Jurjevški folklorniki z gosti zbrani »Pod javorjem«

Dolgi jesenski večer prinašajo pester nabor dogodkov v Kulturno-upravnem središču pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Enega od teh sta napolnila ples in glasba, ki so ju povezali folklorniki Folklornega društva (FD) Sv. Jurij ob Ščavnici z gosti od blizu in daleč.

torek, 27. november 2018 ob 11:45

Nejc državni prvak, Blaž podprvak

V dvorani OŠ Hoče je potekalo državno karate prvenstvo v katah in športnih borbah za posameznike v kategorijah do 21 let starosti. Na najpomembnejšem državnem tekmovanju, je med 434 tekmovalcev iz 49 klubov, uspešno nastopil tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš. Tokrat je zastopal barve svojega kluba Seki Sv. Jernej ter že tretjič zapovrstjo postal državni prvak v katah kadeti. V Hočah je suvereno premagal vse nasprotnike, saj jim je pustil eno zastavico, in to le v finalu od 5 možnih. S ...

torek, 27. november 2018 ob 11:38

Dobra stotnija jih je zamenjala oblačila in obutev

Prav v času, ko se je ne le v ZDA temveč po vsem svetu in tudi pri nas, največ govorilo o "črnem petku" ter zapravljanju in razsipništvu, se je v Mladinskem centru Gornja Radgona odvijala nadvse koristna akcija, ki jo je pripravila Iniciativa za zelene ideje "Rastišče". Šlo je za prvo izmenjevalnico oblačil v tem delu države, na katero so številni Prleki, Prekmurci, Štajerci in drugi prinesli kose oblačil, modnih dodatkov ali obutve, ki jih ne nosijo več, ter si za domov izbrali druge ...

torek, 27. november 2018 ob 11:30

Predstavitev monografije ob 90-letnici GŠ Slavka Osterca Ljutomer

V Golarjevi domačiji je v petek, 23. novembra, potekala prireditev ob izidu monografije ob 90-letnici Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, avtorice dr. Darje Koter.

ponedeljek, 26. november 2018 ob 16:33

Ljutomerski strelci na tekmovanju Strelski upi osvojili stopničke

V soboto, 24. novembra 2018, je vOrmožu potekalo že deseto tekmovanje Strelski upi, ki ga jeorganiziralo SD Kovinar Ormož. Tekmovanja, namenjenega strelcem dodvajsetega leta starosti, so se tudi letos udeležili strelci SDMesta Ljutomer in dosegli odlične rezultate.

ponedeljek, 26. november 2018 ob 15:311

Odlični rezultati prleških judoistov na Miklavževem turnirju v Črenšovcih

V soboto, 24. novembra, so na Miklavževem turnirju v Črenšovcih nastopili mladi prleški judoisti v starostni skupini U12 in dosegli odlične rezultate:

ponedeljek, 26. november 2018 ob 13:01

Obisk članic Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer v vrtcu Stročja vas

Bliža se mesec december, mesec praznovanja in obdarovanja. V vrtcu Stročja vas začnemo s pripravami na praznični mesec že konec meseca novembra. Letos so se nam ponovno pridružile članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer, tako, da lahko rečemo, da so ta srečanja postala že tradicionalna.

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:24

Iz Maribora sta prišla v rojstno vas

Pred dnevi sta Marija in Ivan Lorenčič iz Maribora, v krogu domačih in prijateljev obeležila biserni zakonski jubilej. Svoje 60-letno skupno zakonsko življenje sta potrdila v cerkvi sv. Ruperta v rojstni Voličini, kjer sta se poročila pred šestimi desetletji. Tokrat sta oba obreda, civilni in cerkveni, potekala v cerkvi. Civilni obred je opravil župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger, ki je bisernoporočencema namenil nekaj lepih besed in jima izročil še eno listino, cerkvenega pa ...

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:18

Nova pridobitev za voznike električnih vozil

V Občini Beltinci so v samem središču občine, v Beltincih, 23. novembra predali svojemu namenu kar dve novi polnilni postaji za električna vozila. Opremljeni sta z eno enofazno in eno trofazno vtičnico, za počasno ali hitro polnjenje baterij električnih vozil. Vozniki električnih vozil bodo eno novo postajo našli na parkirišču pred stavbo Občine Beltinci, Mladinska ulica 2, eno pa na parkirišču pred Gasilskim domom Beltinci, Ulica Štefana Kovača 5.

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:11

Izšel zbornik »Pobiralci rose« – »Harmatfogok«

Zbudila se bom, opita z jutrom,sanjala te bom odprtih oči,božala tvojo senco, razlito v razkoraku večnosti...

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:07