Vida in Milan Borovič sta obeležila smaragdno poroko

Dandanes, ko večina zakonov razpade že po nekaj letih skupnega življenja, so pohvale vredni tisti pari, ki skupaj ostanejo 30, 40, 50 in več let. In med tiste, ki so srečni v skupnem življenju sodita tudi znana Radgončana Vida in Milan Borovič, ki v svoji hiši na Partizanski ulici, tik ob zdravstvenem domu, skupaj živita že dobra štiri desetletja. In prav te dni sta obeležila smaragdno poroko, torej 40 let skupnega zakonskega življenja.

ponedeljek, 9. februar 2015 ob 10:03

Rokometaši Arcont Radgone dobro začeli drugi del prvenstva

S tekmami 11. kroga se je začel spomladanski del prvenstva v 2. SRL. Ekipa Arcont Radgone, ki je jeseni zasedla predzadnje (9.) mesto na lestvici, je gostila Radovljico in se ji z visoko zmago oddolžila za poraz (21:29) v prvem delu tekmovanja. Radgončani so že v prvem polčasu rešili vse dvome o zmagovalcu, saj so z zavzeto igro v obrambi gostom z Gorenjske omogočili vsega šest zadetkov. Razigrani so bili tudi v napadu, kjer so fantje zadevali iz vseh mogočih položajev. V drugem polčasu ...

ponedeljek, 9. februar 2015 ob 09:52

Plesalci Plesnega kluba Zeko osvojili tri prva mesta

7. in 8. februarja je v Brežicah potekal 3. pokalni turnir v Modernih tekmovalnih plesih, tokrat za discipline breakdance, hip hop, electricboogie in step. Plesalci Plesnega kluba Zeko so se tekmovanja udeležili z desetimi plesalci, ki so tekmovali v kategoriji hip hop in breakdance.

nedelja, 8. februar 2015 ob 20:23

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku na Razkrižju

V Domu kulture na Razkrižje je v soboto, 7. februarja, potekala kulturna prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika, našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Kulturno prireditev je pripravila občina Razkrižje, ob sodelovanju z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

nedelja, 8. februar 2015 ob 12:49

Kramar zabil gol ob debiju

Denis Kramar, ki je prejšnji teden podpisal kratkoročno pogodbo z vodilno ekipo v prvi avstralski ligi (A-league), Perth Glory, je zaigral na sobotni tekmi proti ekipi Sydney FC. Kramar je v igro vstopil v drugem polčasu, v 47. minuti.

nedelja, 8. februar 2015 ob 11:37

»Moteči, nevidni in travmatizirani učenci«

V soboto, 31. januarja, je v župnijski dvorani Janeza Pavla Velikega v Ljutomeru, potekal strokovni seminar z naslovom Moteči, nevidni in travmatizirani učenci. Potekal je v organizaciji Društva katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) in Območne skupnosti Ljutomer, pod vodstvom Milene Rakuša.

nedelja, 8. februar 2015 ob 09:46

Jubilejno 55. Kurentovanje na Ptuju se je pričelo s predajo oblasti

V soboto, 7. februarja, točno ob 11. uri, se je na Ptuju s predajo oblasti župana Mirana Senčarja karnevalskemu princu Rajku Jurgecu Bertoldu Draneškemu tudi uradno pričelo jubilejno 55. Kurentovanje, ki bo v naslednjih desetih dneh, do pepelnične srede, ponovno osrednje pustno mesto v Sloveniji.

sobota, 7. februar 2015 ob 15:12

Koranti iz Turnišča in Dražencev v Radencih

Letos 2. februarja opolnoči so si po tradiciji nadeli zvonce in otvorili letošnje pustovanje z značilnim korantovim skokom fantje Turnišče-Draženci KORANT KLUBA, da se ne pozabi na izvirno masko Ptujskega in Dravskega polja. Kot klub so se formirali ter pričeli delovati organizirano kot društvo že leta 1998. Lik koranta je del njih, saj večino njih ta lik spremlja že od otroštva oziroma zgodnje mladosti naprej, v klubu pa jih je že za pol stotnije.

sobota, 7. februar 2015 ob 13:26

Starši otrok vrtca Sonček predstavili svoje poklice

Zimski čas so v sedmi skupini vrtca Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici izkoristili za posebno temo. Medse so namreč povabili starše, ki opravljajo zanimive poklice. Ker so to predšolski otroci, so se do tedaj velikokrat med seboj spraševali, kaj bo kdo, ko bo velik. Tako se je vzgojiteljicama porodila zamisel, da bi se pogovarjali o poklicih.

sobota, 7. februar 2015 ob 11:23

Miklošičeva nagrada za Ljutomerski oktet

Občina Ljutomer je v petek, 6. februarja, ob slovenskem kulturnem prazniku, v Domu kulture Ljutomer pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj, ki jih je podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

sobota, 7. februar 2015 ob 01:10