Ljutomerska gimnazija pridobila novo izobraževalno smer - filmsko smer

Leto 2015 je ljutomerski občinski svet razglasil za leto filma. In prav v letu obeležitve 110. obletnice prvega filmskega zapisa – dr. Karol Grossmann je leta 1905 kot pionir slovenskega filma posnel prva kratka filma Odhod od maše v Ljutomeru in Sejem v Ljutomeru – so večletna prizadevanja vodstva Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), da se v sklopu gimnazijskega programa uvede umetniški oddelek, obrodila sadove. V tem tednu je namreč Ministrstvo za izobraževanje, znanost ...

četrtek, 5. februar 2015 ob 07:21

Povsem korektno delo volilnih odborov

V Občini Radenci so v nedeljo, 1. februarja (v sredo, 28. januarja predčasne), potekale nadomestne volitve za dva člana občinskega sveta Občine Radenci, za tri člane sveta Krajevne skupnosti Kapelater enega člana Krajevne skupnosti Radenci. Ugovor na objavljene neuradne rezultate volitev je vložil kandidat skupine volivcev, Anton Šonaja, v volilni enoti 1 oziroma v Krajevni skupnosti Radenci. V ugovoru je pavšalno navedel domnevne nepravilnosti pri delu volilnih odborov, ne da bi navedel ...

sreda, 4. februar 2015 ob 23:14

Poplačilo »grehov« za nazaj - Proračunski primanjkljaj že na startu

V sejni sobi hotela Izvir v Radencih je v torek, 3. februarja popoldne, potekala 3. seja Občinskega sveta Občine Radenci, ki se je je pod vodstvom župana Janeza Rihtariča udeležilo 13 svetnic in svetnikov. Po otvoritvi seje in ugotovitvi sklepčnosti je bil soglasno sprejet sklep o zapisniku 2. seje, ki je bila 18. decembra 2014.

sreda, 4. februar 2015 ob 23:03

Za četrtek izdan oranžni, za petek pa rdeči alarm, možna tudi odpoved pouka

Od četrtka zjutraj do sobote zjutraj lahko v vzhodni polovici Slovenije zapade od 40 do 60, lokalno pa tudi do okoli 80 centimetrov snega. Močan veter bo prenašal suh novozapadli sneg in gradil zamete v velikem delu države opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

sreda, 4. februar 2015 ob 19:41

Nepravilnosti v gostinskih obratih tudi pri nas

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je objavila seznam gostinskih obratov, ki so jih njihovi inšpektorji pregledali lani. V letu 2014 je bilo tako pregledanih 1384 gostinskih objektov, 59 gostinskih objektov so zaprli oziroma izdali začasno prepoved obratovanja.

sreda, 4. februar 2015 ob 13:09

Minilo je sedemdeset let od spopada partizanov s kozaki na Žalikovi domačiji v Logarovcih

Tretjega februarja leta 1945, torej pred sedemdesetimi leti, se je v Logarovcih odvil eden večjih spopadov v času NOB v Prlekiji. V Žalikovi domačiji so ruski Kozaki - pripadniki zloglasne 1. SS konjeniške divizije, presenetili skupino partizanov. V boju s številčno močnejšim sovražnikom sta padla partizana Branko Bernot - Aljaž, sekretar Okrajnega komiteja OF in KPS in Jožko Berden - Rastko, član odbora, prav tako člana odbora Ciril Jureš - Maks in Marija Petje - Vida, sta se ranjena ...

sreda, 4. februar 2015 ob 12:03

Denis Kramar kot posojen igralec za Perth Glory

Ljutomerčan Denis Kramar je podpisal kratkoročno pogodbo z avstralskim klubom Perth Glory, ki zaseda prvo mesto na lestvici prve avstralske A-lige (A-league). Pri avstralskem klubu imajo težave s poškodbami branilcev, tako da je Denis dobrodošla okrepitev na tem položaju.

sreda, 4. februar 2015 ob 11:13

Za 36 mest v javnih zavodih vloženih 201 kandidatur

Kot je znano, so na 2. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je bila v sredo, 7. januarja, med drugim obravnavali pobudo Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI), da se razrešijo predstavniki Občine Ljutomer v svetih javnih zavodov oz. upravnih odborih javnih zavodov ter se oblikujejo na novo.

sreda, 4. februar 2015 ob 10:215

Glasbena ura za otroke v vrtcih

Vloga kulture in umetnosti je v vzgoji vsakega otroka izrednega pomena, saj v otrokov svet vnaša toplino, radost in življenje ter tako pomembno vpliva na njegov razvoj. Povezava in spoznavanje klasične glasbe je nenadomestljivo sredstvo estetske vzgoje, ki v otroku vzbuja smisel za lepo in ga uči doživljanja, izražanja in ustvarjanja.

torek, 3. februar 2015 ob 22:35

Avtoservis Skuhala zmagovalci devete sezone zimske lige malega nogometa

V športni dvorani ŠIC Ljutomer, je v soboto, 31. januarja, bil odigran finalni del devete sezone zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za člane. V finalnem delu so nastopile najboljše tri ekipe rednega dela iz vsake skupine in sicer Zvone team Športni park Gabernik, Žaga bar Ključarovci, Manar GT, Avtoservis Skuhala, KMN Meteorplast in PŠK.

torek, 3. februar 2015 ob 22:19