Puklavec Family Wines ekskluzivni vinski partner zagrebškega prazničnega dogajanja Fuliranje 2018

Hrvaška prestolnica se bo tudi letos med 29. 11. 2018 in 1. 1. 2019 odela v praznične barve vse bolj priljubljenega adventnega dogajanja, ki se pod imenom Fuliranje odvija že sedmo leto zapored. Fuliranje 2018, ki so ga lansko leto obiskovalci izbrali za najbolj priljubljeni dogodek v Zagrebu, bo letos še dodatno popestril slovenski Vinar leta 2018 - Puklavec Family Wines - ki bo na letošnjem prazničnem dogajanju ekskluzivni ponudnik kuhanega vina ter izbranih vin in penin iz linije Jeruzalem ...

petek, 30. november 2018 ob 16:48

Kickboxing odslej olimpijski šport

Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) je na današnji seji v Tokiu priznal WAKO in kickboxing kot olimpijski šport. S tem je bil postavljen temelj za možnost uvrstitve kickboxinga v program olimpijskih iger.

petek, 30. november 2018 ob 15:57

Dokončan še zadnji del podravske avtoceste

Družba DARS je predala prometu še zadnji del podravske avtoceste A4 med Draženci in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje. Otvoritveni trak na uradnem odprtju 5,8 km dolge štiripasovnice so prerezali ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc in predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic.

petek, 30. november 2018 ob 15:46

Vojni veterani za mag. Olgo Karba

Združenje prleških vojnih veteranov priporoča občankam in občanom, da se v nedeljo, 2. decembra 2018 v čim večjem številu udeležijo drugega kroga volitev ter da se pri odločitvi odločijo po svojem najboljšem prepričanju glede dejanskega ponujenega programa in dosedanjega dela obeh kandidatov in čim bolj enakomernega razvoja celotnega območja ljutomeske občine !

petek, 30. november 2018 ob 15:43

V nedeljo za fer cene vode in razvoj

Hvala za zaupanje v prvem kroguV prvem krogu smo dosegli odličen rezultat in dobili visoko zaupanje ljudi, največ svetnic in svetnikov katere koli liste ali stranke. Visoko zaupanje tudi meni, 42 % glasov, s čim sem zelo zadovoljna, glede na vse negativno in neresnično, kar se je govorilo v preteklih dneh.

petek, 30. november 2018 ob 15:19

Ljutomerčan Jernej Skuhala Univerzitetni državni šahovski prvak

Sinoči je v Ljubljani potekalo Univerzitetno posamično državno prvenstvo v šahu, katerega so se udeležili tudi trije Ljutomerčani, ki pa študirajo vsak na drugi fakulteti. Tekmovalo je 41 študentov in študentk, odigrali so 11 kol po švicarskem sistemu s časovnim tempom 3 minute + 2 sekundi dodatka na potezo.

petek, 30. november 2018 ob 14:54

Kulturno društvo Peter Dajnko iz Črešnjevcev je priredilo Miklavžev koncert

Večer, ki je bil poln predpraznične vsebine so s pestrim programom, ki se je vil med umirjeno tamburaško glasbo, plesov bosonogih otrok otroške folklorne skupine tega društva in gostov vokalne skupine »Fantje na vasi iz KUD Rače umestil v srca vseh navzočih v dvorani Kulturnega doma v Gornji Radgoni.

petek, 30. november 2018 ob 10:48

Tovorno vozilo daleč od tehnične brezhibnosti in preobremenjeno

Patrulja PP Gornja Radgona je v četrtek, 29. novembra, ob 9.30 uri v naselju Radenci zaustavila 44-letnega voznika tovornega vozila znamke Fiat Ducato bolgarskih registrskih številk. Pri temeljiti kontroli je bilo ugotovljeno, da voznik v tovornem delu vozila prevaža osebni avtomobil znamke Suzuki Vitara. Zaradi suma, da je vozilo preobremenjeno in da ni tehnično brezhibno je bil odrejen izredni tehnični pregled in tehtanje vozila.

petek, 30. november 2018 ob 10:31

Zaživela je »Zimska pravljica«

Tik ob regionalni cesti na izhodu iz Gornje Radgone, v smeri Radencev, so v Vrtnem centru Kurbus odprli že šesto veliko adventno razstavo, na kateri je božično novoletna dekoracija na ogled v soju lučk. Vstop na razstavo je brezplačen, saj je vse razstavljene artikle moč tudi kupiti. S tem v Vrtnem centru Kurbus prodajnemu prostoru vdihnejo nove vsebine, obiskovalcem pa ponudijo številne ideje za krasitev doma ter poskrbijo, da pozabijo na skrbi in začutijo čarobnost adventnega časa. ...

petek, 30. november 2018 ob 08:37

Pred Janom še mladi Jure Brkljača

To soboto, 1. decembra, v Ljutomer prihaja najbolj prodajani slovenski glasbenik in avtor številnih uspešnic Jan Plestenjak. Na koncertu, ki se bo pričel ob 20.00 v športni dvorani ŠIC Ljutomer, pa bo nastopil tudi mladi kantavtor Jure Brkljača iz Zadra, ki je nase opozoril pred tremi leti, ko je nastopil v The voice of Croatia z Oliverjevo pesmijo Brod u boci.

četrtek, 29. november 2018 ob 20:22