Na tokratnem Monsters of Lotmerk nastopili Pissing In The Wind in Železobeton

Na četrtem Monsters of Lotmerk v sklopu Grossmannovega festivala, so v Baru Klub zaigrali Pissing In The Wind in Železobeton. Nastopiti bi morali tudi Dežurni krivci, a so svoj nastop odpovedali.

četrtek, 18. julij 2013 ob 12:28

Zoper oba policista v incidentu na Hotizi uveden disciplinski postopek, Madžaru plačilni nalog

Na podlagi objavljenega videoposnetka in posledično glede dane vsebine o nestrokovnem in neetičnem postopku dveh policistov nasproti sedemindvajset letnemu državljanu Republike Madžarske na mejnem prehodu za obmejni prehod Hotiza med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško z 10. julija letos, je bila s strani direktorja PU Murska Sobota mag. Damirja Ivančića, odrejena notranja preiskava.

četrtek, 18. julij 2013 ob 10:011

Komisija PTZ bila na terenu

Pri Pomurski turistični zvezi deluje komisija za ocenjevanje v okviru projekta »Moja dežela lepa in gostoljubna« (predsednik komisije Rade Bakračević in članice: Simona Potočnik, Nuša Pavlica in Renata Zrinski) se je 27. junija podala na teren ter ocenjevala kraje, ki so jih iz posameznih občin tej komisiji v ocenitev predlagali do 15. junija letos.

četrtek, 18. julij 2013 ob 09:26

Odranci gostili stare traktorje - abrahame iz vseh koncev Pomurja

Ker je kmetijska mehanizacija, predvsem tista z zgodovinsko vrednostjo, katero ohranjajo posamezniki in društva v Pomurju, zelo zanimiva, se je občina Odranci odločila, da bo gostila kar najširši krog lastnikov in njihovih traktorjev.

sreda, 17. julij 2013 ob 20:19

Fakofbolan in Menendes Brothers za torkov glasbeni večer

Na torkovem glasbenem večeru v sklopu Grossmannovega festivala, je v Bar Klubu nastopil legendarni puljski punk kvartet Fakofbolan. Za udaren uvod je poskrbela ljubljanjska atrakcija Menendes Brothers.

sreda, 17. julij 2013 ob 12:55

Umor in samomor na Ptuju

V sredo, 17. julija, okoli 10.30 ure, so policisti PP Ptuj, ob pomoči gasilcev, nasilno vstopili v stanovanje na Tavčarjevi ulici 11 na Ptuju in v stanovanju našli dve mrtvi osebi. Umrli sta zaradi strelnih ran.

sreda, 17. julij 2013 ob 12:45

»Zaradi Grossmannovega festivala se ukvarjam s filmi«

Sinoči so na 9. Festivalu fantastičnega filma in vina Grossmann premierno uprizorili tretji celovečerni film Vasje Rovšnika - Ruša (predpremierno so ga prikazali v soboto v Gornji Radgoni). V film Kolega, ki je predzgodba režiserjevega lanskega celovečerca Kolesarji v temi, je med odnose med prijateljema vpeto aktualno družbeno-politično dogajanje.

sreda, 17. julij 2013 ob 10:30

Ribiško tekmovanje mladih ribičev v ribniku v Gradišču

Ribiška družina Gornja Radgona, Temeljna ribiška enota Tišina je v ribniku v Gradišču pri Tišini v nedeljo, 14. julija, pripravila ribiško tekmovanje mladih ribičev, v kategoriji U-14 in U-18, ki so na tekmovanje prišli iz Prekmurja in Prlekije ter pokazali kako so vešči ulova rib.

torek, 16. julij 2013 ob 14:32

Podelili spričevala uspešnim maturantom in maturantkam

V ponedeljek, 15. julija, je na Glavnem trgu v Ljutomeru, potekala slavnostna podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. K splošni maturi je na spomladanskem roku pristopilo 128 kandidatov in kandidatk, in prav vsi so bili uspešni, med njimi pa je tudi 15 zlatih maturantk oz. maturantov.

torek, 16. julij 2013 ob 11:141

Grossmannov festival bo devetič fantastično prežel Ljutomer

Grossmannov festival, ki bo za šest dni fantastično prežel Ljutomer, je v Domu kulture Ljutomer že devetič odprl svoja vrata. Grossmannov privlačni svet filma, vina, umetniških razstav, predstav, koncertov in delavnic se je pričel z otvoritveno razstavo »Rdeča Telesa« (Red Bodies), sestavljeno iz razstav dveh svetovno priznanih slovenskih umetnikov - ilustratorja Blaža Porente in fotografa Matjaža Tančiča.

torek, 16. julij 2013 ob 08:59