V vozilu prevažal sedem državljanov Afganistana

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v mesecu decembru obravnavali že dva primera tujcev, za katere so ugotovili, da so na nedovoljen način, peš, izven mejnega prehoda, prestopili državno mejo iz smeri Republike Hrvaške.

ponedeljek, 10. december 2018 ob 11:45

Dan medu v Murski Soboti

V soboto 8.12.2018 ob 10.00 uri je, v prostorih BTC Murska Sobota, potekala prireditev DAN MEDU. Prireditev tradicionalno, v sodelovanju z BTC Murska Sobota, letos že devetič, organizira Čebelarska zveza društev Pomurja.

ponedeljek, 10. december 2018 ob 11:09

Zlato Blažu na Pokalu Ivo Reya in Sari na Novoletnem turnirju Celje

V soboto, 8. decembra, so na Pokalu Ivo Reya v starostni skupini U-21 prleški judoisti iz TVD Partizana in JK Križevci pri Ljutomeru z dobrimi borbami dosegli odlične rezultate:

ponedeljek, 10. december 2018 ob 10:04

Miklavž obiskal Prekmursko podružnico MS

Sveti Nikolaj kot krščanski svetnik je v Sloveniji zelo čislan svetnik, kajti posvečenih mu je skoraj dvesto cerkva: južno od reke Drave 130, severno pa šestdeset. V Murski Soboti je njemu posvečena škofijska cerkev, kot tudi v Novem mestu, pa še ljubljanska nadškofija oziroma metropolija nosi ime svetega Nikolaja. A sveti Nikolaj je tudi naš Miklavž, ki v adventnem času popestri s svojimi obiski Miklavževo obdarovanje otrok. Na predvečer 6. decembra so v njegovem spremstvu še angeli ...

ponedeljek, 10. december 2018 ob 08:01

Obisk Miklavža v Križevcih pri Ljutomeru in Miklavžev bazar

V hladnem nedeljskem dopoldnevu, je križevske otroke obiskal Miklavž. Z velikim veseljem so ga skupaj s starši pričakali v vaškem jedru, saj so po izkušnjah iz prejšnjih let vedeli, da s sabo ne bo pripeljal parkljev. Miklavž jim je povedal, da ne dvomi v to, da ne bi bili pridni, povprašal pa jih je ali opravljajo tudi kakšna dobra dela, in otroci so mu odgovorili pritrdilno.

nedelja, 9. december 2018 ob 19:28

Priznanja iz zakladnice srbske zgodovine

Kulturno-zgodovinski center »Srbska krona« v Kragujevcu ima podeljeno ekskluzivno pravico, da obnavlja in tiska ter podeljuje nekdanje častne nazive in odlikovanja iz časov Srbije, ko je bila nekoč v zgodovini na področju Balkana pomembna dinastija. Eno izmed takšnih pomembnih priznanj je častni naziv »Srbski vitez«. Obrazložitev za to priznanje je naslednje:

nedelja, 9. december 2018 ob 19:03

Šest medalj Radgončanov v Trbovljah

Rudarsko mesto Trbovlje je gostilo 46. mednarodni turnir v karateju »Trbovlje Open 2018«, na katerem je nastopilo 588 tekmovalcev iz 64 klubov in 10 držav. Gre za enega najstarejših karate turnirjev v Evropi, na katerem so nastopili tudi članice in člani radgonskega karate kluba: Nejc Šajnovič, Bine Petek, Jaka Reihs, Nika Mulec, Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček, ki so znova bili uspešni. Skupaj so namreč osvojili šest medalj, od tega tri zlate, eno srebrno ...

nedelja, 9. december 2018 ob 18:06

Tadej Toš in Klemen Slakonja v Juršincih nasmejala občinstvo za dober namen

V petek, 7. decembra, sta Športno društvo Juršinci in Društvo Oktoberfešta Juršinci v športni dvorani v Juršincih organizirali dobrodelno predstavo - komedijo Tak si Juršinci. Namen te dobrodelne prireditve je zbiranje denarja od prodanih vstopnic za novo gasilsko avtocisterno z vso opremo za PGD Grabšinski breg. Vrednost te avtocisterne 16/25 je okrog 250 tisoč evrov, izdelana in prevzeta bo v letu 2019. Svečan prevzem avtocisterne za gasilce PGD Grabšinski breg bo pa v začetku avgusta ...

nedelja, 9. december 2018 ob 16:49

Leščečki zaplesali še v Ljutomeru

Folklorna skupina Leščeček je tudi v Ljutomeru napolnila dvorano Kulturnega doma, kjer je potekal 12. Večer folklore, ki so ga letos poimenovali »Dere pride zima«. V dobri uri in pol trajajočem programu so predstavili »zimske« običaje. Konec novembra so večer predstavili že v Veržeju, kjer so prav tako napolnili dvorano.

nedelja, 9. december 2018 ob 15:31

Ljutomerski karateisti v Varaždinu osvojili štirinajst prvih, pet drugih in eno tretje mesto

V soboto, 8. decembra, je v Varaždinu potekal 4. Mednarodni turnir Shito Ryu v karateju. Ljutomerski karateisti so se ga udeležili z 8 tekmovalci in osvojili 14 prvih mest, 5 drugih in 1 tretje mesto.

nedelja, 9. december 2018 ob 11:24