Kurentovi zvonci so zapeli v Veržeju

Smo v času pusta, ko se na Ptuju odvija že 55. Kurentovanje. Da bi ljudje lik kurenta iz Dravskega polja še bolj spoznali in začutili pridih kurentovanja so v petek, 13. februarja, občino Veržej obiskali kurenti iz Ptuja, ki so se ustavili v središču vasi Veržej. Petkov dopoldne je bil torej v znamenju »kurentovanja v Veržeju«, pri čemer so se kurentovi zvonci (vsak kurent jih na sebi nosi po pet) slišali po Veržeju in njeni okolici.

petek, 13. februar 2015 ob 16:39

Obnounce in Plan 9 objavili teaser za prihajajoči video/kratki film

Prleški death/black metal band Obnounce v sodelovanju z društvom Plan 9 objavljajo "teaser" za prihajajoči video/kratki film Hexelheim. Premiera na spletu bo v nedeljo, 15. februarja.

petek, 13. februar 2015 ob 14:07

Maškare že preganjajo zimo

Na OŠ Križevci učenci z veliko angažiranostjo učiteljev ohranjajo tradicijo pustovanja. Našemljeni so bili prav vsi od 1. do 5. razreda. Učiteljice so vsako leto izvirna skupinska maska, tokrat so se odločile, da se predstavijo kot beneške maske. Tudi med učenci predmetne stopnje je bilo opaziti precej pustnih mask in lepo poslikanih obrazov.

petek, 13. februar 2015 ob 14:06

Na Ptuju večerna povorka v znamenju zombijev

Novost letošnjega programa 55. Kurentovanja na Ptuju je ob lani uvedeni mestni pustni tržnici tudi dodatna, večerna povorka, ki je namenjena prav vsem maskiranja željnim. Ta se bo po starem mestnem jedru odvila od Furstove hiše v petek 13. februarja od 19. ure dalje in zaključila na ptujski pustni tržnici, kjer bodo najlepše in najzanimivejšim maskiranim razdeljene praktične nagrade.

petek, 13. februar 2015 ob 12:40

Lovska družina Ljutomer praznuje 70 let

V letu 2015 Lovska družina Ljutomer praznuje 70-letnico svojega obstoja. Tako v prihajajočem letu načrtujejo več prireditev, s katerimi želijo obeležiti to obletnico, prva prireditev in sicer lovski ples, bo že marca.

petek, 13. februar 2015 ob 12:22

Slovenija z ničnostno tožbo v primeru Tovarne sladkorja Ormož

Leta 2010 je Evropska komisija v Tovarni sladkorja Ormož (TSO) opravila revizijo, v okviru katere je ugotovila, da program ni bil ustrezno izveden, saj niso porušili silosov za shranjevanje sladkorja, in da tako ni šlo za popolno, ampak le za delno odstranitev proizvodnih zmogljivosti. Komisija zato od Slovenije terja vračilo 25 odstotkov izplačane pomoči, kar znaša 8,7 milijona evrov.

petek, 13. februar 2015 ob 09:34

Aktualno na GFML - februar 2015

Člani novinarskega krožka GFML so ta mesec pripravili novo TV oddajo, že štirideseto po vrsti. Tokrat si v videu lahko ogledate vse od delavnic za osnovnošolce Znanje za mlade, pri katerih so člani novinarske delavnice pripravili prispevke, objavljene v tej oddaji, Neodvisne filmske produkcije, Prešernovanja, proslave ob Slovenskem kulturnem prazniku, otvoritve likovne razstave Filipa Kulčarja in Barbare Lenarčič, krvodajalske akcije, ekskurzije v Maribor, konference Pemures in ogleda ...

petek, 13. februar 2015 ob 09:10

Kaj je vzrok problemom medgeneracijske komunikacije?

Izražanje in dojemanje potreb vsakega posameznika je vzrok številnim problemom medgeneracijske komunikacije, sploh, če je vsak izmed nas z mislimi odsoten (Ni pri sebi !) ter istočasno s tem razpršena tudi naša energija. O tem je tekel razgovor z Rajkom Škaričem, enkratnim poznavalcem odnosov med ljudmi, ki že vrsto let sodeluje pri reviji »Skupaj za zdravje človeka in narave«, je pa tudi odličen predavatelj. Bilo je to srečanje v sredo, 11. februarja zvečer, v DOSOR-ju, ...

petek, 13. februar 2015 ob 08:54

Jožefa Kovačič iz Logarovcev je praznovala svoj 102. rojstni dan

V Logarovcih v občini Križevci pri Ljutomeru je v četrtek, 12. februarja, na svojem domu praznovala svoj 102. rojstni dan Jožefa Kovačič, po domače jo kličejo Zefika. Čeprav nikoli ni bila poročena, je na stara leta še vedno dobrega zdravja in spomina. Navkljub visoki starosti nam je ob obisku dejala, da se še kar dobro počuti.

petek, 13. februar 2015 ob 08:34

Veliko zanimanje za koncert Oliverja Dragojevića v Ljutomeru

V soboto v Ljutomer prihajajo Oliver Dragojević & Dupini ter klapa Rišpet. Organizator nam je sporočil, da tudi letos vlada velik interes za njegov koncert, saj so najavljeni njegovi oboževalci iz praktično celotne Slovenije, iz Kopra, Trbovelj, Celja, Ljubljane, ... je pa tudi nekaj rezervacij iz tujine in sicer iz Beograda, Dunaja in iz Bratislave.

četrtek, 12. februar 2015 ob 21:00