Tudi v Afriki prepevajo »Dere sen jas mali bija«

Na spletni strani YouTube lahko najdemo video, kjer mali Afričani v vrtcu v kraju Namaacha pojejo prleško pesem Dere san jas mali bija. Prleška pesem torej odmeva tudi daleč od doma :)

sreda, 31. julij 2013 ob 13:27

Domačina, ki naj bi utonil v Muri, še niso našli

Še vedno je pogrešan Franc Rajbar, stanujoč Petanjci 55, star 77 let, visok cca. 177 cm, srednje postave, svetlejših las, ki je ob pogrešanju bil oblečen v svetlejše kratke hlače, na glavi je imel kapo rdeče barve.

sreda, 31. julij 2013 ob 13:25

Dnevnikova izvidnica se je ustavila v Ljutomeru, kjer pa ni šlo čisto po načrtih...

Po preverjanju turističnih ponudb po Sloveniji, se je Dnevnikova izvidnica tokrat ustavila v Ljutomeru. Kot so pri Dnevniku zapisali, so Kolumbijca iz Bogote, prestolnice z več kot osmimi milijoni prebivalcev, napotili v izvidnico umirjenega Ljutomera. Navajenega stolpnic in mestnega vrveža so Sebastiana Uribeja v osrčju Prlekije prevzeli nostalgični občutki, a se dvodnevni izlet vseeno ni izšel čisto po načrtih...

sreda, 31. julij 2013 ob 12:4112

Ta konec tedna 10. moto srečanje MK Moliboga

Ta konec tedna, v petek, 2. in v soboto, 3. avgusta, bo v Lukavcih potekalo že 10. moto srečanje MK Moliboga. V petek bodo zaigrali Resonanca in Mama rekla, v soboto pa Foton, Hellcats in Drugo Dugme.

sreda, 31. julij 2013 ob 11:44

Kuhinje DanKüchen v salonu pohištva Senpo

V salonu pohištva Senpo, vam nudimo kuhinje vodilnega proizvajalca DanKüchen. Kuhinje DanKüchen odlikuje vrhunska kvaliteta in vrhunski dizajn, zato jim zaupa že zelo veliko zadovoljnih kupcev.

sreda, 31. julij 2013 ob 00:31

Ducat štorkelj »plesalo« na nebu

V torek, 30. julija, smo v Ljutomeru lahko videli zanimiv prizor, ko je dvanajst štorkelj krožilo nad mestom. Štorklje so priletele iz smeri Podgradja ter nad Ljutomerom krožile nekaj minut in se nato ponovno podale v smer od koder so prišle. Na Podgradju so se spustile in pristale, verjetno pri ribnikih.

sreda, 31. julij 2013 ob 00:251

Napisani grafiti kazijo mesto Ljutomer

V središču prleške prestolnice v mestu Ljutomer pri avtobusni postaji, so nepridipravi popisali več sten z grafiti. Ta grafit so napisali morda mladi, ali pa starejši občani, ali pa kdo drug in na tak način morda izražajo misli do države ali proti komu drugemu, kajti v neposredni bližini stoji hotel, ki je zaprt že nekaj časa in daje zelo slabo sliko mestu Ljutomera.

torek, 30. julij 2013 ob 19:591

Praznično ob koncu julija

Predzadnji dan v juliju so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravili slovesni dan za ducat svojih stanovalk in stanovalcev, ki vsako leto v tem mesecu praznujejo svoj rojstni dan. Ob slavljenkah in slavljencih so se v domski restavraciji zbrali tudi ostali stanovalke in stanovalci ter drugi gostje in obiskovalci.

torek, 30. julij 2013 ob 16:59

12-letna kolesarka se je huje telesno poškodovala

V ponedeljek, 29. julija, je v Križevcih pri Ljutomeru, dvanajst letna voznica kolesa v križišču izsilila prednost vozniku osebnega avtomobila. Kolesarka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da se je pri trčenju huje telesno poškodovala.

torek, 30. julij 2013 ob 08:58

Na »koncertu poletja« številni znani obrazi

Paprika Live! je napovedovala koncert poletja, obiskovalcem pa dala še več kot to. Bil je spektakel, kot ga Obala ne pomni. Na sobotnem koncertu v Portorožu se je trlo znanih Slovenk in Slovencev. Severina je več kot očitno ljubljenka slovenskega občinstva.

ponedeljek, 29. julij 2013 ob 23:29