Premiera filma Prleške Atene pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Kulturno društvo za zaščito naravne in kulturne dediščine Sveti Jurij ob Ščavnici je ob slovenskem kulturnem prazniku v nedeljo, 8. februarja, v Kulturnem in upravnem središču Svetu Jurij ob Ščavnici, pripravilo proslavo z naslovom Prleške Atene, katero so posvetili 110-letnici rojstva akademika dr. Bratka Krefta. Hkrati so se spomnili velikih mož, kateri so bili v tem skrajno vzhodnem delu Prlekije bodisi rojeni ali pa so tukaj preživeli del svojega življenja, s svojim življenjskim ...

torek, 10. februar 2015 ob 18:28

Pijan povzročil prometno nesrečo, pri tem šest poškodovanih, ena huje

V torek, 10. februarja, okoli 14.45, sta na cesti Ptuj - Ormož, pri odseku za Cunkovce, trčili dve osebni vozili. V prometni nesreči se je poškodovalo šest oseb. Pri tem so posredovali gasilci PGD Ptuj, ki so pomagali reševalcem NMP pri nudenju prve pomoči, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, obe vozili postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulatorja ter preverili so iztekanje motornih tekočin in počistili cestišče.

torek, 10. februar 2015 ob 17:41

Potrdili proračun in imenovali predstavnike v svete javnih zavodov

V torek, 10. februarja, je v Ljutomeru potekala 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Na seji, ki je imela pet točk, so med drugim obravnavali dopolnjen predlog odloka o proračunu Občine Ljutomer za leto 2015 ter imenovanja predstavnikov Občine Ljutomer v svete oz. upravne odbore javnih zavodov.

torek, 10. februar 2015 ob 17:072

V bivalnem kontejnerju našli mrtvo osebo

V torek, 10. februarja, okoli 13. ure, je Uprava RS za zaščito in reševanje bila obveščena, da v Dragoviču v občini Juršinci odpirajo bivalni kontejner, saj naj bi obstajal sum, da je v njem mrtva oseba.

torek, 10. februar 2015 ob 16:04

Romeo in Julija po prleško sta prepričala žirijo v Turnišču

Učenci OŠ Mala Nedelja so se zelo uspešno predstavljali na Literarnem - likovnem - multimedijskem - ustvarjalnem natečaju, ki je potekal v organizaciji Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče, Občine Turnišče, ZKD Lendava in OI JSKD Lendava.

torek, 10. februar 2015 ob 13:03

Praznični popoldan v Občini Rogašovci

V osrednji kulturni dvorani na Trgu svetega Jurija, v središču Občine Rogašovci, se je v nedeljo, 8. februarja, na sam slovenski kulturni praznik številno občinstvo spomnilo največjega slovenskega poeta, dr. Franceta Prešerna.

torek, 10. februar 2015 ob 12:12

SMC Ljutomer županjo poziva k zadržanju sklepa o razrešitvi članov sveta zavodov, predsednika KMVVI pa k odstopu

Kot smo že pisali, so na 2. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je bila v sredo, 7. januarja, med drugim obravnavali pobudo Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI), da se razrešijo predstavniki Občine Ljutomer v svetih javnih zavodov oz. upravnih odborih javnih zavodov ter se oblikujejo na novo.

torek, 10. februar 2015 ob 11:377

Zimski planinski pohod od Ljutomera na Jeruzalem

Planinsko društvo Ljutomer je v soboto, 7. februarja, pripravilo tradicionalni zimski - Prešernov pohod, ki je posvečen največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Dan je bil kot nalašč primeren za zimski pohod, kajti griči nad preško prestolnico Ljutomerom so bili pokriti s snegom.

ponedeljek, 9. februar 2015 ob 14:16

Mi delamo snežaka...

Tudi v vrtcu Stara Cesta, smo se v pravem zimskem vremenu s snegom, odpravili ven. Najprej smo veselo tekali in se lovili po snegu ter se kepali. Največje veselje je bilo seveda nakepati vzgojiteljice. Po igrah in živ žav-u na snegu pa smo skupaj naredili še dva snežaka, ki krasita parkirišče pred vrtcem.Vrtec Stara Cesta

ponedeljek, 9. februar 2015 ob 13:52

Druženje ob branju, deklamiranju in petju Prešernove poezije

Na Starem so trgu pod lipo zeleno trobente in gosli in cimbale pele, plesale lepote ´z Ljubljane so cele v nedeljo popoldan z mladen´či vesele…

ponedeljek, 9. februar 2015 ob 13:26