Malonedeljski gasilci bogatejši za novo avtocisterno

Od petka, 5. julija, so malonedeljski gasilci bogatejši za pomembno pridobitev, s katero so bistveno povečali svoje operativne sposobnosti. V garažo gasilskega doma so namreč pripeljali novo gasilsko avtocisterno.

sreda, 10. julij 2013 ob 19:08

Srečna vrnitev štirih kolesarjev iz Francije

Štirje mladi kolesarji iz Društva za kolesarstvo, kulturo in umetnost iz Beltinec, so se odločili in začeli kolesarski podvig iz Beltinec v Francijo v mesto Pariz. Na pot so se podali 27. junija, katere je pred odhodom blagoslovil beltinski župnik Alojz Benkovič. Na to dolgo pot od Beltinec, kamor so tudi nekoč pred mnogi leti odhajali naši dedki in babice na sezonska dela v Francijo.

sreda, 10. julij 2013 ob 17:12

Počitniško varstvo otrok v DOSOR-ju

Po dobri izkušnji iz lanskega leta ter odlični odzivnosti otrok se je »Dosorjev tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja« odločil, da tudi letos pripravi počitniško varstvo otrok oziroma počitniški vrtec. Tako ga v dneh od 8. do 12. julija obiskuje 14 otrok, od najmlajših do  srednješolcev, katerih starši so zaposleni v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

sreda, 10. julij 2013 ob 16:58

Mura in življenje ob njej

Večetično, kulturno, izobraževalno, turistično in športno društvo Bakovci, ki ga kot predsednica vodi Cvetka Vereš je letos pomladi razpisalo fotografski, likovni in literarni natečaj na temo »Mura in življenje ob njej«.

sreda, 10. julij 2013 ob 16:48

Mednarodno športno srečanje slepih in slabovidnih

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki ga kot predsednik vodi Štefan Maučec, je bilo v soboto, 6. julija, organizator ter odličen gostitelj mednarodnega srečanja slepih in slabovidnih treh sosednjih držav: Slovenije, Hrvaške in Madžarske. V Športno rekreacijskem centru v Lipovcih so tekmovali v igranju šaha ter vrtnem kegljanju. Udeležile so se ga ekipe slepih in slabovidnih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, Medobčinskega društva slepih ...

sreda, 10. julij 2013 ob 00:44

Od države 47.000 evrov za letalsko obrambo pred točo

Letalski center Maribor in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, sta sklenila dogovor o izvajanju posipanja točonosnih oblakov s srebrovim jodidom v severovzhodni Sloveniji.

torek, 9. julij 2013 ob 18:121

Prvaki v malem nogometu za rekreativce postali KMN Mladinec

V soboto, 6. julija, se je v Športnem parku Radomlje odvil zaključek državnega prvenstva Slovenije 2013 za rekreativce v malem nogometu v organizaciji MZS – Malonogometnega Združenja Slovenije. Nastopilo je 16 ekip iz večine slovenskih regij.

torek, 9. julij 2013 ob 17:06

Ljutomer bo že devetič v znamenju filma, vina, mask, razstav, glasbe, ...

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina bo tudi letos preobrazil Ljutomer v pisano, svetovljansko mesto filma, vina, mask, umetniških razstav, predstav, glasbe, delavnic in koncertov...

torek, 9. julij 2013 ob 16:54

Tradicionalno žegnanje pri Fričovi kapeli na Spodnjem Kamenščaku

Kot je na Kamenščaku že v navadi, smo se v nedeljo, 7. 7. 2013, zbrali pred Fričovo kapelico. Sveto mašo je daroval ljutomerski kaplan Marjan Pučko, s petjem in branjem pa smo jo popestrili vsi prisotni.

ponedeljek, 8. julij 2013 ob 19:22

Vinopiri: Krvni davek s 13. julijem tudi na DVD-ju

V Plan9 kmalu izdajajo svoj drugi celovečerec na DVD-ju. Sam DVD poleg filma z angleškimi in nemškimi podnapisi vsebuje tudi napovednik za film in povezavo na prejšnje filme Plan9, ki so v celoti objavljeni na spletu.

ponedeljek, 8. julij 2013 ob 15:35