»Moj najljubši film je Keoma«

Pred predvajanjem filma Keoma je bilo mogoče prisluhniti pogovoru z režiserjem filma in letošnjim dobitnikom Častnega hudega mačka. Vprašanja Enzu G. Castellariju je zastavljalo tudi občinstvo.

petek, 19. julij 2013 ob 20:11

Zaključen 40. Tabor mladih gasilcev OGZ Ljutomer

V času od 15. do 19. julija, je v Centru za usposabljanje za zaščito in reševanje v Bodislavcih, potekal jubilejni, štirirideseti Tabor mladih gasilcev Gasilske zveze Ljutomer.

petek, 19. julij 2013 ob 18:47

Med vini za EuroBasket 2013 tudi vina Radgonskih goric, Steyer in P&F Jeruzalem Ormož

Prvo poletno soboto so obiskovalke in obiskovalci prve letošnje izvedbe Ljubljanske vinske poti, poimenovane Poletna vinska razvajanja, spet lahko pokušali in kupovali vina ter različne kulinarične dobrote. Naslednja priložnost za sprehod po Ljubljanski vinski poti se jim ponuja sredi septembra, ko se bodo v Ljubljani kar osem dni predstavljali ponudniki vinsko-kulinaričnih dobrot. Tako kot vsako leto, pa se bo vinska pot po Ljubljani vila tudi za martinovo.

petek, 19. julij 2013 ob 17:12

Rop poslovalnice za odkup zlata

Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota je v petek, 19. julija, ob 15.02 sprejel obvestilo, da je v Murski Soboti prišlo do storitve kaznivega dejanja ropa poslovalnice za odkup zlata na Lendavski ulici.

petek, 19. julij 2013 ob 16:28

Špageti vestern party s Cyphre Louis

V četrtkovem glasbenem večeru na Grossmannovem festivalu, se je v Baru Klub zgodil špageti vestern party s Cyphre Louis.

petek, 19. julij 2013 ob 12:53

Franco Nero presenetil Castellarija

Na Grossmannovem festivalu, je v četrtek, ob 23. uri, po predvajani filmski projekciji filma Keoma režiserja Enza G. Castellarija, slednjega presenetil stari prijatelj, legendarni igralec Franco Nero.

petek, 19. julij 2013 ob 09:15

»Fantastični filmi in fantastično vino«

Glavni gost letošnjega vinskega programa, Darrel Joseph, je na četrtkovi javni degustaciji podal svoje strokovno mnenje k vinom, ki tekmujejo za vinskega hudega mačka. Salon filma in vina pa je v atriju postregel z renskimi rizlingi vinarjev Salona Jeruzalem, ob katerih so se družili obiskovalci in obiskovalke Grossmannovega festivala.

petek, 19. julij 2013 ob 09:05

Sova uharica v krošnji hruške v Veržeju

Pri Zavodu Marianum v Veržeju imajo posajeni ličen sadovnjak s sadnim drevjem. Večji del sadovnjaka imajo zasajenega z jablanami, nekaj tudi hrušk in drugega sadnega drevja. Večino tega sadja porabijo v Zavodu Marianum, kjer imajo stanovalce in goste.

četrtek, 18. julij 2013 ob 18:20

Priprave na novi pohod zombijev

Tudi 9. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina ne bo minil brez male delavnice posebnih učinkov, ki jo vodijo člani beograjske skupine Mad Squirrel FX, ki so poskrbeli za posebne učinke na zadnjih štirih paradah (Zombi paradi, Paradi pošasti, Plesu vampirjev in Paradi propada). Začasni dom ustvarjanju njihovih posebnih učinkov pa bo štiri dni festivala dala Golarjeva hiša.

četrtek, 18. julij 2013 ob 16:54

Gasilci iz Spodnjega Krapja ponosni na svoj gasilski muzej

Gasilsko društvo Spodnje Krapje, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Ljutomer, ki je lansko leto praznovalo 120 letnico delovanja na požarno preventivnem področju, je ponosno tudi na svojega člana Denisa Raja, ki je v prostorih gasilskega doma uredil gasilsko zbirko, opremil in uredil gasilski muzej, ki je vreden obiska. Je menda edini tovrstni gasilski muzej v Gasilski zvezi Ljutomer v Prlekiji.

četrtek, 18. julij 2013 ob 13:32