1. jesenska mednarodna akademija harmonike

V Kongresni dvorani hotela Radin v Zdravilišču Radenci poteka v dneh od 27. do 29. novembra 1. jesenska mednarodna akademija harmonike, ki jo organizira Marko Štumperger, direktor zasebnega glasbenega centra »M-akord« iz Rošnje v Občini Starše, v sodelovanju z Glasbeno šolo Gornja Radgona. Lani avgusta je prvič Poletno mednarodno akademijo harmonike organiziral v Portorožu, letos pa jo je ponovil z udeleženci kar iz petih držav. Po teh uspešnih projektih so se odloč ...

sreda, 28. november 2018 ob 13:36

Miha in Niko zlata na Pokalu Lika v Zagrebu

V soboto, 24. novembra, so tekmovalci iz TVD Partizana Ljutomer, JK Juršinci in ŠD Prleška judo šola tekmovali v starostnih skupinah U14, U16 in U18 ter dosegli odlične rezultate:

sreda, 28. november 2018 ob 11:56

Učenci so jim pričarali čaroben popoldan

Popoldnevi v domovih za starejše so namenjeni predvsem obiskom svojcev, individualnemu družabništvu in umirjenim skupnim aktivnostim, ki popestrijo stanovalcem njihov vsakdan. Večkrat na mesec pa v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, popoldan organizirajo tudi kulturne in družabne prireditve, ki so še posebej čarobne v času pred prazniki, ko se ljudje radi družijo in obujajo spomine.

sreda, 28. november 2018 ob 09:18

V dveh volilnih enotah krajevne skupnosti Cezanjevci bodo volitve ponovljene

V nedeljo, 2. decembra, ko bomo v občini Ljutomer v drugem krogu volili županjo oz. župana, bodo na volišču v Cezanjevcih ponovno volili predstavnike v Svet krajevne skupnosti Cezanjevci v dveh volilnih enotah, so sporočili iz Občinske volilne komisije Ljutomer. Volitve bodo ponovljene za volilno enoto 1, ki obsega naselje Cezanjevci in volilno enoto 2, ki obsega naselje Branoslavci.

sreda, 28. november 2018 ob 09:032

Od Mure do Soče

V galeriji Rika Debenjaka v Kanalu ob Soči so odprli pregledno razstavo dveh ciklov slik, likovnega umetnika Vinka Prislana iz Radencev. Na razstavi, ki bo na ogled do 9.12.2018, Prislan predstavlja "duhovne in simbolne vrednote". Želja po popolnosti, sijoče barve in mistično urejena ozadja so kontrast občutkom stiske, ujetosti in melanholije, ki jih sporočajo na velikih platnih slikarja Vinka Prislana izslikane asociativno pravljične pripovedi in abstraktne figuralne podobe ter odnosi med ...

sreda, 28. november 2018 ob 08:14

Natakarica ni hotela postreči vinjenega gosta, zato je ta lastnika izzival k pretepu

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 23. novembra, ob 01:25 so opravili asistenco zdravniškemu osebju Psihiatrične bolnice Ormož, kjer je bil prisilno hospitaliziran psihični bolnik.

torek, 27. november 2018 ob 21:04

Na TV IDEA sta se soočila županska kandidata Občine Ljutomer

TV IDEA je v sodelovanju z uredništvom Sobotainfo pripravila soočenje kandidatov za župana v Občini Ljutomer. Aktualna županja mag. Olga Karba in njen protikandidat Dejan Karba sta na soočenju odgovarjala na različna vprašanja, tudi o očitkih, ki letijo na enega in drugega. Med drugim je Karbova pojasnila, zakaj je bilo nakazanih skoraj 30.000 evrov društvu, ki je registrirano na njenem domačem naslovu, Dejan Karba pa je razložil, zakaj ima kot samostojni podjetnik trenutno blokirane ...

torek, 27. november 2018 ob 19:438

Občina Ljutomer pridobila skoraj 900 tisoč evrov nepovratnih sredstev za energetsko sanacijo stavb

Občini Ljutomer je bil 9.11.2018 s strani Ministrstva za infrastrukturo izdan sklep, da je bila uspešna na Javnem razpisu za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin. Občina Ljutomer si je tako pridobila 893.686,15 evra nepovratnih sredstev, ki jih bo vložila v energetsko sanacijo stavb v letu 2019.

torek, 27. november 2018 ob 16:381

Sodišinci: 9. srečanje ljudskih godcev in pevcev

V vaško-gasilskem domu v Sodišincih je vokalno-glasbena skupina »Vinski bratje iz Gederovec« v soboto, 24. novembra zvečer, pripravila že deveto srečanje ljudskih godcev in pevcev pod naslovom »Po našon lejpon Prekmurje«. Bil je to bogat kulturni večer, a tokrat brez pobudnika in vodje skupine »Vinski bratje iz Gederovec« Petra Avguština, ki je preminil letošnjo pomad. Nanj so se v svojih nagovorih spomnili vsi nastopajoč ...

torek, 27. november 2018 ob 15:39

KK Ljutomer izgubil proti KK Beltinci, KD Ljutomer pa premagal ŠD Murska Sobota

V tretjem krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige so bile odigrane tri tekme. KK Beltinci so na domačem terenu rutinirano ugnali KK Ljutomer, KD Ljutomer prav tako niso imeli težav proti ŠD Murska Sobota, Lendavčani pa so proti ŠD Tropicano Bistrica zabeležili svojo drugo zaporedno zmago.

torek, 27. november 2018 ob 12:15