Izjava za javnost kandidata za župana Stanka Rojka o imenovanju častnega občana Občine Gornja Radgona

Glede na predlog častnega občana Občine Gornja Radgona, se je odzval kandidat za župana stranke ZARES – nova politika OO Gornja Radgona, Stanko Rojko.

sobota, 4. september 2010 ob 17:39

Otvoritev nove osnovne šole, vrtca in telovadnice v Stročji vasi

V petek, 3. septembra, so v Stročji vasi slovesno predali svojemu namenu novo osnovno šolo, vrtec in telovadnico, ki je največja investicija Občine Ljutomer v iztekajočem se štiriletnem mandatu. Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič, navzoče pa je najprej pozdravil ljutomerki župan Franc Jurša.

petek, 3. september 2010 ob 18:58

Vabilo na pohod »Beseda«

Odbor za izlete in pohode in Turistično društvo Mala Nedelja vabita na pohod »BESEDA«, 4. 9. 2010. Pohod se bo pričel ob 9.00 uri v Moravcih pri Biotermah Mala Nedelja. Lokalni turistični vodnik in predstavnik pohodniške sekcije nas bosta vodila  proti središču Male Nedelje, kjer si bomo ogledali njene znamenitosti (spomenike, cerkev, OŠ Mala Nedelja, Gostišče Slekovec, Bar Krim).

petek, 3. september 2010 ob 10:12

Po predtekmovanju vodi uporabnik rush1

Na Svetovnem prvenstvu v košarki v Turčiji se je zaključil skupinski del. Na naši stavnici pred izločilnimi boji vodi uporabnik rush1, ki je zbral 147 točk. Izločilni boji se pričnejo v soboto, kjer na tekmo lahko stavite 24 ur pred začetkom tekme do samega začetka tekme.

četrtek, 2. september 2010 ob 22:33

Koledar prireditev v občini Ormož in okolici september 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in njegovi okolici v septembru.

četrtek, 2. september 2010 ob 17:481

Rekreatur 2010

V dneh od 26. do 29. avgusta 2010, se je odvijal REKREATUR™. Gre za večdnevno ekipno kolesarjenje po Sloveniji z rekreativnim duhom in šarmom velikih profesionalnih dirk. In največja zanimivost Rekreatura je ta, da najboljši rezultat doseže ekipa, ki se čimbolj približa povprečnemu času vožnje vseh ekip. Torej ne manjka niti kalkuliranja, niti taktiziranja ... enim se obnese, spet drugim ne. Glavni namen vsega pa je, da se družimo in čim bolj uživamo.

sreda, 1. september 2010 ob 23:02

Začenja se novo šolsko leto

Danes se začenja novo šolsko leto, ko bodo za šolske klopi prvič ali ponovno sedli šolarji. S tem bo tudi na cestah potrebna večja pazljivost voznikov in ostalih udeležencev prometa. Tako bo tudi policija prve tedne poostreno nadzirala promet v okolicišol. V občini Ljutomer v vrtce vstopa 497 otrok, v šole in glasbeno šolo  1.162 otrok, v srednjo šolo pa 735 dijakov.

torek, 31. avgust 2010 ob 17:25

Prleške cejtnge - 6. številka

V petek, 27. avgusta je izšla 6. številka brezplačnega mesečnika Prleške cejtnge. V cejtngah lahko preberete o rekordnem paradižniku, klopotcu, reportaže iz proslav ob 54. prazniku Občine Ljutomer, stand up večera in koncerta Jure Tori trio v Ljutomeru, v vinskem kotičku o vinih Lipovec, o naših živalih o psih in dopustu, pisma bralcev ter še veliko drugih zanimivih reportaž in novic iz Prlekije.

torek, 31. avgust 2010 ob 14:21

Naj... domačija 2010

Toplo pozno poletno sonce je pozdravilo množico Pomurcev in tudi prebivalcev ostalih predelov Slovenije, ki so se v nedeljo zbrali v Bolehnečicih. Domačini ene najlepših prleških vasi so v sodelovanju s Podjetjem za informiranje iz Murske Sobote in Občino Sv. Jurij pripravili zaključno prireditev 20. Vestnikove akcije Izbiramo naj… domačijo, saj je jubilejni dvajseti naslov pripadel domačiji Rantaševih iz njihove vasi.

ponedeljek, 30. avgust 2010 ob 20:421

Sprejem olimpijske junakinje Urške Potočnik

V nedeljo, 29. avgusta, so pri gostišču Stari hrast v Radomerju, pripravili sprejem za judoistko Urško Potočnik in njenega trenerja Aleša Vrbančiča. Urška je članica judo sekcije TVD Partizan Ljutomer, ki je na letošnjih olimpijskih igrah mladih v Singapurju osvojila bronasto kolajno v kategoriji do 78 kilogramov.

nedelja, 29. avgust 2010 ob 17:583