Na ogled prve fotografije natečaja Lepote Prlekije II

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer prireja nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi. Doslej nam je fotografije poslalo 9 avtorjev.

nedelja, 20. maj 2012 ob 19:331

25 let je čas, ki ne more mimo nas

V soboto, 19. maja, so Ljudske pevke od Svetega Tomaža v domu krajanov proslavile lep jubilej, 25 letnico svojega delovanja.

nedelja, 20. maj 2012 ob 09:44

Ekipa KUD Reporter Milan nasmejala Ljutomer

V petek, 18.5.2012 je bila v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru dobrodelna prireditev, ki jo je organiziral NK Ljutomer in sicer predstava KUD Reporter Milan »Si ali Nisi«.

sobota, 19. maj 2012 ob 12:35

Pri hudem mačku nastopila huda mačka

V petek, 18. maja, je Pri hudem mačku v Ljutomeru nastopila madžarska pevka Alexandra Padar. Pevko, ki je v Ljutomeru nastopila že lani decembra, je na kitari spremljal David Nagy.

sobota, 19. maj 2012 ob 02:10

Krvodajalska akcija SDM z Milanom Zverom

Slovenska demokratska mladina, podmladek SDS, je v četrtek 17. 5. 2012, organizirala krvodajalsko akcijo, katere se je udeležil tudi evropski poslanec in kandidat na jesenskih predsedniških volitvah, dr. Milan Zver. Krvodajalska akcija, katere se je udeležilo veliko število mladih, je potekala v prostorih Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino v Ljubljani.

petek, 18. maj 2012 ob 16:271

Učenke otrokom predstavile dejavnosti Rdečega križa

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so v tednu RK učenke Klementina G., Monika B., Patricia B. in Reja Ž. iz šolske ekipe PP otrokom v vrtcu Cezanjevci predstavile dejavnosti RK.

petek, 18. maj 2012 ob 09:04

Otroci so medse spet povabili dedke in babice

Otroci vrtca Mala Nedelja so, kot vsako leto pred zaključkom šolskega leta, v sredo, 16. maja, medse povabili dedke in babice. V šolski telovadnici so jim zaigrali, zapeli in zaplesali, ob koncu pa so vsakemu podarili darilce, katero jih bo še dolgo spominjalo na ta lep in prijeten skupni dopoldan.

četrtek, 17. maj 2012 ob 19:01

JUMICAR v Radencih

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije, Generalna policijska uprava in Policijska akademija po strokovni plati podpirajo preventivno vzgojo otrok v cestnem prometu v okviru programa JUMICAR Slovenija. Tako je tudi izvajanje tega programa v Radencih omogočila Občina Radenci in na igriščih za Osnovno šolo v Radencih je bil 11. maja pripravljen poseben cestno-prometni vzgojni poligon z avtomobilčki na baterijski pogon.

četrtek, 17. maj 2012 ob 13:571

Tvegani rezi v socialne programe nevladnih organizacij

Z Lokalne razvojne fundacije za Pomurje (LRF) sporočajo, da je Center nevladnih organizacij Slovenije (CNVOS) 11. maja na vlado in poslance naslovil odprto pismo, v katerem odgovorni med drugim opozarjajo, da bo 34% zmanjšanje sredstev za socialne programe nevladnih organizacij, kot ga predvideva rebalans proračuna, prizadelo predvsem tiste, ki so pomoči najbolj potrebni.

četrtek, 17. maj 2012 ob 12:131

Posvet Društva tehničnih vodij površinsko odkopavanje

Društvo tenhičnih vodij površinsko odkopavaje Slovenije je v torek, 15. maja, v Biotermah, pripravilo posvetovanje o smiselnosti, uporabnosti in učinkovitosti Zakona o rudarstvu, uredbe o plačilu koncesijskih dajatev in sredstvih za sanacijo, EKO skladu, rudarskem skladu in predvidenih dajatvah na podlagi Zakona o nepremičninah ter o ustreznosti podeljevanja koncesij in podaljševanja koncesijskih pogodb.

sreda, 16. maj 2012 ob 23:061