Odličen koncert učiteljev Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

V ponedeljek, 10. decembra, so se v polni dvorani Doma kulture Ljutomer, v 11. točkah programa predstavili učitelji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, kot solisti ali v komornih skupinah.Izjemen izbor skladb je navdušil publiko, med katerimi so bili tudi njihovi učenci in starši. S tem lahko trdimo, da na ta način učitelji odlično prenašajo svoje znanje instrumenta na svoje učence in bogatijo glasbeno umetnost v lokalnem in širšem prostoru.

torek, 11. december 2018 ob 15:10

Pogrešanega našli živega in ni bil žrtev kaznivega dejanja ali prekrška

Policisti PP Slovenska Bistrica so 27. 11. 2018 sprejeli prijavo o pogrešani osebi. Iz PU Maribor so v četrtek sporočili, da je bila pogrešana oseba najdena živa in ni bila žrtev kaznivega dejanja ali prekrška. Ker je primer zaključen, smo iz medija umaknili opis in fotografijo osebe.

torek, 11. december 2018 ob 12:28

Proračun Republike Slovenije oškodovali za več kot tri milijone evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so danes zjutraj, skupaj s policisti in kriminalisti večih policijskih uprav, pričeli z izvajanjem operativnih aktivnosti s področja gospodarske kriminalitete. Svoje aktivnosti izvajajo na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

torek, 11. december 2018 ob 08:48

13-letna Stela predstavlja svojo prvo božično pesem

13-letna Stela Tavželj iz Svete Trojice v Slovenskih goricah je imela svoj prvi nastop leta 2015 na koncertnem snemanju TV oddaje »Moč glasbe nas združuje«. Kljub mladosti je zapela s skupino Srebrna krila ter Šime Ivčićem, nečakom pokojnega Tomislava Ivčića. Pri pesmi »Vez prijateljstva« je sodelovala z Danielom Popovićem. Njena pesem »Prvi poljub«, s katero se je predstavila na festivalih v Kopru in Srbiji, je na spletnem portalu You Tube presegla ...

torek, 11. december 2018 ob 08:30

Radenci: Bublanje kulture namesto mehurčkov

Kulturno umetniško društvo Bubla Radenci je tradicionalno pred koncem koledarskega leta pripravilo bogato kulturno prireditev z naslovom »Prlek špila, poje in pleše«, a letos so se raje odločili, da v skladu z izročilom o odkritju mineralne vode v tem kraju pripravijo »Bublanje vseh generacij«. V Kongresni dvorani hotela Radin Zdravilišča Radenci je tako v ponedeljek, 10. decembra zvečer, bil izveden kulturni program, ko so na programski list zapisali geslo » ...

torek, 11. december 2018 ob 08:13

KMN Tomaž ŠIC bar z dobro igro do zmage v gosteh

V soboto, 8. decembra, je KMN Tomaž ŠIC bar odigral 10. krog v 2. Futsal ligi v gosteh pri NK Dlan Logatec. Tekma je bila odigrana v športni dvorani v Logatcu, tekme so se udeležili tudi navijači KMN Tomaž ŠIC bar z organiziranim avtobusnim prevozom.

torek, 11. december 2018 ob 08:02

S pesmijo obeležili obletnico konca prve svetovne vojne

Mešani pevski zbor Štefana Kovača je v soboto, 8. decembra, s koncertom v cerkvi Svetega Nikolaja v Murski Soboti obeležil 100 let konca prve svetovne vojne. Tej obletnici se namreč posveča tudi letošnji svetovni dan zborovskega petja. V goste so povabili pevsko društvo Franca Liszta iz Veszprema na Madžarskem. Skupaj so zapeli hvalnice miru, ljubezni, dobroti, pomoči in razumevanju med ljudmi in tako dokazali, da pesem lahko premika meje.

torek, 11. december 2018 ob 07:53

Branko Novak nasledil Vlada Rojka

Potem, ko so že pred časom opravili volitve za novo skupščino, je v gostilni Vrtnica v Zgornjem Konjišču potekala 1. konstitutivna seja Skupščine Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Gornja Radgona. Na seji je dolgoletna sekretarka OOZ Majda Horvat, ki se z novim letom odpravlja v zasluženi pokoj, prebrala zapisnik 5. redne seje, ki so ga prisotni delegati soglasno potrdili. Predsednica volilne komisije Martina Ferenc je že po pozdravnem nagovoru dosedanjega predsednika radgonske ...

ponedeljek, 10. december 2018 ob 20:18

Ambroževa sv. maša za čebelarje ČD Sveti Jurij ob Ščavnici

Čebelarsko društvo Sv. Jurij ob Ščavnici, ki ima že več kot stoletno tradicijo, vsako leto, ob godu sv. Ambroža, zavetnika čebelarjev, v cerkvi Sv. Jurija pri Sv. Juriju ob Ščavnici, pripravi Ambroževo sv. mašo. Tokrat jo je v nedeljo, 9. decembra, daroval domači župnik Boštjan Ošlaj.

ponedeljek, 10. december 2018 ob 14:24

Na Razkrižju obeležili mednarodni dan prostovoljstva

V petek, 7. decembra, so v Občini Razkrižje obeležili mednarodni dan prostovoljstva. Prireditev je potekala v veliki dvorani razkriškega doma kulture. V krajšem glasbenem uvodu sta sodelovali učenki razkriške OŠ, ki obiskujeta Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer Anja in Iva Kuhar na flavti in klarinetu.

ponedeljek, 10. december 2018 ob 13:20