Otroci so se popeljali s turističnim vlakom

V Vrtcu Ježek pri OŠ Sveti Tomaž so strokovne delavke v sodelovanju z Občino Sveti Tomaž in Gostilno Ozmec, otroke popeljale na izlet s turističnim vlakom. Ogledali smo si naše okoliške kraje z drugačne perspektive, se posladkali s sladoledom, pijačo...

četrtek, 31. maj 2012 ob 14:51

Voznik umrl, sopotnik huje ranjen

V sredo, 30. maja, ob 20.55 uri, je voznik osebnega avtomobila v blagem levem ovinku izven naselja Vanča vas, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil nadzor nad vozilom, ki je bočno zdrselo z vozišča, trčilo v dno obcestnega nasipa in se nato večkrat prevrnilo.

četrtek, 31. maj 2012 ob 08:39

Ta konec tedna Lotmerk v cvetoči pomladi

V petek, 1. in soboto, 2. junija, bo v Ljutomeru na Glavnem trgu potekala prireditev Lotmerk v cvetoči pomladi.

sreda, 30. maj 2012 ob 22:59

Dobrodelni »Ponedeljek v črnem«

V sredo, 30. maja, so dijaki in dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, na odru Doma kulture v Ljutomeru izvedli mladinsko tragikomedijo Ponedeljek v črnem. Predstavo avtorja Jurija Švajncerja, ki je bil tudi prisoten, je režiral Franc Čuš.

sreda, 30. maj 2012 ob 22:32

Grozeči oblaki prinesli čudovito mavrico

Nad Ljutomerom so se v sredo popoldan na zahodu prikazali oblaki, ki so na prvi pogled izgledali grozeče, da prinesejo kakšno točo ali hujše neurje. Na srečo so prinesli le dež in ko se je pod njimi prikazalo spet sonce, se je na vzhodu izrisala čudovita mavrica.

sreda, 30. maj 2012 ob 21:012

Dan prijateljstva pri Mali Nedelji

V sredo, 30. maja se je že šesto leto zapovrstjo pri Mali Nedelji odvila medobčinska prireditev Dan prijateljstva. Organizator prireditev je tako kot vsako leto, tudi letos vrtec Mala Nedelja. Ob 9. uri se jed pred vrtcem zbralo veliko število otrok (blizu 200) s svojimi spremljevalkami in spremljevalci, ki so prišli iz vrtcev Ljutomer, Stročja vas, Cezanjevci, Stara cesta, Cven, Mala Nedelja, Veržej, Razkrižje, Križevci pri Ljutomeru in Sveti Jurij ob Ščavnici.

sreda, 30. maj 2012 ob 17:201

Županova Micka na odru Kocbekove dvorane

Ob bližajočem se koncu šolskega leta so se po uspešnih nastopih na območnem in regijskem Festivalu otroških gledaliških skupin  osnovnošolke iz Svetega Jurija ob Ščavnici predstavile tudi v domači Kocbekovi dvorani.  Pa naj si še kdo upa trditi, da »Županova Micka več nikogar ne zanima« in da bo gledališka igra pri Sv. Juriju zamrla. Tako generacijsko raznovrstno publiko si verjetno pridobi malokatera predstava, saj so dvorano napolnili gledalci od predšolskih ...

sreda, 30. maj 2012 ob 17:141

Deset najboljših fotografij foto natečaja Lepote Prlekije II

Portal Prlekija-on.net je v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer pripravil nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so bile fotografije, ki prikazujejo kakršenkoli motiv iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi.

sreda, 30. maj 2012 ob 16:446

Srečanje slikarjev Pomurja in Podravja

Kulturno Društvo Ivan Kaučič Ljutomer - Likovna sekcija Silvo Prelog v sodelovanju z domom starejših občanov Rakičan, izpostava Dom starejših »ELIZABETA« Sveti Jurij na Goričkem (občina Rogašovci) je v soboto in nedeljo, 26. in 27. maja organizirala 3. Likovno kolonijo oziroma »Srečanje slikarjev Pomurja in Podravja«, ki je bilo v domu starejših »ELIZABETA« Sveti Jurij.

sreda, 30. maj 2012 ob 10:122

Ure naših dni

Odpravljanje stereotipov o starosti, Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, Evropa investira v podeželje so zapisi na naslovni strani Zbornika 2012, ki je pod naslovom Ure naših dni bil v nedeljo, 27. maja, predstavljen širši javnosti. Zgodilo se je to ob 18. uri v večnamenskem prostoru domske knjižnice DOSOR-ja, ko je v gosteh bil tudi Kapelski kvartet.

torek, 29. maj 2012 ob 18:501