Ponovno srečanje z naturopatinjo Eriko Brajnik

V prazničnem mesecu decembru so v okviru tradicionalnih »Sledi« (pogovori ob čaju... ko sedanjost na(d)gradi preteklost...) v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, enajsti dan zvečer imeli v gosteh ustanoviteljico naturopatskega šolanja v Sloveniji Eriko Brajnik, ob njej pa še prvo njeno diplomantko Simono Domjan, obe pa je nagovarjala in spraševala Sabina Barbarič.

sreda, 12. december 2018 ob 15:56

Lončarstvu Žuman najvišje priznanje na področju turizma

V torek, 11. decembra, se je v Kongresni dvorani Zdravilišča Radenci odvijalo 23. Srečanje pomurskih turističnih delavcev. Tudi letos je Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Najvišje priznanje na področju turizma, kipec štorklje, je prejel Saša Žuman - Lončarstvo Žuman iz Ljutomera, podelil jo je Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije.

sreda, 12. december 2018 ob 14:59

Voznik hotel vinjenega kolesarja pospremiti s ceste, a je kolesar voznika nato hudo poškodoval

V torek malo po 20. uri so bili policisti obveščeni, da je v naselju Puconci na cesti okrvavljen občan, katerega je pretepel drug občan.

sreda, 12. december 2018 ob 10:06

Poštarko med dostavljanjem pošte na območju Ljutomera ugriznil pes

Med dostavljanjem pošte je poštarko na območju Ljutomera ugriznil pes, kateri ni bil privezan in je pritekel z dvorišča. O dogodku bo obveščena Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Območni urad Murska Sobota, nakar sledi ustrezen ukrep.

sreda, 12. december 2018 ob 09:57

Odkrili osem oseb, ki so se na nezakonit način poskusile izmakniti mejni kontroli

V torek, ob 13.30 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 46-letni Turek, voznik tovornega priklopnega vozila turških registrskih oznak.

sreda, 12. december 2018 ob 09:06

Marija je kulturnica od glave do pete

Srečati se z Marijo Simonič iz Biserjan v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, ki je vse svoje življenje posvetila kulturi, zlasti likovni in kiparski umetnosti, ob tem pa tudi petju, je lepo doživetje. Tokrat jo je obiskala delegacija, ki so jo tvorili župan Miroslav Petrovič, direktorica občine uprave Melita Muhič, ter predsednica in članica Krajevne organizacije RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, saj so ji šli voščiti ob njenem 90. rojstnem dnevu. In to jo je ...

sreda, 12. december 2018 ob 08:28

Enajst slovenskih umetnikov na pariškem salonu

Če ne bo prišlo do hujše eskalacije protestov v Franciji (najbrž tudi v tem primeru), bo prestolnica Francija, med 13. in 16. decembrom gostila eno največjih in najodmevnejših mednarodnih razstav v Evropi. Gre za 157. likovni salon v znamenitem razstavišču Carruosel du Louvre, pod znano louvrsko piramido, ki ga v Parizu pripravljajo od leta 1861, in kjer je bila leta 1725 pripravljena prva razstava pod okriljem Akademije lepih umetnosti. Na njem je kot prva Slovenka že leta 1892 razstavljala ...

sreda, 12. december 2018 ob 08:21

Razglasili Vestnikove osebnosti Pomurja v letu 2018

Drugo leto zapored je tednik Vestnik v želji, da nagradi in izpostavi posameznike, ki so na svojih področjih pomembno in pozitivno zaznamovali pomursko regijo, podelil priznanje za Vestnikovo osebnost Pomurja. Nabor kandidatov za leto 2018 je pripravilo uredništvo Vestnika, bralci pa so izmed desetih predlaganih kandidatov izbrali zmagovalca. To je tokrat postala Špela Kolbl.

torek, 11. december 2018 ob 21:04

V vrtcu Mala Nedelja je zadišalo po domačih pogačah

Kolesje veselega decembra se v našem vrtcu praznično obrača že od začetka meseca. Vsak dan se dogaja kaj zanimivega in posebnega.Današnji dopoldan je bil še zares poseben, saj so se nam v vrtcu pridružile članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer.

torek, 11. december 2018 ob 19:37

V DOSOR-ju Miklavževa tombola

Skupinica prostovoljcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je pred mesecem dni z Martinovo tombolo prevzela organizacijo te nad vse priljubljene družabne igre v tem domu. Vsi nagrajenci so bili tedaj izredno veseli prejetih daril, večina sodelujočih na Martinovi tomboli pa je upala na svoj uspeh na tomboli, ki se jo bo izvedlo v mesecu decembru.

torek, 11. december 2018 ob 16:56