Dim iz Surovine je bil viden tudi iz naših krajev

V podjetju Surovina v Mariboru, kjer je v nedeljo, 21. julija, okrog 13. ure zagorelo, še vedno tli. Kriminalisti zaradi previsokih temperatur in dima, ki se še vedno sprošča, ne morejo pristopiti na pogorišče. Zaradi tega je pričetek ogleda prestavljen in se bo pričel šele, ko bo zagotovljen varen pristop oz. bo ogenj dokončno pogašen. To bo mogoče lahko šele jutri ali pa še kasneje.

ponedeljek, 22. julij 2013 ob 17:212

Hudi maček za Auroro

Zaključni, sobotni dan Grossmannovega festivala se je začel z množičnim maskiranjem pod taktirko strokovne srbske skupine Mad Squirrel FX. Metal skupina Hellcats je predramila še tako mrke zombije, izbrana Kraljica krika pa se je odpeljala z vrunskim kolesom, »vrednim krika«. Nenavadna modna revija, Pandemonium Hell-raising show, je začudila celo pošasti; manekenke so imele posebej za dogodek v telo pripeta oblačila s piercingi. Zombiji so v paradi po ljutomerških ulicah sledili ...

nedelja, 21. julij 2013 ob 15:25

»Gajba puna piva« v diskoteki Oxygen

V soboto, 20. julija, sta diskoteka Oxygen in Prleški študentski klub pripravila nepozabno poletno noč z Djomla KS & DJ Dyx v živo.

nedelja, 21. julij 2013 ob 15:17

V Godemarcih zagorela stanovanjska hiša

V nedeljo, 21. julija, ob 1.52, je zagorela stanovanjska hiša v Godemarcih. Požar, ki je uničil okrog 8 kvadratnih metrov ostrešja na novogradnji, je pogasilio 36 gasilcev PGD Ljutomer, Radoslavci, Mala Nedelja in Mekotnjak - Stara cesta.

nedelja, 21. julij 2013 ob 08:32

Ulice Ljutomera zavzeli živi mrtveci

Že od dopoldanskih sobotnih ur, so se na Glavnem trgu obiskovalci s pomočjo najboljših mojstrov posebnih učinkov in mask na Balkanu, ekipo Mad Squirrel FX, preobrazili v nagnusne, a okolju prijazne žive mrliče.

nedelja, 21. julij 2013 ob 08:171

Pestra sobota na 9. Grossmannu

Sobota, zadnji dan 9. Grossmannovega festivala, je postregla s pestrim programom na Glavnem trgu. Že od poldneva so se obiskovalci lahko preobrazili v zombije za popoldanski Zombie walk, nastopile so Hellcats, potekal je izbor za Kraljico krika in Norega kralja, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi modno revijo Pandemonium Hell-Raising.

nedelja, 21. julij 2013 ob 01:25

50. Praznik žetve, kruha in pogač na Polenšaku

Na Polenšaku ta vikend potekajo prireditve ob jubilejnem, petdesetem Prazniku žetve z razstavo kruha in pogač.

nedelja, 21. julij 2013 ob 01:01

Klub Abraham se je povečal za novega člana

Zadnja leta po naših vaseh pred hišami opažamo čedalje več inovatnih skulptur, katere domačinom in naključnim popotnikom oznanjajo poseben dogodek v hiši. Največkrat so to štorklje z dojenčki, ki javnosti naznanjajo prihod novega družinskega člana, v zadnjem času pa na ta način sporočajo, da se je nekdo iz hiše srečal z očakom Abrahamom.

sobota, 20. julij 2013 ob 15:08

Po brezplačno zdravilno vodo k Ivanovem izviru na Razkrižje

Občina Razkrižje je znana po prijaznih in gostoljubnih ljudeh. Na brežini reke Ščavnice je Ivanov izvir, iz njega teče zelo hladna in čista voda. Po ljudskem izročilo je izvor znan iz davnih časov. Prebivalci Razkrižja pravijo, da je bil ta izvir že pred 1700 leti, prej kot je že obstajala razkriška cerkev.

sobota, 20. julij 2013 ob 13:143

Jernej in Barbara Skuhala tretja na mladinskem državnem prvenstvu v šahu

Na Kopah je od 13. do 17. julija, potekalo absolutno mladinsko državno prvenstvo v šahu. Med pomurskimi predstavniki sta najbolje šahirala ljutomerčana Jernej in Barbara Skuhala.

sobota, 20. julij 2013 ob 12:56