V Radomerju obeležili prvi krajevni praznik KS Železne Dveri

V soboto, 9. junija, so v Radomerju ob prvem krajevnem prazniku krajevne skupnosti Železne Dveri v spomin na slavista svetovnega slovesa dr. Franca Miklošiča, pripravili celodnevni program.

nedelja, 10. junij 2012 ob 08:40

Salon Jeruzalem obiskal tudi Danilo Türk

Ta vikend se je na Dvorcu Jeruzalem že desetič odvijal Salon Jeruzalem, kjer je 18 vinarjev ter predavanja kulinaričnih in vinskih mojstrov poskrbelo za bogat program in zanimivo obsalonsko dogajanje. Drugo soboto v juniju se tradicionalno ljubitelji dobrega od blizu in daleč podajo na vinsko kulinarično uživanje v osrčje ene najlepših vinorodnih krajin Evrope. Vinarji so jih tudi tokrat pričakali s ponudbo najboljšega iz njihovih kleti.

sobota, 9. junij 2012 ob 16:55

V Ljutomeru zapel Partizanski pevski zbor

Lions klub Ljutomer je v petek, 8.junija, v Domu kulture v Ljutomeru, organiziral dobrodelni koncert Partizanskega pevskega zbora, ki neprekinjeno deluje že 67 let.

sobota, 9. junij 2012 ob 09:132

Vlado Kreslin in Mali bogovi za uvod v praznik med vinogradi

Za letošnji glasbeni uvod v jubilejni 10. Salon Jeruzalem, je na predvečer osrednjega dogajanja, poskrbel Vlado Kreslin z Malimi bogovi. V naravnem ambientu pred Dvorcem Jeruzalem so na svoj račun prišli vsi ljubitelji dobre glasbe in dobrega vina.

sobota, 9. junij 2012 ob 02:12

Domovanje šolarjev v DOSOR-ju

Že od nekdaj je znan pregovor, »da je šola drugi dom«. A šolarji Osnovne šole Radenci so si v okviru projekta »Nitke prijateljstva« našli tudi tretje domovanje: DOSOR, Dom starejših občanov Radenci.

petek, 8. junij 2012 ob 16:50

Otroci vrtca Ljutomer so uživali v naravi

38 otrok Vrcta Ljutomer je 3 dni uživalo v vrtcu v naravi na Kozjaku, konkretneje v planinski koči na Tojzlovem vrhu, ki leži na nadmorski višini 703 m. Koča s prijaznimi ljudmi, nam je ponujala tri-dnevno prijetno bivanje v neokrnjeni naravi in daleč stran od vrveža.

petek, 8. junij 2012 ob 10:10

Dan odprtih vrat ČD Ljutomer

Čebelarsko društvo Ljutomer v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in Občino Ljutomer v petek, 15. junija, med 10. uro dopoldan in 17. uro popoldan, organizira Dan odprtih vrat. Projekt bo izveden v Učnem čebelnjaku ČD Ljutomer na lokaciji OŠ Ivan Cankar Ljutomer.

petek, 8. junij 2012 ob 08:32

Mineva 20 let od smrti »dobrega človeka iz Negove«

7. junija 2012, mineva 20 let od umora predsedniškega kandidata Ivana Krambergerja - dobrega človeka iz Negove. Dimnikar, izumitelj, dobrotnik, gostilničar, pisatelj in končno politik – vse to je bil Ivan, ki se je od rojstva v revščini pretolkel do kandidata za predsednika države, ko je njegovo življenje, v nedeljo, 7. junija 1992, na predvolilnem zborovanju v Jurovskem Dolu pri Lenartu, končala krogla iz lovske puške.

sreda, 6. junij 2012 ob 19:037

Letošnje bralne značke podelil Primož Suhodolčan

Tisoč in tisoč zvezd je nad nami, / tisoč in tisoč zvezd med nami, / da gre po svetu – rama ob rami − / svetloba z nami. S to preprosto a izjemno sporočilno Pavčkovo Drobtinico je devetošolka Lea Kolmanič, voditeljica programa,  prisrčno nagovorila in pozdravila vse zbrane na letošnji prireditvi ob podelitvi bralnih značk v Kocbekovi dvorani.  A ni ostalo samo pri teh Pavčkovih verzih, saj so jih osnovnošolci skupaj z otroki vrtca Sonček med plesne nastope vtkali ...

sreda, 6. junij 2012 ob 18:56

Predstavitev knjige Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh v DSO Ljutomer

Torkovo dopoldne, 5. junija, so stanovalce DSO Ljutomer obiskali predstavniki TD Mala Nedelja - Radoslavci. Srečanje je bilo načrtovano zunaj, v naravi, a je zaradi slabšega vremena potekalo v jedilnici doma, kar pa ni vplivalo na dobro razpoloženje oskrbovancev doma in gostov.

sreda, 6. junij 2012 ob 15:42