Ljutomer zavzeli motoristi

Ljutomer je ta konec tedna ponovno v znamenju motorjev in ljubiteljev le-teh. Motoristi iz vse Slovenije so se začeli zbirati že v četrtek, tokrat na nekoliko spremenjeni lokaciji, kot leta prej. Tradicionalno, 12. srečanje MK Samorog letos poteka pri podjetju Cleangrad v Ljutomeru.

petek, 25. maj 2012 ob 18:297

Prijeli serijskega vlomilca

Lendavski policisti so pri poskusu vloma prijeli storilca, ki je v zadnjih dveh mesecih izvršil večje število vlomov. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

petek, 25. maj 2012 ob 14:12

V Ljutomeru zaplesali četvorko

V petek, 25. maja, na nekdanji Dan mladosti, so v Ljutomeru na Glavnem trgu točno opoldne, četvorko zaplesali maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Preden so se v ritmu Straussovega Netopirja - Quadrille zavrteli na trgu, jih je nagovorila še županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

petek, 25. maj 2012 ob 14:10

Slovenija brez finala Evrovizije

Slovenije letos ne bo v finalu evropskega izbora pesmi, Evrovizije. Eva Boto se s pesmijo Verjamem, v drugem polfinalnem večeru ni uspela tja uvrstiti, kamor potujejo Litva, Bosna in Hercegovina, Srbija, Ukrajina, Švedska, Makedonija, Norveška, Estonija, Malta in Turčija.

četrtek, 24. maj 2012 ob 23:051

Bočno trčili dve vozili

V četrtek, 24. maja, okoli 16.30, sta v naselju Osluševci bočno trčili dve osebni vozili in zdrsnili s cestišča. V prometni nesreči sta se poškodovali dve osebi.

četrtek, 24. maj 2012 ob 22:37

Otroci skozi letne čase prikazali običaje Prlekije

V četrtek, 24. maja, so otroci vrtca Ljutomer z zaposlenimi in zunanjimi sodelavci vrtca v ljutomerski športni dvorani ŠIC, svojim staršem, starim staršem, sorodnikom, prijateljem, ... pričarali nepozabno doživetje na osrednji prireditvi v tem šolskem letu. Na prireditvi, ki so jo poimenovali Friški bote, zdravi bote, so skozi letne čase prikazali pesmi, plese, običaje, ... Prlekije.

četrtek, 24. maj 2012 ob 21:27

V Biotermah so slepi deklici podarili celoletno brezplačno vstopnico

Bioterme Mala Nedelja, ki se nahajajo v osrčju Prlekije, so se v zadnjem času razvile v pravi turistični biser ljutomerske občine. Hotelska in nastanitvena ponudba zadovoljita še tako zahtevnega obiskovalca. Tudi učenci Osnovne šole Mala Nedelja njihovo ponudbo s pridom izkoriščajo, saj tam izvajajo športne dneve, plavalne tečaje in različne slovesnosti.

četrtek, 24. maj 2012 ob 19:251

Lotmerški tamburaši na mednarodnem festivalu

Lotmerški tamburaši, ki od lanskega leta delujejo kot samostojna sekcija pri Klubu prleških babic iz Pristave, so se v soboto, 19. maja, udeležili 8. mednarodnega festivala malih tamburaških skupin v Užicah. Potovali so na povabilo Udruženja estradnih umetnika ERE Užice, ki ga je prejela Občina Ljutomer. Ker sta mesti pobrateni že od leta 1974 (vmes je bila 10 letna prekinitev), so od leta 2000 ponovno obnovljeni tesnejši stiki na političnem, kulturnem in obrtniškem sodelovanju.

sreda, 23. maj 2012 ob 15:293

Trčenje na ormoški obvoznici brez hujših posledic

V torek, 22. maja, okoli 13.10 je na ormoški obvoznici 26-letni moški iz Ormoža z osebnim avtomobilom zaradi nepravilnega premika trčil v osebni avtomobil, ki ga je upravljal 36-letni državljan Hrvaške.

sreda, 23. maj 2012 ob 10:56

Projekt Mura-Drava.Bike zaključen

V torek, 22. maja, se je uradno zaključil slovensko-hrvaški projekt vzpostavitve kolesarskih poti ob rekah Muri in Dravi Mura-Drava.Bike. Projekt so zaključili s slovesno odstranitvijo prometne table Muraradweg Ende, ki je potekala na avstrijski strani mejnega prehoda Gederovci/Sicheldorf.

torek, 22. maj 2012 ob 19:48