Zaživela je Lučkolandija – pravljična dežela za otroke

Minulo soboto, prvo v letošnjem decembru, ki je nekako sovpadala tudi z začetkom adventnega časa, ter časa velikih pričakovanj in obdarovanj, je v živalskem vrtu v Boračevi pri Radencih, bilo sila veselo in razigrano. Podobno, kot že vrsto let, ob bližajočih se božično-novoletnih praznikih, so namreč tudi letos na posestvu SikaluZOO, ki ga decembra preimenujejo v "Lučkolandijo" v Boračevi, dober streljaj iz središča Radencev, pripravili božične jaslice z živimi živalmi. Na povr ...

sreda, 5. december 2018 ob 08:24

Pomembno vlogo so odigrali tudi številni prleški rojaki

Pred 100 leti, pozno jeseni so se za človeštvo kakor slovenski narod zgodili prelomni dogodki. Natanko 11.11.1918, ob 11. uri je dokončno nastopilo premirje med centralnimi in antantnimi državami, s tem pa več kot štiri leta trajajoče vojne morije imenovane 1. svetovna vojna. Vojna, ki je vase posrkala tudi slovenski narod in je njen konec pomenil številne prelomne spremembe. Že pred tem, 29. oktobra je bila ustanovljena Država Slovencev, Hrvatov in Srbov, ki se je zaradi mednarodnega ...

sreda, 5. december 2018 ob 07:59

Tudi na Koroškem Radenčani uspešni

Minulo soboto, 1. decembra, je ekipa Odbojkarskega kluba Radenci, ki v sezoni 2018/2019 nastopa v 3. slovenski državni odbojkarski ligi moški vzhod, gostovala v 8. krogu pri ekipi OK Fužinar II Sij Metal v Ravnah na Koroškem. Pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude so Radenčani gladko zmagali v treh odigranih setih ter si priigrali nove tri točke za vrh lestvice osmih moštev, ki ji načeljujejo s 24 točkami. Na drugem mestu je ekipa OK TAB Mežica (21 toč ...

sreda, 5. december 2018 ob 07:48

Prleku Stanetu Ribiču podelili naslov »Srbski vitez«

Trnava (madžarsko Nagyszombat, nemško Tyrnau) je eno najstarejših slovaških mest. Šteje približno 70.000 prebivalcev in leži okoli 45 km severovzhodno od Bratislave, glavnega mesta Republike Slovaške. Trnava je danes glavno mesto Trnavskega okraja. Ohranjeno je obzidano zgodovinsko središče mesta, ki mu zaradi obilice cerkva (skupno trinajst !) pravijo tudi »slovaški Rim« ali »mali Rim«. Od leta 1993 ž ...

torek, 4. december 2018 ob 20:22

Kako sta županska kandidata glasove prejela po posameznih voliščih?

Za nami je še drugi krog županskih volitev v Občini Ljutomer, kjer sta se pomerila mag. Olga Karba in Dejan Karba. Objavljamo še rezultate, kako sta županska kandidata prejela glasove po posameznih voliščih v drugem krogu. Rezultate po voliščih v prvem krogu najdete tukaj.

torek, 4. december 2018 ob 20:04

»Lotmerški derbi« pripadel KD Ljutomer

V četrtem krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige smo bili prvič v letošnji sezoni priča tekmi med obema ljutomerskima ekipama, KD Ljutomer so gostili KK Ljutomer. Prevladale so izkušnje in zmage so se po nori trojki Copota v zadnji minuti veselili »domači«. Beltinčani so med tem premagali ŠD Tropicano Bistrico in ostali neporaženi, Lendavčani pa so po napeti končnici zabeležili še tretjo zaporedno zmago.

torek, 4. december 2018 ob 19:14

37-letni domačin odtujil defibrilator

Policisti PP Ptuj so bili v ponedeljek obveščeni, da je neznani storilec odtujil defibrilator, znamke CardiAid - automatic, model CT0207RF, ki je bil nameščen na stavbi enega od prostovoljnih gasilskih društev iz okolice Ptuja. Povzročil je za 1.800 evrov materialne škode.

torek, 4. december 2018 ob 17:06

Europark pomagal društvu UP-ornik pri reševanju gospe pred deložacijo

Mariborsko nakupovalno središče Europark že od vsega začetka svojega poslovanja deluje družbeno odgovorno. Med številnimi dogodki, ki jih prirejajo vsako leto, ne manjka niti tistih z dobrodelnimi nameni, v tem prazničnem decembru pa so ponovno podprli društvo UP-ornik iz Maribora. Za gospo, ki ji grozi deložacija, če ne poravna obveznosti do banke, so namreč namenili še manjkajočih 950 evrov.

torek, 4. december 2018 ob 16:56

Ljutomerski karateisti v Ljutomeru osvojili 14 zlatih, 5 srebrnih in 3 bronaste medalje

Minulo nedeljo, 2. decembra, je v Športni dvorani ŠIC Ljutomer, potekalo letošnje 1. kolo KOFUKAN lige. Poleg domačih ljutomerskih karateistov so na turnirju tekmovali klubi iz Slovenije in sosednje Hrvaške. Ljutomerčani so skupno osvojili 14 zlatih, 5 srebrnih in 3 bronaste medalje.

torek, 4. december 2018 ob 09:541

Božični koncert ansambla Prisrčniki z gosti

V petek, 30 novembra, je mlad ansambel Prisrčniki v kulturnem domu pri Svetem Tomažu organiziral Božični koncert z gosti in predstavitev njihovega prvega videospota. Kot gostje so nastopili njihovi glasbeni prijatelji: domač ansambel Pivski bratje, ansambel Udar, skupina Fretaši, ki jih sestavljajo glasbeniki iz različnih ansamblov ter ansambel Opoj, program pa je povezovala Mateja Hržič.

torek, 4. december 2018 ob 08:47