Belo morje cvetoče ajde na odranskih poljih

Ajda, ki spada med žitarice, se zadnje čase v deželi ob Muri seje vse bolj poredko. Ajda je najboljši čistilec zemlje, ki najbolj očisti zapleveljene njive od trav. Veliko pa jo danes tudi sejejo zaradi kolobarjenja.

petek, 12. julij 2013 ob 20:06

Podpisali pogodbi za izgradnjo kanalizacije v Pristavi, Noršincih in Babincih

V petek, 12. julija, so v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, pospisali pogodbi za izgradnjo sekundarne fekalne kanalizacije v Pristavi in izgradnjo kanalizacijskega omrežja za naselji Noršinci in Babinci.

petek, 12. julij 2013 ob 19:483

18. redno sejo le izpeljali

V sredo, 3. julija, je v Ljutomeru potekala 18. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki bi morala biti 22. maja, a je takrat odpadla, zaradi bojkota večine svetnikov ter tudi 19. junija, ko se je večina svetnikov opravičila za izostanek.

četrtek, 11. julij 2013 ob 19:206

Vinotoč PIVIČAN KOSI sprejel prve goste

Od petka, 5. julija, je turistična ponudba Male Nedelje z okolico popestrena z novo destinacijo. V Drakovcih 107 je namreč pričel obratovati novi Vinotoč PIVIČAN KOSI, katerega lastnik je že uveljavljeni vinogradnik Marjan Kosi.

četrtek, 11. julij 2013 ob 16:20

Po rekonstrukciji proge bodo vlaki skozi naše kraje drveli tudi do 160 km/h

V okviru projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje proge Pragersko-Hodoš ter modernizacije nivojskih prehodov, na železniški progi skozi Ljutomer v teh poletnih mesecih potekajo intenzivna dela.

četrtek, 11. julij 2013 ob 16:153

Kolonije na Hotizi se je udeležilo 23 slikarjev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske

V soboto, 6. julija, se je na športnem centru Hotiza odvijala mednarodna kiparsko-likovna kolonija v organizaciji Turističnega društva Hotiza. Vse prisotne je v svojem nagovoru pozdravil podžupan občine Lendava Stanko Gjerkeš. Pavtako pa sta vse prisotne pozdravila in zaželela dobrodošlico predsednik TD Igor Kavaš in Milan Vuk.

četrtek, 11. julij 2013 ob 15:43

50 let Term 3000 Moravske Toplice

Na prekmurski ravnici na severovzhodu Slovenije so pred leti začeli iskati črno zlato ali nafto, ker pa iz vrtine ni pritekla nafta je pa pritekla črna geotermalna zdravilna voda. Tako so najprej, kjer je pritekla voda, naredili majhen bazen, voda v tem bazenu se je izkazala za zelo zdravilno. Ta voda lajša prekrvavitev, zmanjšuje živčne napetosti in na splošno je zelo zdravilna.

četrtek, 11. julij 2013 ob 12:03

Redki primeri spravila bal slame v deželi ob Muri

Čeprav je v deželi ob Muri tako na desnem, kot na levem bregu reke Mure žetev zlatega klasja v polnem teku, oziroma na višku, pa čeprav kmetje in pridelovalci zlatega klasja - pšenice z odkupom niso zadovoljni, je vsekakor potrebno pridelek pospraviti z njiv, oziroma pšenico požeti.

četrtek, 11. julij 2013 ob 11:45

Obuditev »Radenske noči« in »1. rekreakcija«

V dneh od 3. do 6. julija sta skupaj organizirala »1. rekreakcijo« in »Radensko noč« Mladinsko društvo vrelec Radenci ter Zavod za šport in turizem Radenci. Pripravila sta enkratno poletno druženje vseh generacij. S športnimi aktivnostmi (namizni tenis, badminton, beach volleyball, street soccer, streetball in slackline) so želeli privabiti čim več mladih k aktivnosti, starejše pa k spoznavanju iger mladih danes. Obuditi pa so želeli tudi spomin na nekdaj tradicionalno ...

sreda, 10. julij 2013 ob 20:31

Policist obiskal počitnikarje v DOSOR-ju

Na spletnih straneh »Prlekije« smo že poročali o aktivnostih v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer ta teden poteka poletno varstvo otrok. Le-te, otroke zaposlenih v DOSOR-ju, je v sredo, 10. julija, obiskal policist. S specialnim vozilom, policijskim kombijem, se je pred DOSOR ob 9.30 pripeljal vodja policijskega okoliša Simon Šipek iz Policijske postaje Gornja Radgona, kmalu za njim pa je prispelo še osebno policijsko vozilo.

sreda, 10. julij 2013 ob 19:19