Denar bodo namenili za otroške igrače

Ob začetku adventnega časa in s tem meseca decembra, meseca pričakovanj in obdarovanj, so v središču Pernice v občini Pesnica pri Mariboru pripravili Božično novoletni bazar, na katerem so zbirali prostovoljne prispevke za nabavo igrač za Vrtec, ki deluje v okviru podružnične OŠ Pernica. Na stojnici so vzgojiteljice v vrtcu ponujale razne izdelke, ki jih izdelujejo v okviru programa dela v vrtcu, predvsem okraske za božično in novoletno drevesce. Zraven so seveda bili tudi lepi adventni ...

ponedeljek, 3. december 2018 ob 08:37

Na ogled so tudi jaslice v kapniški jami

Tudi ob letošnjem začetku adventnega časa je bilo zanimivo, veselo in prijetno v (in ob) Cvetličarni Mirjana, na Gornjem Grisu v Gornji Radgoni. Zadnji konec tedna v novembru so namreč, v sodelovanju z domačim vrtcem Manka Golarja, pripravili zanimive, že 17. tradicionalne adventne delavnice z izdelavo adventno-božičnih aranžmajev, spominkov in okraskov.

ponedeljek, 3. december 2018 ob 08:32

15-letna Lara iz Cerkvenjaka v polfinalu prejela največ glasov in šla v finale Talentov

V sedmi sezoni šova Slovenija ima talent, kjer se iščejo posamezniki in skupine s talentom in ki ga lahko to jesen spremljamo na POP TV, se je v tokratnem polfinalu predstavila 15-letna Lara Kramberger iz Cerkvenjaka.Lara je s svojim petjem navdušila žirijo že v predtekmovanju, tokrat pa tudi občinstvo s pesmijo Rockabye, saj so ji namenili največ glasov v glasovanju in jo tako poslali neposredno v finale.

nedelja, 2. december 2018 ob 22:23

Prečkanje avtoceste je 52-letnika stalo življenja

Iz PU Maribor so sporočili, da so ob 20.44 bili obveščeni, da se je v Spodnjem Dobrenju, na avtocesti A1, Šentilj - Ljubljana, v smeri Šentilja, zgodila prometna nesreča, v kateri je po dosedanjih podatkih ena oseba umrla. Na kraju so policisti in reševalci. Promet je oviran, vendar poteka po odstavnem pasu.

nedelja, 2. december 2018 ob 21:46

V Ormožu imajo novega župana, v Gornji Radgoni brez sprememb

Med občinami, kjer v 1. krogu niso dobili župana, so tudi Ormož, Radenci, Gornja Radgona in Apače. V Ormožu sta bila kandidata Alojz Sok in Danijel Vrbnjak, v Radencih Roman Leljak in Emil Šmid, v Gornji Radgoni Stanko (Stanislav) Rojko in Dušan Zagorc, v Apačah pa dr. Andrej Steyer in Zvonko Bevk. Ob 19. uri so se volišča zaprla, rezultate za te občine smo spremljali sproti in ažurno posodabljali v spodnji aplikaciji. Rezultati o udeležbi so nižje, v vseh občinah je preštetih 100 ...

nedelja, 2. december 2018 ob 19:24

V Ljutomeru brez sprememb, Olga Karba ostaja županja

V 56 občinah po Sloveniji je v nedeljo, 2. decembra, potekal še drugi krog županskih volitev, tam kjer 18. novembra noben od kandidatov ni prejel potrebne večine. Med temi občinami je tudi Ljutomer, kjer je 9.646 volilnih upravičencev lahko izbiralo med kandidatoma, to sta bila mag. Olga Karba in Dejan Karba.

nedelja, 2. december 2018 ob 19:082

V občini Ljutomer do 16. ure 43,48-odstotna volilna udeležba

V 56 občinah po Sloveniji v nedeljo, 2. decembra, poteka še drugi krog županskih volitev, tam kjer 18. novembra noben od kandidatov ni prejel potrebne večine. Med temi občinami so tudi Ljutomer, Ormož, Radenci, Gornja Radgona in Apače. Volivci svoj glas lahko oddajo med 7. in 19. uro.

nedelja, 2. december 2018 ob 12:33

Z uporabo plina razstrelili bankomat

V nedeljo, 2. decembra, ob 4. uri zjutraj, so neznani storilci na Partizanski cesti v naselju Lenart z uporabo plina razstrelili bankomat in ukradli kaseto z denarjem. Z dejanjem so na bankomatu in bližnjih objektih povzročili večjo gmotno škodo.Policija naproša vse, ki bi o dejanju in storilcih karkoli vedeli, da jim to sporočijo na tel.št. 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

nedelja, 2. december 2018 ob 09:42

V veseli december v Ljutomeru vstopili z Janom Plestenjakom

Najbolj prodajani slovenski glasbenik in avtor številnih uspešnic Jan Plestenjak, je ob 25-letnici kariere nastopil v Ljutomeru, kamor se je v soboto, 1. decembra, vrnil po enoletnem ustvarjalnem premoru.

nedelja, 2. december 2018 ob 09:26

Spremeni svet

Zakaj bi kdo želel spremeniti svet? Ali je s tem svetom kaj narobe? Ali ima res kdo dejansko takšno moč? Seveda je nima nobeden. Nekateri znani filozofi so s svojimi idejami znali spremeniti mišljenje ljudi. Nekateri misleci so spremenili potek zgodovine. Jaz še zdaleč nimam takšnih namenov.

nedelja, 2. december 2018 ob 08:25