V Ljutomeru so se srečali ljubitelji oldtimerjev

V Ljutomeru se je v soboto zgodil zanimiv dan, ko so se zbrali ljubitelji oldtimerjev, da proslavijo vstop Hrvaške v Evropsko unijo. Ljutomer je tokrat gostil prijatelje, kateri so prišli iz Zaboka in Čakovca.

nedelja, 7. julij 2013 ob 09:42

Google bo pričel s snemanjem slovenskih mest za aplikacijo Street View

Google bo v torek, 9. julija, v Sloveniji s posebno 360-stopinjsko prostorsko fotografsko tehniko začel s snemanjem mest, naselij in vasi, podatki pa bodo nato uporabljeni za Googlovo storitev Street View.

nedelja, 7. julij 2013 ob 00:321

Nadaljevanje permakulturne delavnice

V torek, 2. julija, je na šolskem vrtu OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, potekalo nadaljevanje permakulturne delavnice, pod vodstvom Tomislava Gjerkeša. Ker nam je na zadnjem srečanju zagodlo slabo vreme in smo zato alternativni način vrtnarjenja obdelali večinoma le teoretično, nam je bilo ob tem srečanju vreme hvalabogu zelo naklonjeno.

sobota, 6. julij 2013 ob 23:48

Künštni Prleki so se tokrat mudili v Negovi

Prihod Künštnih Prlekov na grad Negova je zaustavil resen stražar pred zaprtimivhodnimi vrati in jih s strogim glasom zaustavil. Po dolgemprepričevanju jim je uspelo, da so se vrataodprla, prepričali so ga, da imajo za grajskega gospoda nujno sporočilo.

sobota, 6. julij 2013 ob 23:37

Prekmurski pozvačin je pisano oblečen

V teh dneh se v KUD Beltinci že vneto pripravljajo na folklorni festival, ki je povezan ob koncu žetve. Geslo festivala je vsako leto pesem in ples družita narode. Gre za pravi praznik ob koncu žetve, ko je zrnje že pospravljeno v kašče. Torej je na Ravenskem v KUD Beltinci glasba povezana med žitnimi polji. Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti tudi na prekmurskega pozvačina, ki je sestavni del beltinskega folklornega festivala.

sobota, 6. julij 2013 ob 23:25

Manu Katché navdušil občinstvo na Lentu

21. Festival Lent, ki je postregel s številnimi koncerti in doživetji na okoli 40 prizoriščih, se je končal. Maribor je minula dva tedna utripal v duhu glasbe, plesa, uličnih gledališč, komedije in kreativnih druženj.

sobota, 6. julij 2013 ob 23:06

Na športnih policijskih igrah na vodi, zmagala ekipa PP Ljutomer

Pod okriljem Regionalnega kluba IPA za Pomurje v organizaciji IPA skupine Postaja mejne policije Petišovci, so v soboto, 29. junija, potekale sedme policijske igre na vodi, v gramoznici v Bakovcih pri Murski Soboti.

sobota, 6. julij 2013 ob 22:54

62-letnik grozil policistu

Pomurski policisti so v soboto, 29. junija, okrog polnoči, med opravljanjem cestne kontrole zaradi nezanesljive vožnje ustavili 62-letnega občana iz UE Lendava in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je občan vozil pod vplivom alkohola.

sobota, 6. julij 2013 ob 18:381

Uboj v Trnovcih

V petek, 5. julija, okoli 22.10 ure, je 32-letni moški, na dvorišču stanovanjske hiše v Trnovcih, občina Sveti Tomaž, z nožem zabodel svojega 55-letnega tasta. Slednji je na kraju, zaradi povzročenih poškodb, umrl.

sobota, 6. julij 2013 ob 08:26

Nekaterim pekarnam iz naše okolice ustna opozorila

V začetku julija je bil objavljen seznam pekarn, pri katerih so opravili inšpekcijske nadzore. Inšpektorji Urada za varno hrano so odkrili, da kar tri četrtinelastnikov manjših pekarn krši zakonodajo. Na seznamu se je znašlo tudi nekaj pekarn iz naše okolice.

petek, 5. julij 2013 ob 00:501