kuršincih je še ohranjeno orodje za izdelavo opeke, saj je bil oče sedanjega gospodarja znan izdelovalec opeke, ki je svoje znanje in izkušnje prenesel na sina Silva. In prav Silvo Žnidarič je pobudnikin glavna gonilna sila projekta ...

sreda, 27. april 2011 ob 18:023

17. ocenjevanje vin in podelitev priznanj

V Ljutomeru je 8. aprila potekalo 17. ocenjevanje vin, 18. aprila pa so bila podeljena priznanja najboljšim. Največ vzorcev v ocenitev sta prinesla Vinogradništvo Družina Kos in Turistična Kmetija Frank-Ozmec, katera sta dala na ocenitev vsa vina, ki jih premoreta v kleti, kar vseeno nakazuje na menjavo generacije.

sreda, 27. april 2011 ob 10:501

Justin Bieber, pridi v Slovenijo!

To glasno zahtevajo njegove oboževalke v Sloveniji. Okoli 30 gorečih oboževalk najstniškega popzvezdnika Justina Bieberja se je preteklo soboto zbralo v Ljubljani na Prešernovem trgu in organiziralo shod v podporo svojemu idolu. Oblečene v vijoličaste majice in oborožene s transparenti so glasno pozivale pevca, da se v sklopu svoje naslednje turneje po Evropi ustavi tudi pri nas.

torek, 26. april 2011 ob 19:467