Mladi ljutomerski šahisti osvojili pokal Ljutomera

Šahovska sekcija TVD Partizan Ljutomer je v petek, 30. novembra, organizirala 3. mednarodni ekipni šahovski turnir za pokal Ljutomera. Pomerilo se je šest ekip in doseženi so bili naslednji rezultati:

sobota, 1. december 2018 ob 22:50

Dobrodelna prireditev Župnijske karitas Mala Nedelja

Župnijska karitas Mala Nedelja je v petek, 30. novembra, v dvorani kulturnega doma Mala Nedelja, pripravila dobrodelno prireditev, s katero so počastili teden Karitas, kateri letos poteka pod sloganom "Mladost iz korenin modrosti", s katerim nagovarjajo k povezanosti med mladimi in starejšimi.

sobota, 1. december 2018 ob 21:59

V križišču na Krapju ponovno prišlo do trčenja

V soboto, 1. decembra, ob 16.25, se je na križišču cest Ljutomer - Krapje in Cven - Babinci zgodila prometna nesreča, kjer sta trčili osebni vozili. Eno vozilo je ob tem končalo na njivi, poškodovana pa je bila ena oseba. Po neuradnih podatkih je vzrok trčenja bil odvzem prednosti.

sobota, 1. december 2018 ob 17:42

Debelost je glavni neodvisni dejavnik tveganja

Članice in člani Društva diabetikov Gornja Radgona, kjer je združenih kakšnih 110 sladkornih bolnikov in njihovih družinskih članov iz občin Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, so tudi ob letošnjem svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki ga zaznamujemo od leta 1991 na pobudo Mednarodne zveze za sladkorno bolezen in Svetovne zdravstvene organizacije, pripravili posebne aktivnosti. V bližini svojih prostoroh, v Mladinskem centru Gornja Radgona, kjer je medicinski ...

sobota, 1. december 2018 ob 16:26

Cimbalist Andi Sobočan predstavil slovenski učbenik za igranje na cimbale

Prav gotovo so cimbale zaščitni znak prekmurske ljudske glasbe. Mednje sodi tudi cimbalist Andi Sobočan, ki se je igranja na cimbale učil pred mnogimi leti pri znanem mojstru Mišku Baranji, kateri ga je učil iz madžarskih učbenikov, saj ga je učil po raznih učbenikih in notah, tujega izvora. Sedaj po nekaj letih se je Andi Sobočan odločil ter zbral, uredil in izdal slovenski učbenik za igranje na cimbale.

sobota, 1. december 2018 ob 11:40

Radenska podarila nov voziček za tri male borce iz Šentjurja

Prvim trojčicam, ki so se letos rodile v Sloveniji, so se nedavno pridružili še trije živahni fantiči iz Šentjurja - Marcel, Domen in Enej. V letošnjem letu je to že drugič, da je trojna sreča udarila v okolici Celja. Tudi tokrat je družini priskočila na pomoč Radenska in jim v sodelovanju s partnerji podarila posebej prilagojen voziček. Dobrodelna akcija, namenjena novopečenim družinam trojčkov, se nadaljuje tudi v letu 2019.

sobota, 1. december 2018 ob 11:09

Voznik z osebnim vozilom zapeljal v ograjo

V soboto, 1. decembra, ob 8.23 je v naselju Babinci, voznik z osebnim vozilom zapeljal v ograjo. Pri tem se je pretrgal dovod pogonskega goriva plina, ki je uhajal.

sobota, 1. december 2018 ob 10:36

Policisti obravnavali tri tatvine goriva iz rezervoarjev tovornih vozil

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se končali le z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru in pet primerov povoženja divjadi.

sobota, 1. december 2018 ob 10:07

Aleksandra Pivec prevzela mesto predsedujoče v programskem svetu sejma AGRA

V prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni je v petek, 30. novembra, potekala 1. seja programskega sveta 57. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA 2019. Na njej je mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora RS, predal predsedniško mesto v programskem svetu sejma AGRA dr. Aleksandri Pivec, ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS.

sobota, 1. december 2018 ob 09:11

V Ljutomeru obeležili 50 let Teritorialne obrambe in 20 let Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo

V petek, 30. novmebra, so se v kulturnem domu v Ljutomeru navzoči zbrali, da bi obeležili kar dve obletnici; in sicer 50. obletnico od ustanovitve Teritorialne obrambe Slovenije in 20. obletnici delovanja Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer.

petek, 30. november 2018 ob 22:55