V stanovanju v Ljutomeru našli mrtvo osebo

V petek, 6. februarja, okoli 18.30, so na Upravi RS za zaščito in reševanje poročali o starejši onemogli osebi v stanovanju v Ljutomeru.

petek, 6. februar 2015 ob 21:35

18-letni voznik trčil v stanovanjsko hišo in se hudo telesno poškodoval

V četrtek, 5. februar, okoli 21. ure, je 18-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v Sveti Trojici zapeljal desno z vozišča in trčil v stanovanjsko hišo. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

petek, 6. februar 2015 ob 14:32

Skupaj za zdravje človeka in narave

Že deset let Rajko Škarič sodeluje pri nastajanju tiskanih novic, ki izhajajo enkrat mesečno  z naslovom »Skupaj za zdravje človeka in narave«, ki se jih lahko bere tudi na spletu. Začetek je bil z osmimi društvi, danes podpirajo več kot 40 društev, zavodov in civilnih iniciativ, s katerimi si skupaj prizadevajo za ozaveščanje o naravnih rešitvah. Ohranjanje pristnosti, poslušanje lastne vesti, zaupanje v lastne moči, spoštovanje narave in modrosti stvarstva so bili ...

petek, 6. februar 2015 ob 09:11

Svečnica - praznik luči - praznik Jezusovega darovanja v templju

Svečnica, ki jo obhajamo drugega februarja, je pri nas zadnji dan božičnega časa. V katoliški Cerkvi 2. februarja praznujemo praznik Jezusovega darovanja v templju, ki ga obhajamo štirideset dni po božiču, praznik pa je dobil tudi ime svečnica, ker na ta dan po stari navadi po cerkvah blagoslavljamo sveče. Tudi v župniji Ljutomer, je na ta dan pri vseh svetih mašah, potekal blagoslov sveč, ki so jih lahko prinesli s sabo ali pa so jih kupili v cerkvi pred pričetkom svete maše.

petek, 6. februar 2015 ob 08:58

Obudile so staro pozabljeno ljudsko izročilo petja ob svečnici

V župniji Veržej v Prlekiji so mlade pevke vokalne skupine Leščeček Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej, v soboto, 31. januarja, hodile za praznik svečenice in so nosile blagoslovov po hišah. Tako se je ta skupina pevk letos že drugič podala od hiše do hiše, saj so pevke obudile to pozabljeno staro ljudsko izročilo, iz časa 19. stoletja.

petek, 6. februar 2015 ob 08:50

Ciklon se je pomaknil nekoliko južneje, zato nas je močnejše sneženje obšlo

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so v sredo napovedovali, da lahko od četrtka zjutraj do sobote zjutraj v vzhodni polovici Slovenije zapade od 40 do 60, lokalno pa tudi do okoli 80 centimetrov snega. Arso je za četrtek izdal oranžni alarm, za petek pa celo rdeči alarm za večino države.

petek, 6. februar 2015 ob 08:03

Pijan lovec hladnokrvno ustrelil svojega psa, ob tem pa še žalil policiste

V sredo, 4. februarja, okoli 13.25, je 47-letni vinjeni lovec, na dvorišču svojega doma na območju Policijske postaje Ptuj, s svojo lovsko puško ustrelil svojega psa. Mrtvega psa je zapakiral v vrečko in ga odvrgel v kanto za smeti.

četrtek, 5. februar 2015 ob 11:48

Odpovedi pouka zaradi napovedanega močnega sneženja

Za konec tedna je ARSO napovedal močnejše sneženje v naših krajih, za četrtek je napovedan oranžni, za petek pa je bil sprva napovedan rdeči alarm, a so ga sedaj spremenili v oranžnega. Ministrica za izobraževanje Stanka Setnikar Cankar je vrtcem, osnovnim in srednjim šolam ter drugim zavodom poslala okrožnico pred napovedanim močnim sneženjem, kjer je predlagala, da naj v dogovoru z ustanovitelji razmislijo o organizaciji šolskih prevozov in izvedbi pouka.

četrtek, 5. februar 2015 ob 11:41

Na ljutomerskem drsališču odigrali turnir trojk v mini hokeju

Športna zveza in ŠIM Ljutomer sta v sredo, 4. februarja, na drsališču na Glavnem trgu v Ljutomeru, organizirala turnir trojk v mini hokeju. Zanimive hokejske tekme, ki so potekale v okviru prireditev Lotmerk na ledu, si je prišlo ogledat tudi precej gledalcev. Žal so zadnji dan sodelovanje odpovedale tri ekipe, tako da je na hokejskem večeru sodelovalo osem ekip, od tega tri v kategoriji do 15 let in pet v kategoriji nad 15 let.

četrtek, 5. februar 2015 ob 10:04

Pohod ob dragocenih mokriščih ob reki Muri

Društvo za varstvo narave Tabrih Razkrižje, Društvo zveze društev Moja Mura, Društvo za opazovanje ptic Slovenije  in mednarodni odbor Naša Mura - Unsere Mur, je ob svetovnem dnevu mokrišč pripravilo pohod ob Muri z naslovom WWD 2015. Pohoda po murskih mokricah - mokriščih se je udeležilo veliko število pohodnikov iz Slovenije, Avstrije in Madžarske.

četrtek, 5. februar 2015 ob 08:10