Pogrešana Alenka je bila izsledena in ni bila žrtev kaznivega dejanja ali prekrška

Policisti PP Maribor II so sprejeli prijavo o pogrešani osebi. Pogrešana je bila Alenka Š., V petek so iz PU Maribor sporočili, da je bila pogrešana izsledena. Ugotovili so, da pogrešana oseba ni bila žrtev kaznivega dejanja ali prekrška.

četrtek, 29. november 2018 ob 18:20

Utrinki iz naše zgodovine

V tednu splošnih knjižnic so v Javnem zavodu Knjižnica Gornja Radgona pripravili zanimivo razstavo "Utrinki iz naše zgodovine". Obiskovalci razstave so si med drugim lahko ogledali izvirnik časopisa Murska Straža iz leta 1919, ki so ga tiskali v radgonski tiskarni Panonija, ki se je nahajala v Sp. Grisu.

četrtek, 29. november 2018 ob 16:31

Nadgradnja in razvoj preventivnih programov v lokalni skupnosti

Januarja 2019 bodo na območju Centra za krepitev zdravja (CKZ) pri Zdravstvenem domu Gornja Radgona začeli z novim projektom, in sicer izvajanjem posvetovalnic v lokalni skupnosti s strani diplomiranih medicinskih sester v patronažnem varstvu. Gre za novo naložbo v preventivo z naslovom "Nadgradnja in razvoj preventivnih programov v lokalni skupnosti", ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Kot pravi vodja CKZ Gornja Radgona, Slavica Mencinger ...

četrtek, 29. november 2018 ob 16:081

Kmečke ženske v Hiši dišečega traminca

Društvo kmečkih žena Apače, ki ga vodi Ema Škrobar, in ki deluje že 29 let, vsa leta svojega obstoja, ob koncu leta, pripravlja novoletno-božično srečanje članic društva, s katerim se jim zahvalijo za njihovo delovanje v društvu skozi vso leto. To je pravzaprav prijetno druženje, katerega se članice rade udeležujejo. In tako je bilo tudi tokrat, ko se je srečanja v znameniti Hiši dišečega traminca, na posestvu Steyer v Plitvici, udeležilo 38 članic.

četrtek, 29. november 2018 ob 14:27

Strokovni center Pomurja - enota Ljutomer gostil strokovno predavanje

Predavanje g. Radovana Radetića "Kako ravnati z učno in vedenjsko zahtevnimi otroki" je potekalo pod okriljem Strokovnega centra Pomurje - enote Ljutomer, ki ima sedež na podružnični OŠ Cvetka Golarja Ljutomer. G. Radovan Radetić ni le univ. dipl. sociolog, družinski terapevt in mediator, temveč tudi izjemen predavatelj z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z mladimi in z bogatim strokovnim znanjem; med drugim je razvil tudi model strukturne analize socialnega vedenja (SASV), prav posebno ...

četrtek, 29. november 2018 ob 13:27

Lučkolandija – pravljična dežela za otroke odpira vrata

Podobno, kot že vrsto let, bodo ob bližajočih se božično-novoletnih praznikih, tudi letos na posestvu SikaluZOO, ki ga decembra preimenujejo v "Lučkolandijo" v Boračevi, dober streljaj iz središča Radencev, pripravili božične jaslice z živimi živalmi. Na površini treh hektarjev v samem živalskem vrtu družine Mitev, si bodo lahko obiskovalci, kjer so v tem času v ospredju otroci, med sprehodom ogledali edinstveno pravljično deželo z velikim številom živali, svetlobnih podobic ...

četrtek, 29. november 2018 ob 10:36

Po strehi še nova fasada

Mesto Gornja Radgona je dobila železniško povezavo z Avstrijo, preko reke Mure, od Spilfelda (Šentilja) - Bad Radkersburga - Gornje Radgone, do Ljutomera, davnega leta 1890. Progo so od Gornje Radgone do Ljutomera zgradili v pičlih šestih mesecih (po tem bi se lahko danes zgledovali za drugi primorski tir).

sreda, 28. november 2018 ob 22:151

KMN Tomaž ŠIC bar U15 v Ljutomeru premagal FC Hiša daril Ptuj U15

V nedeljo, 25. novembra, je bil v športni dvorani ŠIC Ljutomer odigran 6. krog v futsal ligi v skupini U15 vzhod med ekipo KMN Tomaž ŠIC bar, ki domače tekme igra v Ljutomeru in FC Hiša daril Ptuj. Zmagala je domača ekipa s 5:3.

sreda, 28. november 2018 ob 21:56

Gasilci posredovali pri reki Muri, kjer je bil opažen otrok v vodi

V sredo, 28. novembra, nekaj po 15. uri, je Uprava za zaščito in reševanja poročala o intervenciji gasilcev na reki Muri, kjer je bil opažen otrok do pasu v vodi. Aktivirani so bili gasilci PGD Gornja Radgona, reševanje pa na srečo ni bilo potrebno, saj je otrok sam prišel iz vode, dogajanje je spremljal tudi občan, ki je pri tem pomagal.

sreda, 28. november 2018 ob 17:01

Mladi z dobrodelno prireditvijo pomagali mladim

Dijaki GFML in Leo klub Ljutomer so tudi letos pripravili večer poln dobre glasbe, plesa in zabave, ki ima dobrodelno noto - Mladi(m) pomagamo. Dogodek se je odvijal v športni dvorani ŠIC Ljutomer.

sreda, 28. november 2018 ob 16:39