Ta konec tedna 47. Zlata lisica

Tekmovanje za Zlato lisico na pohorski strmini prirejajo že vse od leta 1964. Ta konec tedna bo na sporedu že 47. po vrsti. Pohorski praznik bo v petek ob 17. uri na Trgu svobode v Mariboru s koncertom začela skupina Siddharta, kjer bodo uro pozneje slovesno odprli tekmovanje, ob 18.15 pa izžrebali številke za sobotni veleslalom.

sreda, 12. januar 2011 ob 10:39

V Moravcih policistoma preprečili uradno dejanje

Patrulja PP Ljutomer, v kateri sta bila policist in policistka, je v nedeljo, 9. januarja 2011, opravljala  kontrolo cestnega prometa v naselju Moravci v Slovenskih goricah. Ob 21.15 uri sta z rdečo lučjo zaustavljala voznika osebnega avtomobila. Voznik znaka policistov ni upošteval, ampak  je avtomobil približno 20 metrov  pred policijsko patruljo zaustavil in nato zapeljal vzvratno v nepregledni ovinek.

torek, 11. januar 2011 ob 15:246

PŠK 2 dobil mestni derbi

V soboto, 8. januarja, je v dvorani ŠIC v Ljutomeru potekal prvi mestni derbi v Bioplin Gjerkeš Pomurski košarkarski ligi 2010/11 med ekipama PŠK Ljutomer 1 in PŠK Ljutomer 2. Slednji so na tekmo prišli manj številčni, zbralo se jih je le šest, medtem, ko so bili pri starejših kolegih skoraj v polni postavi. Zanimanje za derbi je bilo kar veliko, saj je tribune napolnilo lepo število obiskovalcev. PŠK 2 zaseda vrh lestvice, PŠK 1 pa je s tem doživel prvi letošnji poraz.

torek, 11. januar 2011 ob 11:04

Skrb za ptice pozimi

V vrtcu Cezanjevci smo si za prednostno nalogo izbrali skrb za ptice pozimi. Prijavili smo se na natečaj Modri Jan in ravno v času, ko smo prejeli Zeleni nahrbtnik, prejeli paket z vsemi pripomočki za izdelavo lesene ptičje krmilnice. Skupaj z otroki smo krmilnico izdelali, jo pobarvali in nato obesili na drevo, ki ga lahko opazujemo skozi okno igralnice. S skupnimi močmi smo krmilnico naredili, otroci so jo z različnimi barvami pobarvali, kasneje pa smo jo na bližnje drevo tudi obesili.

torek, 11. januar 2011 ob 10:09

Orfej osvaja Ljubljano

Ljutomerski Komorni zbor Orfej po izjemno uspešnem letu 2010, v katerem si je na najvišjem državnem zborovskem tekmovanju pripel zlato, začenja novo leto delovno. Potem, ko je prejšnjo nedeljo nastopil na božičnem koncertu v domači cerkvi, mu bodo lahko že čez štirinajst dni prisluhnili v prestolnici. Na povabilo Glasbene matice Ljubljana bo Orfej nastopil na koncertu z zgovornim naslovom "Tako pojo zlati". Nastopajoče na koncertu je organizator izbral med dobitniki najvišjega priznanja ...

torek, 11. januar 2011 ob 09:59

V prometni nesreči umrl 33-letnik iz okolice Ljutomera

V ponedeljek, 10. januarja, ob 11.45 sta na cesti Ptuj - Slovenska Bistrica pri kraju Cirkovce, v občini Kidričevo, čelno trčili osebni vozili. 33-letni moški iz okolice Ljutomera je vozil osebni avtomobil znamke opel iz smeri Pragerskega proti Ptuju. Zunaj naselja Cirkovce je nenadoma zapeljal v levo, na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil znamke audi, ki ga je vozil 47-letni moški iz okolice Maribora.

ponedeljek, 10. januar 2011 ob 16:401

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici januar 2011

Vljudno vabljeni na prireditve v občini Ljutomer in okolici v januarju.

ponedeljek, 10. januar 2011 ob 15:58

ŠD Nočni ftiči še naprej odlično, ŠD Babinci dosegli prvi gol

8. januarja, se je odigralo 4. kolo zimske lige malega nogometa Športne zveze (ŠZ) Ljutomer za člane v Športni dvorani ŠIC Ljutomer. Še naprej odlično igrajo ŠD Nočni ftiči, ki imajo edini štiri zmage. Najvišjo zmago je dosegla ekipa KMN Meteorplast, ki je ekipo Raven ovinek - bet. izdelki Mešič odpravila s 4:0, ŠD Babinci pa so dosegli prvi gol.

nedelja, 9. januar 2011 ob 17:45

Na avtocesti verižno trčila tri vozila

V soboto, 8. januarja, so ob 17.35 verižno trčila tri osebna vozila na hitri cesti Vučja vas-Murska Sobota v občini Križevci. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, ki so ju reševalci NMP Ljutomer odpeljali na zdravljenje v bolnišnico Murska Sobota. Gasilci PGD Murska Sobota in gasilci Ljutomer so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter nudili pomoč reševalcem. Nastalo je za 30.000 evrov materialne škode.

nedelja, 9. januar 2011 ob 10:502

Uporabniki ste izbrali fotografijo »delo na belo«

Od 2. do 8. januarja ste uporabniki portala lahko glasovali za najboljšo fotografijo petega foto natečaja, kjer ste lahko izbirali med dvajsetimi finalnimi fotografijami. Svoj glas ste lahko oddali na portalu in na Facebook strani Prlekija-on.net. Največ glasov je prejela fotografija delo na belo uporabnika edip. Uporabnik tako prejme nagrado fotoaparat Nikon Coolpix L22, ki ga je podarila spletna trgovina Fotospecialisti.si. Čestitamo!

nedelja, 9. januar 2011 ob 00:087